Genieten in Dubai, deze bezienswaardigheden moet je gezien hebben

by Geoffrey

Door de jaren heen is Dubai uitgegroeid tot één van de meest tot de verbeelding sprekende steden ter wereld. Dubai maakt deel uit van de Verenigde Arabische Emiraten en staat niet in het minst bekend omwille van de enorme luxe die de stad kent. Tijdens een vakantie in Dubai val je dan ook wellicht van de ene verrassing in de andere. Je kan hier niet alleen fantastisch winkelen, daarnaast tref je hier enkele van ’s werelds meest indrukwekkende hotels aan. Het spreekt voor zich dat je hier ook tal van verschillende zeer bezienswaardige locaties terug kan vinden. In ieder geval, ben jij ook van plan om een vakantie naar Dubai te ondernemen? Zou je tijdens die vakantie bovendien ook de belangrijkste bezienswaardigheden niet over het hoofd willen zien? Dan kan de informatie die je aantreft op deze pagina je daar zeker bij helpen!

Wat te zien in Dubai?

De bovenstaande vraag is er één die iedereen zich natuurlijk wel zal stellen die van plan is om een vakantie naar het luxueuze Dubai te ondernemen. Het antwoord op deze vraag is; “ongelofelijk veel”. Het merendeel van de mensen die een reis naar Dubai ondernemen zullen dan ook al snel tot de conclusie komen dat ze tijd tekort hebben om al het moois te kunnen ontdekken dat deze stad voor hen in petto heeft. Wil jij er alvast zeker van zijn dat je geen enkele van de belangrijkste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden over het hoofd ziet? Verdiep je dan vooral in de onderstaande informatie!

1.) De Burj Khalifa

Op moment van schrijven is de Burj Khalifa met voorsprong ’s werelds hoogste gebouw. Het indrukwekkende gebouw heeft een hoogte van een slordige 829,84 meter. De Burj Khalifa vormt het middelpunt van het centrum van Dubai. In het gebouw zijn diverse liften terug te vinden die je zomaar even 124 verdiepingen meenemen omhoog. Eén van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan dit gebouw is het observatiedek dat zich bevindt op de 125ste verdieping. In principe is het zelfs mogelijk om nog hoger te gaan, meer bepaald naar de 148ste verdieping. Hier tref je het hoogste openlucht observatiedek aan ter wereld. Je staat hier dan ook op een hoogte van 555 meter van de grond. Op deze verdieping zijn verschillende luxueuze lounges terug te vinden waarin je kan vertoeven. Bovendien kan je hier ook meer te weten komen over de geschiedenis van het gebouw. Let op! Wil je de Burj Khalifa bezoeken? Dan dien je voor de 124e, 125e & 148e verdieping een ticket aan te kopen.  Deze tickets kan je onder meer kopen bij GetYourGuide.

2.) Burj Al Arab Hotel

Eén van de bekendste bouwwerken van heel Dubai is ongetwijfeld het eveneens zeer indrukwekkende Burj Al Arab Hotel. Verblijven in dit luxueuze hotel zal lang niet voor iedereen tot de mogelijkheden behoren, in tegendeel. Dit hotel bevindt zich op een kunstmatig eiland dat is terug te vinden in de buurt van het bekende Jumeirah Beach. Een brug zorgt met de verbinding voor het vasteland. Burj Al Arab beschikt over een hoogte van 321 meter wat ze meteen tot het zevende hoogste hotel ter wereld maakt. Heb jij slechts een eerder beperkt budget voor handen en is een verblijf in dit hotel bijgevolg wat te hoog gegrepen? Dan zijn er nog andere mogelijkheden om ze te bezoeken. Zo kan je hier bijvoorbeeld ook een afternoon tea nemen op de 27ste verdieping. Je kan uiteraard ook genieten van een romantisch diner in bijvoorbeeld de SkyView bar.

3.) De Dubai Marina

Eén van de meest luxueuze plaatsen van heel Dubai is ongetwijfeld de Dubai Marina. Dit is één van de meest welvarende delen van heel de stad. Je treft hier zoveel meer aan dan enkel en alleen de luxueuze jachthaven. Hier bevinden zich dan ook heel wat prachtige, luxe resorts evenals shoppingcentra. Uiteraard zijn ze allemaal gelegen aan het water wat alleen maar bijdraagt aan de sfeer. Je hebt hier verschillende mogelijkheden. In eerste instantie kan je bijvoorbeeld een mooie wandeling maken over de Dubai Marina promenade. Daarnaast kan je ook de modemerken ontdekken in de Dubai Marina Mall en is het mogelijk om even lekker te vertoeven op de aanwezige zandstranden.

4.) Palm Jumeirah

Nog een belangrijke en eigenlijk niet te missen bezienswaardigheid in Dubai is de zogenaamde ‘Palm Jumeirah’. Het betreft hier een kunstmatig aangelegde archipel die van bovenaf lijkt op een palmboom. De bouw van de eilanden werd aangevat in het jaar 2001. Sindsdien is het zo dat er zich hier niet alleen heel wat (gefortuneerde) bewoners hebben gevestigd. Ook menig aantal bedrijven hebben er voor gekozen om zich hier te vestigen. De Palm Jameirah wordt verbonden met het vasteland door middel van een zogenaamde monorail. Deze monorail was overigens de eerste die ooit werd geopend in het Midden-Oosten. Er bestaan verschillende manieren om de palmeilanden te ontdekken. Dit is mogelijk door het maken van een boottocht, maar je kan er ook over vliegen met een helikopter. Het boeken van een helikoptervlucht over de Palm Jameirah is onder meer mogelijk via GetYourGuide en kan vanaf een prijs van ongeveer 160 euro.

Dubai, werkelijk een onvergetelijke vakantiebestemming

Er bestaan ongelofelijk veel bestemmingen op deze planeet die op hun bezoekers een onvergetelijke indruk nalaten. Dubai is zeker en vast één  van deze bestemmingen. Tijdens een verblijf in Dubai kan je dan ook rekenen op ongelofelijk veel sterke troeven. In eerste instantie kan je uiteraard deze prachtige stad in al haar facetten ontdekken. Dat is echter niet alles. Het heerlijke klimaat waar je hier op kan rekenen maakt deze bestemming ook perfect voor een strandvakantie. Ben jij iemand die houdt van luxe en comfort en wil je daar graag ten volle van kunnen genieten tijdens je vakantie? Ook in dat geval zal je merken dat Dubai ongetwijfeld één van de meest aan te raden vakantiebestemmingen is ter wereld. Hou er bovendien tot slot rekening mee dat verblijven in Dubai niet noodzakelijkerwijs gepaard dient te gaan met een ongelofelijk hoge verblijfskost. Verdiep jezelf dus even grondig in de toeristische infrastructuur en bepaal aan de hand daarvan in welke accommodatie jij graag zou willen verblijven tijdens je bezoek aan het super luxueuze en zeer aantrekkelijke Dubai.

0 comment