De beste reisgidsen voor jouw stedentrip

by Geoffrey

Het merendeel van de mensen die een stedentrip willen boeken doen dat om ter plaatse kennis te kunnen maken met de mooiste en interessantst bezienswaardigheden. Dat is logisch. De vraag die velen zich daarbij echter stellen is hoe ze nu precies op de meest efficiënte manier de absolute must see bezienswaardigheden kunnen ontdekken. Dat is vrij eenvoudig. Door de jaren heen hebben verschillende uitgeverijen er namelijk voor gekozen om uitstekende reisgidsen op de markt te brengen. Het gaat hierbij om bekende namen zoals bijvoorbeeld Lonely Planet, Dominicus, de ANWB reisgidsen evenals natuurlijk ook de boeken van Capitool. De vraag die veel mensen zich echter stellen is wat nu de beste reisgids is van allemaal. Dat is een moeilijk te beantwoorden vraag. Toch gaan we ze wel degelijk proberen te beantwoorden hier op deze pagina.

Hoe de beste reisgids vinden?

Wat voor jou nu echt de beste reisgids is, is een beetje afhankelijk van de manier waarop je gaat reizen. Voor een reisgids zoals bijvoorbeeld de Lonely Planet geldt bijvoorbeeld dat ze er om bekend staat zich hoofdzakelijk te focussen op backpackers. Betekent dit dat andere reizigers geen baat hebben bij deze reisgids? Dat nu ook weer niet. Echter is het zo dat vooral backpackers het optimale potentieel van deze reisgids zullen weten te benutten. Een andere vraag die je, je ook moet stellen met betrekking tot het vinden van de beste reisgids heeft te maken met het formaat waarover ze moet beschikken. Voor verschillende uitgeverijen van reisgidsen zoals bijvoorbeeld Capitool geldt immers dat er zowel volwaardige reisgidsen als zogenaamde pocket reisgidsen bestaan. Ook ANWB heeft deze laatste op de markt gebracht.

De beste reisgidsen voor jouw volgende citytrip

Door de jaren heen zijn er tal van verschillende, uitstekende reisgidsen op de markt verschenen. Daarbij valt het voornamelijk op dat er niet alleen aandacht werd besteed aan bestemmingen voor in citytrip binnen Europa. Ook wanneer je een stad verder weg wenst te bezoeken zal je kunnen vaststellen dat er daar heel wat mogelijkheden toe bestaan. Enkele zeer bekende reisgidsen die wat ons betreft altijd het overwegen waard zijn voor jouw volgende vakantie of citytrip zijn onder meer:

  • Capitool reisgidsen;
  • Dominicus reisgidsen;
  • De reisgidsen van de ANWB;
  • 100% reisgidsen;
  • Lonely Planet reisgidsen;
  • Marco Polo reisgidsen;

Naast de bovenstaande mogelijkheden bestaan er uiteraard ook nog heel wat andere opties. Bepaalde reisgidsen focussen zich daarbij zelfs op een specifieke groep van reizigers. Neem nu bijvoorbeeld de Let’s Go reisgidsen. Deze reisgidsen zijn opgesteld door studenten voor studenten. De nadruk bij deze reisgidsen ligt echter niet zozeer op citytrips. In plaats daarvan focussen ze zich vooral op voordelige rondreizen. Daarbij worden ook verder weg gelegen locaties zoals in bijvoorbeeld Midden-Amerika niet geschuwd.

Op welke eventuele extra’s kan je rekenen?

Voor verschillende reisgidsen die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze zijn voorzien van een handige kaart. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de ANWB Extra reisgidsen. Deze compacte reisgidsen bieden je op een beknopte en tevens ook overzichtelijke manier een schat aan informatie over je vakantiebestemming. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je altijd de beschikking hebt over een handig kaartje dat zich achteraan in de reisgids bevindt. Dit handige kaartje kan je ter plaatse zeker helpen om de weg te vinden naar de mooiste plaatsen en de meest interessante bezienswaardigheden. Ook de aanwezigheid van een dergelijke extra kan jouw keuze voor een bepaalde reisgids beïnvloeden.

0 comment

You may also like