3 fantastische Spaanse steden om te bezoeken

by Geoffrey

Spanje mag zich sinds jaar en dag één van de populairste toeristische steden van Europa noemen. Die populariteit is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Natuurlijk is er in eerste instantie het zonnige klimaat waar grote delen van Spanje op kunnen rekenen. Dat is echter niet alles. Wat bovendien namelijk ook te denken van het bloeiende uitgaansleven? En dan hebben we het nog niet eens over de fantastische  steden gehad die Spanje rijk is. Op deze pagina gaan we het vooral over deze laatste hebben. Wij zochten namelijk speciaal voor jou 3 fantastische Spaanse steden uit om te ontdekken!

1.) Barcelona

Volgens velen is Barcelona niet alleen de mooiste stad van Spanje, maar ook één van de mooiste van Europa. Wie Barcelona zegt denkt nagenoeg meteen aan Antoni Gaudí. Dat kan ook moeilijk anders. Bijna overal doorheen de stad is het namelijk zo dat er indrukwekkende bouwwerken van deze eigenzinnige kunstenaar of architect zijn terug te vinden. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona komen dan ook (grotendeels) van zijn hand. Het gaat hierbij om bezienswaardigheden zoals:

  • Het Park Güell;
  • Casa Milá;
  • Casa Batiló;

Naast bovenstaande bezienswaardigheden is er natuurlijk ook de indrukwekkende Sagrada Familia. Dit is wellicht de bekendste bezienswaardigheid van heel Barcelona. Wil je graag het ontdekken van de culturele hoogtepunten afwisselen met lekker shoppen? Ook daarvoor ben je in Barcelona aan het juiste adres. Met name de zogenaamde Rambla is het bruisende hart van deze stad. Je treft hier niet alleen heel wat barretjes aan, maar ook tal van verschillende winkeltjes om te ontdekken. Een absolute aanrader is ook het ontdekken van de La Boqueria. Op deze grote markt wisselen etenswaren zoals bijvoorbeeld hammen en vissen elke minuut van eigenaar.

Op elke hoek van de straat tref je in grote delen van Barcelona ook de leukste terrasjes aan om op te vertoeven. Tot slot is het natuurlijk zo dat je in Barcelona kan rekenen op nog een extra belangrijke troef. We hebben het hierbij dan natuurlijk om de ligging in de directe nabijheid van de zee. Je treft in de buurt van Barcelona namelijk meerdere uitnodigende stadsstranden aan die je kan ontdekken.

Wil je graag een onvergetelijke vakantie beleven in het zonnige Spanje? Zou je daarbij ook graag kennis willen maken met één van de mooiste steden van heel Europa? Dan is Barcelona bezoeken ongetwijfeld de moeite meer dan waard!

2.) Sevilla

Er wordt wel eens gezegd dat Sevilla één van de meest typische Spaanse steden is. Daar kunnen we ons best in vinden. De hoofdstad van Andalusië ademt en leeft dan ook het authentieke Spaanse leven. Eigenlijk is dit op Barcelona na wellicht de meest bezienswaardige stad van het hele land. De straten van Sevilla zouden dan ook perfect dienst kunnen doen als één groot openluchtmuseum. Tijdens een wandeling doorheen deze fijne stad vallen ongetwijfeld meteen de invloeden van de Moren op. Niet alleen kan je, je hier verliezen in een wirwar van kleine straatjes, daarnaast tref je hier ook heel wat interessante bezienswaardigheden aan. Het gaat hierbij concreet om bezienswaardigheden zoals:

  • Het Alcazar;
  • De Maria de la Sede kathedraal;
  • De Joodse wijk Santa Cruz;

Sevilla staat er om bekend de bakermat te zijn van zowel de flamenco als de tapas. Plan je een bezoek aan Sevilla? Dan is er nog een extra factor waar je rekening mee zal willen houden. Het gaat hierbij om de temperaturen. Je zou het op het eerste zicht misschien niet zeggen, maar Sevilla is één van de heetste steden van Europa. In het bijzonder tijdens de zomermaanden lopen de temperaturen hier niet zelden op tot een slordige 40 graden of meer. Dit zorgt er voor dat de ideale periode om een vakantie te plannen naar Sevilla eigenlijk het voorjaar of het najaar is.

3.) Granada

De kans is ongelofelijk groot dat je de eerste twee steden uit deze lijst wel op voorhand had kunnen inschatten. Voor de derde naam geldt dat wellicht net wat minder. Toch trekken we ook voor de derde en laatste stad op deze pagina naar Andalusië. Deze keer gaat de reis echter naar het prachtige Granada. Op moment van schrijven is het zo dat er nog geen rechtstreekse vluchten vanuit België en / of Nederland naar Granada vliegen. Dat is jammer, maar ergens ook weer helemaal niet. Het ontbreken van deze rechtstreekse vluchten zorgt er namelijk wellicht voor dat het aantal stedentrippers nog binnen de perken wordt gehouden. Vergis je namelijk niet, Granada is prachtig. Het is dan ook niet voor niets één van de meest exotische steden die Spanje rijk is.

De Moorse invloeden die je hier aantreft zullen er niet zelden voor zorgen dat je, je even in het niet zo ver weg gelegen Marokko waant. De belangrijkste en tevens ook bekendste bezienswaardigheid van Granada is het iconische Alhambra. Deze paleizen maakten ooit deel uit van de eigendommen van de Islamitische sultan Muhammed III. Ook andere Moorse heersers mochten er zich doorheen de jaren eigenaar van noemen. Ondanks het feit dat Granada een stad is met een niet onaanzienlijk inwonersaantal van 240.000 voelt ze op geen enkele manier aan als een grote stad. Je kan je dan ook heerlijk verliezen in de vele knusse straatjes en plaatsen die deze stad voor jou in petto heeft.

0 comment