5 redenen om dit jaar nog een vakantie naar Oman te boeken

5 redenen om dit jaar nog een vakantie naar Oman te boeken

by Danny

Van terracotta duinen en grillige bergen die boven de wolken uitrijzen tot de vergulde moskeeën en geurige souks van Muscat: het Sultanaat van Oman combineert natuurlijke wonderen en eeuwenoud cultureel erfgoed.

Omarmd door de glinsterende Indische Oceaan aan de ene kant en het imposante Al Hajar-gebergte aan de andere kant, heeft Oman zijn authentieke Arabische smaak weten te behouden, ondanks wereldse invloeden uit zijn lange geschiedenis als handelspost.

Of je nu majestueuze fjorden per boot wilt verkennen, door oude dorpjes wilt slenteren of je tegoed wilt doen aan de goddelijke Omaanse keuken: hier zijn 5 redenen om vandaag nog je vakantie naar Oman te boeken!

1. De rijke cultuur is overal zichtbaar

Muscat, gevestigd in de monding van de Arabische Golf, herbergt een millennia aan geschiedenis. De levendige hoofdstad, een ontmoetingsplaats van Oost en West, heeft invloeden uit India, het VK, China en Afrikaanse landen en geeft zijn eigen unieke draai aan deze culturele geschenken.

Oman biedt daarnaast een prikkelende mix van oud en modern, die naadloos met elkaar verweven zijn. Traditionele architectuur staat naast moderne boetieks en culturele juweeltjes, zoals het Royal Opera House van Muscat, het eerste operagebouw op het Arabische schiereiland.

Een intrinsiek onderdeel van de Omaanse cultuur, de nomadische bedoeïenen zwerven nog steeds door de duinen en leiden een ongebonden bestaan ​​in verbinding met de natuur. Spot ze in de met wierook doordrenkte souks, waar vrouwen handgemaakte waren verkopen die zijn geweven van de haren van hun kuddes.

2. Je kunt er winkelen tot je erbij neervalt

De tientallen oogverblindende souks van Oman bieden een winkelervaring als geen ander. Houd jij wel van een beetje chaos, afdingen en kleurrijke, ambachtelijk gemaakte producten? Dan voel jij je in Oman als een vis in het water.

Waar je ook bent: overal is wel een souk te vinden waar je naar hartenlust kunt rondneuzen, shoppen voor souvenirs, traditionele gerechten kunt proeven en meer. Houd dus rekening met extra ruimte in je bagage!

3. De ‘1000-en-één’nacht’ ervaring wordt er werkelijkheid

Ga naar Sharqiyah Sands voor een voorproefje van de woestijnlevensstijl, waar je kunt genieten van mals vlees gekookt op een open vuur, aromatische rijst, flatbread en geurige geroosterde groenten.

Doorkruis de gouden duinen van Oman op een kameelrug, rijd de steile hellingen af ​​op een sandboard of race over het zand tijdens een dune-bashing-avontuur, voor een onvergetelijke ervaring.

In de nacht kun je tijdens een excursie bovendien slapen onder de sterrenhemel of in traditionele geitenleren tenten in het hart van de woestijn. Klinkt dat goed? Scoor je vliegtickets naar Oman dan snel en beleef de magie zelf!

4. Het is een fantastische strandbestemming

Begrensd door kilometers aan azuurblauwe wateren, is de reputatie van Oman als strandbestemming volkomen verdiend. In Muscat strekken ongerepte stukken wit zand zich uit zover het oog reikt, met luxe resorts die met palmbomen zijn omzoomd.

Ontdek geheime, beschutte baaien en 5000 jaar zeevaartgeschiedenis. Vaar over de golven in een traditionele dhow-boot, en waag je aan een snorkelexcursie om zeeschildpadden, prachtige koralen en nieuwsgierige vissen tegen te komen.

Ook in de winter zomersbruin blijven? Lees dan dit artikel en loop ook tijdens de koude maanden rond met een zomerse gloed!

5. Je komt helemaal tot rust in de bergen

Het indrukwekkende Al Hajar-gebergte loopt parallel aan de kust en is een must om te bezoeken, ook bij een korter verblijf in Oman. Hier steken enorme rotsachtige monolieten uit het ruige terrein en lijken diepe ravijnen de aarde in tweeën te splijten.

Verblijf bovendien in een schilderachtig kuuroord in de bergen en bekijk de gouden zonsopgang vanaf de hoogten van Jebel Shams.

In Al Jabal Al Akhdar, op slechts een aantal uur van Muscat, dwaal je daarnaast door labyrinten van abrikozenbossen, granaatappelboomgaarden en zoet geurende rozentuinen. Tevens verken je hier oude bergdorpjes die aan de tand des tijds zijn overgelaten.


Dit was slechts een handjevol redenen om minstens één keer in je leven een bezoek te brengen aan het magische Oman. Ben jij al overtuigd? Ontdek dan zelf wat Oman tot een geweldige vakantiebestemming maakt!

0 comment

You may also like