3 verborgen parels in Italië

3 verborgen parels in Italië

by Danny

Nu we 2023 in gesprongen zijn en velen na de drukke feestdagen terug in hun dagelijkse routine vallen, is het plannen van je volgende reis een leuk vooruitzicht. Italië is een van de populairste bestemmingen van de Belgen. Hoewel vaak wordt gekozen voor Rome of Milaan, zijn andere stadjes ook een bezoekje waard. Lees verder om meer te weten te komen over ondergewaardeerde Italiaanse stadjes die een plaatsje verdienen op je reis bucketlist. 

Palermo

Als jij op reis gaat om wat cultuur op te snuiven, dan is Palermo, de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië, iets voor jou. Zo heeft Palermo kerken in overvloed waarvan er zelfs enkele op de Werelderfgoedlijst van Unesco pronken. De meest indrukwekkende is de kathedraal van Palermo, die zelfs de mogelijkheid biedt om het dak te betreden van waar je kan uitkijken over de stad. Een echte must-see! Ook de Catacomben van de Kapucijnen moet je bezocht hebben. Hier zijn namelijk mummies bewaard gebleven. Als de resten van onder andere monniken en kinderen je niet afschrikken, moet je hierheen. Om de Italiaanse sfeer ten volle te beleven, zijn er ook verschillende markten die je kan bezoeken. Perfect moment om een lekker stukje vers fruit te kopen tussen het slenteren door. Als je na al dat stappen moe bent geworden, rust dan even uit in een van de gezellige parken die je tegenkomt, of de Orto Botanico, een botanische tuin, waar je je kan laten omringen door al het prachtige groen. 

Triëste

Triëste, ten oosten van Venetië, klinkt je misschien niet bekend in de oren, maar illy, het wereldberoemde koffiemerk dat in deze stad werd opgericht, ken je ongetwijfeld wel. Als pittoreske havenstad is ook Triëste zeker het bezoeken waard. Zo vindt er in oktober jaarlijks de Barcolana plaats, een internationale zeilregatta in de Golf van Triëste. Met meer dan   250 000 toeschouwers is dit een van de drukst bezochte regatta’s ter wereld. Buiten de zeilregatta worden er gedurende 10 dagen ook andere events op het land en in de Golf georganiseerd. Wat je zeker niet mag overslaan wanneer je in Triëste vertoeft, is een bezoek aan de Grotta Gigante, een grot enkele kilometers buiten Triëste. De hal bereikt een lengte van niet minder dan 107 meter, wat je meteen heel klein doet voelen. Een echt kippenvelmoment! Aan lekkere drankjes ook geen gebrek in Triëste. Wanneer je na een lange dag vol sightseeing een knus restaurantje hebt gevonden, bestel dan een spritz bianco, de aperitief bij uitstek in Triëste. Wanneer je dit bestelt, krijg je witte wijn gemengd met bruiswater, heerlijk en verfrissend op een warme zomeravond. Maar in Triëste moet je ook minstens elke dag een kopje koffie drinken. Het is namelijk dé koffiestad van Italië. Bezoek dus zeker enkele gezellige cafeetjes om je te laten onderdompelen in de Italiaanse koffiecultuur. Treur niet als je niet genoeg kan krijgen van de heerlijke Italiaanse koffie, je kan bij thuiskomst ook altijd simpelweg koffiebonen bestellen. Zo breng je Italië toch voor een stukje mee naar huis. 

Lucca

Lucca

Ten slotte verdient Lucca ook een vermelding. Dit stadje bevindt zich in Toscane en ligt niet zo ver van Pisa en Florence. Een bezoek aan Lucca valt dus perfect te combineren met een reis naar een van deze grotere steden, om zo even te kunnen ontspannen aan de drukte. Het centrum is bijna volledig autovrij, waardoor je rustig doorheen de straatjes kan wandelen. Verschillende straatjes komen ook uit op prachtige pleinen, zoals de Piazza San Michele, het middelpunt van de stad, of de Piazza dell’Anfiteatro, waar de ovale vorm van het plein meteen verraadt dat hier vroeger een Romeins amfitheater stond. Na rustig gewandeld te hebben op de begane grond, kan je ook de lucht in. Zoals in elke Italiaanse stad heb je verschillende kerken en imposante gebouwen, maar de Torre Guinigi onderscheidt zich van de massa. Op het dak van deze toren groeien namelijk bomen, die je kan bekijken op de grond vanop afstand, of wat dichter op het dak zelf. Een andere manier om de hoogte in te gaan is door de oude stadsmuren van Lucca te bewandelen. Deze werden enkele eeuwen geleden gebouwd om zich te beschermen tegen aanvallen van het nabije Florence. Nu kan je er een vredige wandeling maken.Genoeg gewandeld? Huur een fiets om de 4 kilometer lange stadsmuur af te fietsen en de stad op een betere manier te bezichtigen. 

0 comment

You may also like