Dit zijn de leukste stranden van Nederland

Dit zijn de leukste stranden van Nederland

by Danny

Nederland heeft talloze mooie stranden. Dat maakt Nederland dan ook zeker geschikt voor een leuke vakantie, want als het hier mooi weer is kun je hier ook gewoon genieten van zon, zee en strand. Ben je benieuwd naar de leukste stranden van Nederland, die zeker het bezoeken waard zijn? Wij geven je wat goede tips!

Egmond aan Zee

Het strand van Egmond aan Zee behoort zeker tot de leukste stranden van Nederland. Dit brede strand is maar liefst vijf kilometer lang. Je kunt hier heerlijk terecht om te zonnebaden in de zomer, maar het is ook ontzettend leuk om bijvoorbeeld een fietstocht te maken door de duinen of voor een mooie strandwandeling te kiezen. Bovendien heb je op het strand van Egmond aan Zee veel strandtenten, dus je kunt hier ook terecht voor een heerlijke lunch of diner.

Zandvoort

Het strand van Zandvoort is ook zeker een van de populairste stranden van ons land. Zandvoort heeft een breed zandstrand met vele leuke strandtenten. Je kunt jezelf hier dan ook prima vermaken. Je kunt hier een dagje heengaan, maar Zandvoort zou ook een leuke bestemming kunnen zijn voor een korte vakantie.

Domburg

Het ZeeuwseDomburg hoort ook zeker thuis in dit rijtje. Dit lange, brede zandstrand is ontzettend mooi. Je hebt er prachtige duinen, knusse strandhuisjes en verschillende strandpaviljoens. Het is een locatie waar je jezelf zeker in de zomermaanden niet snel zult vervelen. Je kunt hier helemaal tot rust komen of juist actief bezig zijn door te gaan wandelen of te fietsen.

Noordwijk aan Zee

Noordwijk aan Zee

Als je in de zomermaanden graag een dagje naar het strand wilt, kun je ook Noordwijk aan Zee zeker in gedachten houden. Dit is een lang strand, waar genoeg te beleven is. Van gezellige strandtenten tot wandelen in de prachtige duinen: in Noordwijk aan Zee is het allemaal mogelijk.

Waddeneilanden

Waar je ook zeker naartoe kunt gaan om van het strand te kunnen genieten, zijn de Waddeneilanden. Ieder Waddeneiland op zich heeft weer iets unieks te bieden. De stranden zijn hier prachtig en je kunt hier heerlijk tot rust komen. Ook kun je natuurlijk de duinen beklimmen of een strandwandeling maken als je graag een actieve dag tegemoet wilt gaan. Een van de mooiste stranden van de Waddeneilanden is toch wel het strand van Ameland. Dit strand is maar liefst 27 kilometer lang. Om optimaal van het strand te kunnen genieten, kun je hier meerdere dagen naartoe gaan. Je zult jezelf op Ameland sowieso niet snel vervelen, want hier is genoeg te beleven. Op Ameland zijn er ook genoeg heerlijke verblijfplaatsen te vinden, dus je kunt hier zeker een paar dagen doorbrengen. Als je op zoek bent naar een mooi hotel op Ameland, kijk dan eens bij Hotels Ameland voor de mogelijkheden.

Voor een dagje strand of een complete strandvakantie kun je ook in ons land dus goed terecht. Of je nu kiest voor een dagje Egmond aan Zee, Zandvoort, Domburg, Noordwijk aan Zee of een paar nachtjes in het Ameland Hotel: je kunt hier optimaal genieten van de prachtige stranden. Uiteraard zijn er in Nederland nog meer stranden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, bovenstaande stranden zijn slechts enkele voorbeelden ter inspiratie.

0 comment

You may also like