De verschillende manieren om Edinburgh te ontdekken

De verschillende manieren om Edinburgh te ontdekken

by Danny

Een citytrip is altijd een leuke break om even uit de sleur te komen. Als je wegblijft uit de drukke winkelstraten, dan ontdek je bovendien dat elke stad anders is. Een echte aanrader wat dat betreft is Edinburgh. Daar is van alles te zien en te beleven. Julia is copywriter voor Edinburgh.nl en samen zoeken we uit wat de leukste manieren zijn om de mooiste stad van Schotland te leren kennen. Zo is er voor ieder type citytripper wel iets te vinden waar je blij van wordt.

Pak de fiets

Zoals je mag verwachten is de stad behoorlijk groot. Dat betekent dus ook dat je niet zomaar even alle highlights gezien kan hebben. Dat moet je op een goede manier aanpakken. Daarom is het slim om voor een fietstour te kiezen. Het fijne is dat je de fietstour kan doen met een Nederlandse gids. Zeker voor de korte trips is dit een goede oplossing want dan kan je in korte tijd veel gedaan krijgen. Wanneer je een kamer in één van de mooie hotels in Edinburgh hebt geboekt, kan je heel gemakkelijk een fiets huren en op pad gaan.

Ontdek de stad te voet

Wil je het allemaal iets rustiger aan doen? Maar wil je wel zeker zijn dat je alles gezien hebt wat de moeite waard is in deze stad? Dan is het een goed idee om te kijken naar de mogelijkheden van een wandeltocht. Deze stad nodigt ook uit om te wandelen. Bovendien kan je onderweg met regelmaat stoppen bij de leuke pubs en restaurants om even bij te tanken. Zo kan je echt onderdeel worden van de stad tijdens je tocht en weet je zeker dat je alle leuke hoekjes en plekjes leert kennen tijdens jouw verblijf.

Ontdekken aan de hand van whisky

Het mag bekend zijn dat whisky en Schotland onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is zelfs het nationale drankje van het land. Wanneer je de allerbeste soorten wilt leren kennen, dan moet je in Edinburgh zijn. Het is bovendien ook zo dat je op die manier ook nog eens de stad van een hele andere kant leert kennen. Het is dus ook een must om in de hoofdstad van Schotland het nodige te proeven bij een proeverij. Daar zijn er verschillende van, dus je kan op die manier ook nog eens je trip indelen op de manier die het best bij jou past.

Ga je eigen weg

Tot slot kan je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om helemaal niets te doen met organisatie. Je onderneemt de trip om even uit de sleur te komen. Dan is het dus ook wel heel fijn om de dingen te doen zoals jij ze wilt doen. De stad heeft van alles te bieden, dus er zijn mogelijkheden genoeg. Voor je het weet heb je al je dagen gevuld en heb je de stad Edinburgh van kanten gezien die je normaal gesproken nooit zou zien. Ook dat kan dus een leuke manier van ontdekken zijn.

0 comment

You may also like