3 mooie stedentrips om met de fiets te doen

3 mooie stedentrips om met de fiets te doen

by sander@swmarketing.nl

Dit lijstje had gerust langer kunnen zijn en ook mooie steden als Amsterdam en Parijs kunnen bevatten, maar Valencia, Berlijn en Kopenhagen springen er om verschillende redenen toch uit. Het gaat namelijk om fietsvriendelijke steden, terwijl er ook veel te bezoeken valt. We hebben het over de bezienswaardigheden en geven je praktische informatie mee voor bij je stedentrip met de fiets.

Kopenhagen

Kopenhagen is echt wel de moeite waard. Kopenhagen is gebouwd voor fietsers en je komt er zelfs meer fietsen dan auto’s tegen. Je fiets mag bijvoorbeeld gratis mee op de S-trein en de stad beschikt over 350 kilometer aan fietspaden. Niet voor niets is de stad al verschillende malen tot beste fietsstad ter wereld benoemd. Een aanrader is het Jægersborg Deer Park, een bos en park met rode herten. Je vindt er ook het Bakken Amusement Park, het oudste attractiepark ter wereld.

In Kopenhagen kan je gratis stadsfietsen lenen. Je moet dan 20 DKK borg betalen en dit krijg je terug wanneer je de fiets opnieuw inlevert. De borg is zo laag, ongeveer 3 euro, omdat ze er vinden dat fietsen voor alle inwoners mogelijk moet zijn. Extraatjes zoals een fietspomp of een gps voor je fiets moet je natuurlijk wel zelf voorzien. Daarnaast zijn er ruimschoots voldoende fietsverhuurpunten met een grote verscheidenheid aan modellen en zelfs elektrische fietsen. Een fiets huren bij een fietsverhuurder kost je zo’n 350 DKK of 50 euro per week. Als je je eigen fiets mee wil nemen, is de FlixBus een goed idee. Elektrische fietsen zijn wel niet toegestaan en de fiets mag niet meer wegen dan 20 kilogram.

Valencia

Valencia

Valencia is een heel goede stad om te fietsen. In het historische centrum mogen motorvoertuigen namelijk niet sneller rijden dan 30 kilometer per uur en bovendien reken je op meer dan 150 kilometer aan fietspaden. Vooral de oude Turia-rivierbedding is ideaal om relaxed te fietsen. In Valencia bezoek je onder meer de Catedral de Santa María de Valencia, de kathedraal waar een aantal schilderijen van Francisco Goya te vinden zijn. Het is bovendien de bewaarplaats van een gerestaureerde heilige graal. Gerestaureerd, want in 1785 liet iemand hem heel ongelukkig aan diggelen vallen. Andere mooie bezienswaardigheden die je met de fiets kan bereiken, zijn onder meer de Stad van de Kunsten en Wetenschap en het Bioparc, waar naast majestueuze olifanten ook penseelzwijnen en fretkatten te zien zijn. Een fiets huren is er geen probleem. Op de website van Visit Valencia vind je alle verhuurpunten terug.

Berlijn

Berlijn is een stad die heel goed met de fiets te verkennen is. Er worden talloze fietstochten voor toeristen georganiseerd, zoals de fietstocht langs de muur of fietstours die je meenemen naar highlights als de Reichstag, de Berlijnse Dom en de Brandenburger Tor. Er zijn ook ruimschoots voldoende fietsverhuurpunten. Elektrische fietsen zijn wel iets moeilijker te vinden en zijn over het algemeen ook flink duurder. Het is overigens een van de redenen waarom de beste elektrische plooifiets kopen zo’n goed idee is, want je neemt ‘m gewoon mee op de trein die je in minder dan 7 uur van Brussel naar Berlijn brengt. Kies dan wel voor een fietsvriendelijk hotel waar je je elektrische fiets kan opladen.

0 comment

You may also like