Verlies je in de prachtige natuur van de Belgische Ardennen

by Geoffrey

Voor een fijne en onvergetelijke vakantie hoeven de Belgen niet naar het buitenland te trekken. Ook in eigen land zijn er heel wat fantastische plaatsen te ontdekken. Menig aantal van deze plaatsen zijn terug te vinden in de Ardennen. Je treft hier een mengelmoes aan van interessante bezienswaardigheden. Het gaat hierbij niet alleen om leuke steden en dorpjes, maar ook om geweldige natuurgebieden. Ben je voor jouw volgende vakantie vooral op zoek naar fijne locaties die relatief dichtbij huis zijn gelegen? Dan is het zonder meer een aanrader om het boeken van een vakantie naar de Belgische Ardennen te overwegen!

Het prachtige Bouillon en haar omgeving

Eén van de mooiste plaatsen van heel België is terug te vinden op een boogscheut van de grens met Frankrijk. Het gaat hierbij uiteraard om Bouillon. Deze locatie biedt je eigenlijk alles wat je hart maar verlangt. In eerste instantie is er hier misschien wel de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van heel de Ardennen terug te vinden. We hebben het dan uiteraard om de middeleeuwse Burcht van Godfried van Bouillon. In de plaats zelf heerst altijd een leuke, levendige sfeer. Dit niet in het minst tijdens de zomermaanden. Met een beetje geluk kan je hier tijdens de donkerste maanden van het jaar leuke wandelingen maken in de natuur. Vergis je namelijk niet, ook de natuur die rond het kasteel is terug te vinden is zonder meer de moeite waard om te ontdekken.

De uitnodigende natuurlijke omgeving van Spa

Wie de Belgische Ardennen zegt kan daarbij in principe niet anders dan ook te denken aan de plaats Spa en haar omgeving. Het dorp is terug te vinden in het oostelijke deel van de Ardennen. Hier kan je heel wat bezienswaardigheden terugvinden. Natuurlijk zijn er ook de vele kuuroorden die Spa en haar omgeving rijk is. Andere interessante bezienswaardigheden die je uitnodigen om te ontdekken zijn:

  • De Abdij evenals de St-Sebastiaanskerk van Stavelot;
  • De bezienswaardige plaats Malmedy;
  • Het racecircuit van Francorchamps;

Tijdens een wandeling in de omgeving van Spa kan je ook de rivier de Amblève terugvinden. Op het eerste zicht zal deze misschien niet zo bekend in de oren klinken. Dat verandert echter wanneer we zeggen dat in deze rivier de Watervallen van Coo zijn terug te vinden. Breng hier bovendien ook zeker en vast een bezoekje aan de Grotten van Remouchamps.

De rotsen van Sy en het Kasteel van Logne

Op een kleine afstand van het eveneens erg leuke Durbuy vinden we de beste locatie terug om te klimmen van de hele Ardennen. Het gaat hierbij uiteraard om de rotsen van Sy. Voor deze rotsen geldt dat ze kunnen rekenen op een ongelofelijke bekendheid onder klimmers. Dit gezegd hebbende is het zo dat je in de buurt ook zeer mooie wandelingen kan maken. Daarnaast is er natuurlijk ook de mogelijkheid om in de Ourthe te kajakken. Ben je hier dan toch in de buurt. Overweeg dan ook zeker om eens een bezoekje te brengen aan Château de Logne. Wil je graag deze omgeving te voet verkennen? Dan is het de moeite waard om de route met de rode ruit te volgen vanaf het kerkje van Sy. Dit pad neemt je mee langs steile rotswanden evenals de oevers van de rivier. Bovendien maak je tijdens je wandeltocht ook kennis met de burcht. Bij de plaats Palogne is het mogelijk om een kajak te huren wanneer je dat wenst.

0 comment

You may also like