Dit is waarom de regio Campania in Italië zo populair is

Dit is waarom de regio Campania in Italië zo populair is

by Danny

De Italiaanse streek Campania is geliefd bij toeristen over de hele wereld. Aan de kust van deze streek in Italië met de hoofdstad Napels vind je vele gezellige dorpjes en mooie plaatsen die de moeite van het bezoeken zeker waard zijn.

Campania ligt net onder het midden van Italië. Er zijn in deze regio een groot aantal plaatsen te bezoeken die deel uitmaken van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit komt omdat Campania een rijke geschiedenis heeft.

Wat deze regio speciaal maakt is dat de pizza hier oorspronkelijk vandaan komt. Toch heeft de keuken van Campania nog veel meer te bieden dan alleen pizza. Ook fusilli pasta wordt hier gemaakt en vaak gegeten.

De Amalfikust

De grootste reden waarom Campania zo geliefd is bij toeristen is de Amalfikust. Er zijn aan deze kustlijn een groot aantal unieke bestemmingen te vinden. De kust wordt wereldwijd als covers op reismagazines gebruikt.

Het absolute hoogtepunt aan de Amalfikust is de plaats Positano. Bezoek je deze regio, vergeet dan zeker niet om ook een bezoek te brengen aan Amalfi, het plaatsje waarnaar de kustlijn in vernoemd. Ook Sorrento is een bezoek meer dan waard als je van plan bent om de rest van deze kust te gaan verkennen.

Op avontuur in Campania

Op avontuur in Campania

Voor iedereen is er in deze Italiaanse streek veel te zien en te beleven. Wil je alle mooiste vakantie bestemmingen in Campania bezoeken, dan zal je daar meer dan een dag voor nodig hebben. Het is de ideale plek om te genieten van een welverdiende vakantie.

Er zijn ook nog twee eilanden te bezoeken in deze streek. Ischia is een mooi groen eiland waar veel bezienswaardigheden zijn. Procida is een kleurrijk visserseiland. Je vindt hier twee mooie havens en kleurrijke huisjes.

0 comment

You may also like