3x bijzondere bestemmingen om dit jaar te bezoeken

3x bijzondere bestemmingen om dit jaar te bezoeken

by Danny

Dit jaar is het jaar om eindelijk weer op reis te gaan naar verre en bijzondere bestemmingen. Ben jij toe aan een bijzondere reis? Lees dan gauw verder. Hieronder vind je namelijk inspiratie voor bijzondere en verrassende bestemmingen. Met deze bestemmingen weet je zeker dat jij kunt genieten van een onvergetelijke reis!

Geniet van cultuur en natuur in Bulgarije

Een bestemming waar niet iedereen meteen aan denkt, is het land Bulgarije. Het Balkan-land heeft echter veel te bieden voor zowel de natuur- als de cultuurliefhebber. De reis naar Bulgarije is met het vliegtuig erg kort en als je bij het vliegveld aankomt, is het handig om een huurauto te huren. Zo kun je het land op eigen houtje verkennen! Als je van natuur houd, kun je een bezoekje brengen aan het ‘Rila Mountains National Park’. Wil je liever culturele bezienswaardigheden bezoeken in Bulgarije? Dan is de stad Plovdiv een aanrader. In deze stad vind je Romeinse opgravingen en waan je je in de tijd van de Romeinen. Je merkt het al, er is van alles mogelijk in Bulgarije. Een prachtige bestemming voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers!

Reis naar deze bijzondere plek in Polen

Als je aan een reis naar Polen denkt, denk je al gauw aan de Tweede Wereldoorlog en de concentratiekampen die je hier kunt bezoeken. Dit zijn natuurlijk indrukwekkende bezienswaardigheden om te bekijken, maar Polen biedt daarnaast nog veel meer! Polen is een erg uitgestrekt land en heeft veel prachtige natuur dat zeker de moeite waard is om te ontdekken. Een bezoekje aan het bergdorpje Zakopane kan niet ontbreken aan een reis door Polen. Je kunt er prachtige wandelingen maken door het Tatragebergte en in de winter kun je er skiën. Geniet van de mooie natuur, bezoek musea en ontdek de authentieke Poolse cultuur. Reizen in Polen kun je het beste doen met een huurauto. Zo kun je het hele uitgestrekte land goed ontdekken!

Ontdek authentiek en hedendaags Iran

Ontdek authentiek en hedendaags Iran

De meeste mensen denken er niet meteen over om te reizen naar Iran. Het oostelijke land zit echter vol verrassingen en heeft prachtige plekken om te ontdekken! Breng een bezoek aan de hoofdstad Teheran, waar je oude monumenten kunt bekijken en daarnaast ook kunt genieten van een moderne skyline. In de hoofdstad zie je een duidelijke mix van het moderne Iran met de oude monumenten van het authentieke Iran. Buiten de hoofdstad om kun je ook genieten van de ruïnes uit de Oudheid in de stad Persepolis. Of breng een bezoek aan de stad Isfahan met het Plein van de Imam en de Moskee van de Sjah. Iran zit vol met verrassingen voor elke nieuwsgierige reiziger!

Na het lezen van dit artikel heb jij vast genoeg reis inspiratie opgedaan voor jouw volgende bestemming!

0 comment

You may also like