Skiën buiten de Alpen? 3 te overwegen bestemmingen!

by Geoffrey

Sinds jaar en dag kiezen de meeste mensen er haast blind voor om hun wintersportvakantie naar de Alpen te boeken. Daar is helemaal niets mis mee. Toch zijn er ook heel wat interessante skigebieden buiten de Alpen terug te vinden. Neem nu bijvoorbeeld Oost-Europa. Deze regio staat er om bekend niet alleen mooie, maar ook betaalbaar skigebieden te huisvesten. Of wat ook te denken van het sprookjesachtige Lapland? Het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden om te gaan wintersporten buiten de Alpen. Wil je hier graag meer over ontdekken? Neem dan vooral snel de onderstaande informatie door!

Wintersporten in het grootste skigebied van Oost-Europa

Steeds meer mensen die willen kunnen genieten van een betaalbare wintersport trekken daarvoor richting Oost-Europa. In het bijzonder het skigebied van Bansko staat er om bekend ongelofelijk interessant te zijn. Dit is het grootste skigebied van Oost-Europa en huisvest maar liefst 50 kilometer aan pistes. Door de jaren heen heeft dit skigebied een ongelofelijke populariteit verkregen onder de Engelsen. Tijdens de Engelse schoolvakanties in de winter is dit goed te merken. Dat zijn hier de drukste periodes van het volledige jaar. Een skipas voor het Bansko skigebied in Bulgarije kost je ongeveer 35 euro per dag. Ook het eten op de piste kant behoorlijk democratische prijzen.

Åre, het bekendste skigebied van Scandinavië

Dat een skigebied het niet altijd van haar hoogte moet hebben bewijst het Zweedse Åre als geen ander. Dit skigebied is dan ook slechts gelegen op een hoogte van 1274 meter. Ondanks haar beperkte hoogte profiteert ze uiteraard wel van de zeer noordelijke ligging. Het skigebied is voldoende divers om voor iedereen wat wils in petto te hebben. Dat hoeft ook niet te verbazen, want Åre beschikt over een piste-aanbod van zomaar even 90 kilometer. Åre is een uitstekende bestemming voor een wintersport voor mensen die niet houden van de stevige drukte waarmee ze vaak in de Alpen worden geconfronteerd. De kans dat je hier in het grootste skigebied van Scandinavië lang zal moeten aanschuiven aan de liften is dan ook ongelofelijk klein.

Een verre wintersport beleven in het prachtige Canada

Het is de droom van veel mensen om ooit ten minste één keer in hun leven een wat verdere wintersport te kunnen beleven. Er zijn maar weinig andere landen in de wereld terug te vinden die zich daar beter voor lenen dan het Canadese Whistler Blackcomb. Dit is meteen ook het grootste skigebied dat Canada te bieden heeft. In het verleden waren dit eigenlijk twee aparte gebieden. Sinds de bouw van de zogenaamde Peak 2 Peak gondel is daar echter verandering in gekomen. De komst van deze gondel heeft er voor gezorgd dat er een skigebied is ontstaan van zomaar even 250 kilometer aan pistes.

Whistler Blackcomb is een skigebied die wordt aangeprezen aan wintersporters van alle niveaus. Of je nu dus met andere woorden een absolute beginner bent of je reeds heel wat ervaring hebt met wintersporten, in beide gevallen zal dit skigebied al je verwachtingen moeiteloos weten in te lossen. Ook voor de off-piste skiërs heeft dit gebied heel wat interessants in petto. Wil je tijdens je lange wintersportvakantie in Canada graag ook nog wat andere gebieden ontdekken? Dat is zeker mogelijk. Ook namen zoals Fernie, Sun Peaks en Silver Star zijn zeker de moeite waard om even te gaan ontdekken.

0 comment

You may also like