Dit is de beste fiets GPS volgens onze reisfanaten

by Geoffrey

De tijd dat we uitsluitend in de auto konden genieten van een navigatiesysteem of GPS behoort ondertussen reeds geruime tijd tot het verleden. Tegenwoordig is het dan ook zo dat heel wat mensen die graag met de fiets rijden er voor kiezen om over te gaan tot het aankopen van een fiets GPS. Door de beschikking te hebben over een goede fiets navigatie kan je rekenen op verschillende interessante voordelen. Uiteraard leidt deze GPS je eenvoudig de weg met de fiets, maar er is meer. Het is namelijk zo dat de hedendaagse systemen kunnen zorgen voor nog veel meer data. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om je hartslag, je vermogen en de cadans. Ben jij ook iemand die er van houdt om mooie afstanden af te leggen met de fiets? Boek je bijvoorbeeld ook regelmatig eens een fietsvakantie? Dan kan je tegenwoordig eigenlijk niet anders dan een fiets GPS aankopen. Ben jij dat ook van plan, maar wil je graag kennismaken met de beste fiets GPS van dit moment? Dan nodigen we je graag uit om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie!

De beste fiets GPS voor de prestatiegerichte fietser

Het spreekt voor zich dat iedereen over zijn eigen manier van fietsen beschikt. Voor de ene persoon geldt dat hij dit gewoon doet om te kunnen genieten van de omgeving. Voor een andere persoon geldt dan weer dat het fietsen vrij prestatiegericht is. Wat nu precies de beste fiets GPS is wordt in de praktijk altijd bepaald door de manier van fietsen. Voor de meest prestatiegerichte fietsers geldt dat bijvoorbeeld de Bryton 750 op moment van schrijven als de beste fiets GPS wordt bestempeld. Dit systeem is op de markt gebracht om de directe concurrentie aan te gaan met de zogenaamde Garmin 830. Ook deze laatste hoort thuis in het rijtje met beste fiets GPS’en, maar heeft één niet onbelangrijk nadeel. Het is dit nadeel dat er voor heeft gezorgd dat de Bryton 750 de Garmin 830 in de lijst met beste navigatiesystemen voo prestatiegerichte fietsers heeft voorbijgestoken. We hebben het hierbij natuurlijk over het prijskaartje. In vergelijking met de Garmin 830 kan deze Bryton 750 net zoveel, maar ze is een behoorlijk stuk voordeliger te noemen.

Prijsverschil met de Garmin 830

Het prijsverschil tussen beide hierboven aangegeven systemen bedraagt op moment van schrijven 130 euro. Dat is toch niet mis. Bovendien geldt voor de Bryton 750 dat ze is uitgerust met spraak aansturing voor wat de navigatie betreft. Dat is tot dusver binnen de markt van de fietsnavigatiesystemen uniek. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat en ook hier werd aan gedacht door de fabrikant. Deze fiets GPS oogt namelijk zeer mooi en subtiel op je stuur. Dit gezegd hebbende beschikt ze toch over een fijn kleurenscherm dat zich onder meer kenmerkt door de aanwezigheid van een handige touch-functie. Het enige nadele van deze fiets GPS is dat ze op de markt is gebracht door Bryton. In vergelijking met bijvoorbeeld Polar en Garmin is dit merk veel minder bekend en dat zorgt er voor dat veel mensen toch nog de voorkeur aan een ander toestel. Toch mag het duidelijk zijn dat deze Bryton 750 met recht en rede helemaal bovenaan deze lijst met beste navigatiesystemen voor de fiets staat.

De Garmin 830, het neusje van de zalm onder de fiets GPS’en van Garmin

Sinds jaar en dag is het zo dat heel wat mensen die een nieuwe fiets GPS wensen aan te kopen daarvoor uitsluitend kijken naar het aanbod van het merk Garmin. Dat kunnen we ook best begrijpen. Door de jaren heen hebben we namelijk met z’n allen kunnen vaststellen dat Garmin uitstekende navigatiesystemen voor fietsen op de markt heeft gebracht. De huidige Garmin Edge 830 die in het jaar 2021 op de markt is gebracht is niet alleen beter, maar ook nog eens mooier dan diens voorganger. Meteen bij het uitpakken valt op dat deze GPS niet alleen lichter is, maar er ook beter uitziet. Ze oogt dan ook ongelofelijk mooi aan je stuur. In vergelijking met de 1030 uitvoering is ze eveneens nieuwer en beschikt ze over een meer compacte behuizing. Betekent dit dat er werd ingeboet op vlak van functionaliteiten? Uiteraard niet, in tegendeel.

Door het aankopen van de Garmin 830 kan je rekenen op heel wat interessante voordelen. Zo is er de aanwezigheid van ClimbPro, kan je rekenen op een duidelijke navigatie in kleur en zijn er de Strava Live segmenten. Uiteraard spreekt het voor zich dat er je ook heel wat interessante fietsdata wordt aangereikt. Het beste van alles is misschien echter nog wel de snelheid waarmee de GPS werkt. De processor werkt dan ook heel wat sneller in vergelijking met de voorgaande versies van Garmin, namelijk de Garmin 820 en de Garmin 1030. Het enige nadeel van dit toestel? Dat is de kostprijs. Met een prijskaartje op moment van schrijven van zo’n slordige 400 euro kan er worden gesteld dat het gaat om een vrij duur toestel.

Wat is de beste fietsnavigatie met een scherpe prijs?

De bovenstaande twee fiets GPS’en zijn in principe op moment van schrijven de beste die er op de markt zijn terug te vinden. Ondanks hun ongelofelijke eigenschappen spreekt het voor zich dat niet iedereen zomaar het budget beschikbaar heeft om tot aankoop van deze systemen over te gaan. Dat hoeft ook helemaal niet. Er zijn namelijk op de markt ook nog tal van andere mogelijkheden terug te vinden die wellicht vanuit budgetair oogpunt ook interessant kunnen zijn om te overwegen. Daar kan je zelfs voor kijken naar het merk Polar M460. Deze fiets GPS heet een prijskaartje van amper 180 euro. Daarmee is hij voor de meeste liefhebbers wel betaalbaar. Het belangrijkste nadeel schuilt in het ontbreken van ANT. Dat zal voor veel mensen echter wellicht geen probleem vormen. Ben jij dus ook op zoek naar een leuke fiets GPS met vooral een zacht prijskaartje? Dan is het de moeite waard om de aankoop van de Polar M460 te overwegen. Zo kan je heerlijk navigeren over alle wegen zonder dat je daarvoor echt diep in de buidel hoeft te tasten!

0 comment

You may also like