5 redenen om een fly drive naar Portugal te boeken

5 redenen om een fly drive naar Portugal te boeken

by Danny

Portugal is een geweldige bestemming om met de auto te verkennen. Een fly drive vakantie naar Portugal zou dan ook absoluut op je bucketlist moeten staan!

Of je nu het noorden of het zuiden van het land wilt ontdekken; alle bestemmingen en regio’s hebben hun eigen unieke kenmerken, bezienswaardigheden en sfeer. Hoge, groene bergen, nationale parken, bruisende steden, de mooiste stranden en slaperige dorpjes; je vindt het er allemaal.

Weet je nog niet zeker of je volgende fly drive naar Portugal moet gaan? Wij zullen je vertellen waarom je hier niet meer aan hoeft te twijfelen!

Het land is rijk aan indrukwekkende en gevarieerde landschappen

Portugal herbergt talloze prachtige natuurgebieden en nationale parken die je met de auto kunt verkennen. Van parelwitte stranden tot met sneeuw bedekte bergen, en van uitgestrekte landerijen beplant met olijfbomen tot beboste hellingen; je hoeft je er als natuurliefhebber nooit te vervelen.

Stap dus in de auto en trek er op uit, om al deze gevarieerde landschappen van Portugal te leren kennen.

Je kunt er gemakkelijk buiten de gebaande paden wagen

Hoewel iedereen weet dat het toerisme in Portugal de laatste jaren niet heeft stilgestaan en het land miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt, zijn er verbazend veel plekken te vinden waar je amper mensen tegenkomt.

En laat het nu net een autovakantie zijn die je ertoe in staat stelt om al deze verborgen parels te ontdekken!

Terwijl de grote steden en de meeste strandbestemmingen steeds grotere hordes toeristen trekken, zul je je sneller dan je denkt in rustiger vaarwater bevinden. Vooral als je het binnenland intrekt en op zoek gaat naar het authentieke Portugal.

Het is een ‘roadtripvriendelijk’ land

Het grootste gedeelte van Portugal heeft een wegeninfrastructuur van uitstekende kwaliteit. En het zijn niet alleen de wegen. Omdat het land sterk afhankelijk is van het toerisme, zul je merken dat zelfs de kleinste steden informatie en diensten bieden voor alle soorten reizigers.

Waar nodig worden parkeerplaatsen en uitkijkpunten langs de wegen aangelegd en tankstations zijn ook niet ver te zoeken. Bovendien rijden de Portugezen redelijk netjes, waardoor je met een gerust hart de weg op kunt.

Of je nu het prachtige Madeira gaat bezoeken, het zuiden van het land wilt verkennen of op pad wil in het ruige noorden: je zult zien dat alles top geregeld is voor je roadtrip.

Het is een ‘roadtripvriendelijk’ land

Je vindt er betaalbare bestemmingen

Portugal is een van de meest betaalbare bestemmingen in het zuiden van Europa. Accommodaties en restaurants zijn aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Bovendien behoort de prijs van benzine in Portugal tot een van de goedkoopste van Europa (Spanje is nog goedkoper).

Je kunt dus lekker genieten tijdens je fly drive in Portugal, zonder steeds te hoeven letten op de prijzen. Heerlijk!

Lees ook: 3 keer bijzondere bestemmingen om dit jaar te bezoeken.

De afstanden zijn goed beheersbaar

De laatste reden (in dit artikel) voor het boeken van een fly drive naar Portugal, is dat de afstanden tussen populaire plekken goed beheersbaar zijn.

Zo is het bijvoorbeeld maar drie uur rijden van Porto naar Lissabon, de grootste Portugese steden. Hier tussenin liggen talloze mooie bestemmingen. Dit maakt dat je nooit een halve of hele dag in de auto zit om van plek naar plek te komen.

Zie je jezelf al rondrijden op een van de talloze mooie bestemmingen in Portugal? Wij kunnen een fly drive naar dit geweldige land zeker aanraden. Boek je reis op tijd en plan je route alvast!

0 comment

You may also like