Een buitenlandse bruiloft: zo maak je het waar

Een buitenlandse bruiloft: zo maak je het waar

by Danny

De zilte zee, wuivende palmen en een dieprode zonsondergang: welke romanticus droomt er niet van? Geen beter moment om dit te delen met je geliefde dan op je eigen trouwdag. Met deze tips wordt het een dag om nooit te vergeten. 

Ja-woord op een toplocatie

Er zijn heel wat romantische plekjes waar je in het huwelijksbootje kan stappen – soms letterlijk, als je kiest voor zon en zee of steden langs het water. 

Zo is het Griekse Santorini een absolute favoriet. Pootjebaden in het kristalblauwe water van de Egeïsche Zee, een zicht op de kliffen van Caldera, witte dorpjes, lekkere visrestaurants en een heerlijk glaasje Ouzo: dit is genieten ten top. In dezelfde sfeer bieden Malta en Cyprus je pure romantiek vanuit de Middellandse Zee. Op deze zonovergoten eilanden vind je een mix van goudgele stranden, pittoreske dorpjes en prachtige historische monumenten.

Ben je geen zonneklopper en zegt het noorden je meer? Dan kan je Finland overwegen voor een betoverend winterhuwelijk en een nacht onder het noorderlicht. Minder koud en meer traditioneel is dan weer Salzburg, een geliefde locatie voor liefhebbers van kastelen, koninklijke tuinen, klassieke muziek en romantische sprookjes.

Last but not least herbergt Italië een schat aan historische en romantische locaties, maar laat Venetië toch een topper zijn. Gondelen door de stad, glasjuwelen bewonderen in de kronkelstraatjes, een dolce op San Marco, prachtige paleizen en genieten van de Italiaanse keuken: Venetië heeft het allemaal.

Ja-woord op een toplocatie

Wat je niet mag vergeten

Bij een huwelijk in het buitenland komt heel wat kijken: het kiezen van de locatie, het nodige papierwerk, boeken van de vluchten, regelen van het verblijf … Een goede weddingplanner neemt dit van je over, zodat jullie vooral kunnen genieten. Van het hotel en de trouwlocatie over de taart en het diner tot het vervoer, je haar en de make-up: met een all-in formule ben je er helemaal uit. Zorg nadien voor originele trouwkaarten voor je reisgezelschap, met een knipoog naar de unieke locatie. 

Ook zijn er enkele voorwaarden om te kunnen trouwen in het buitenland. Zo moet je voldoen aan alle Belgische wettelijke voorwaarden om te trouwen én moet het huwelijk worden voltrokken volgens de normen van het land waarin je huwt. Wil je trouwen in een buitenlandse kerk? Dan heb je ook de toestemming van het bisdom nodig.

Achteraf moet je huwelijksakte in België erkend worden. Dat kan alleen als ze opgesteld is door een buitenlandse bevoegde autoriteit, gelegaliseerd is en indien nodig vertaald naar het Nederlands, Frans of Duits. Een tip? Je kan je buitenlandse huwelijksakte laten overschrijven in de Belgische registers van de burgerlijke stand. Zo kan je achteraf gemakkelijk afschriften opvragen van die akte, wat je anders in het buitenland zal moeten doen. Je vermijdt er veel rompslomp mee achteraf.  

Getrouwd!

Wil je iedereen een aandenken bezorgen van jullie romantische dag? Dat kan je doen met originele trouwbedankjes. Zo kan je een flesje zand van jullie trouwlocatie combineren met een mooie reisfoto, lokale souvenirtjes verzamelen in een gepersonaliseerd doosje of een typische geur zoals een zeepje laten omwikkelen en labelen op maat. Op die manier genieten vrienden en familie achteraf nog mee van jullie meest romantische moment.  

0 comment

You may also like