Een half jaar buitenland, wat zijn je opties

Een half jaar buitenland, wat zijn je opties?

by Danny

De wereld ligt aan je voeten, je kan er een half jaar tussenuit en hebt besloten om grenzen te verleggen en eindelijk een avontuur in het buitenland aan te gaan. Backpack of koffer? Heb ik een internationaal rijbewijs nodig? Ga ik in hostels slapen of boek ik ergens een appartement? Allemaal vragen die de revue hoogstwaarschijnlijk passeren, maar jouw avontuur begint uiteraard met de grote hamvraag: waar ga ik heen? Wat spreekt mij aan? Wil ik een half jaar nieuwe culturen ontdekken en zoveel mogelijk plekken ontdekken, of liever voor een half jaar een nieuw leven op één plek opbouwen door bijvoorbeeld te werken in Spanje, Griekenland of Italië? Lees snel met ons mee voor jouw buitenland avontuur!

Backpacken

Het is iets wat veel jongeren doen wanneer ze nog niet precies weten wat ze willen studeren, of juist wanneer ze hun studie net hebben behaald en nog niet aan het werk willen. Maar, niet getreurd, backpacken kan ook nog wanneer je deze leeftijd al lang en breed voorbij bent! Rugzak aanschaffen, route uitstippelen, vliegticket boeken en gaan. Zuid-Amerika, Azië of toch liever de mooiste landen van Europa bezoeken? Wanneer je in je eentje gaat backpacken is het een goed idee om in hostels te overnachten, zo leer je op een makkelijke manier snel mensen kennen!

Werken in het buitenland

Je kan er tijdens een halfjaarlijks buitenland avontuur natuurlijk ook voor kiezen om die tijd te besteden om ergens te gaan werken. Bij veel horecazaken in het buitenland, kan je binnen een mum van tijd terecht. Spreekt de horeca je niet zo aan maar ben je toch op zoek naar een lekkere job? Bij veel campings is er vaak nog wel een plekje over in het animatieteam of achter de receptie. Voor zulke jobs is het handig om een plekje te zoeken binnen Europa. Als je toch liever je eigen werk niet achterlaat, kan je uiteraard met je baas overleggen of het mogelijk is om voor een langere periode op afstand aan de slag te gaan; remote working!

Studeren

Studeren

Wil je in het half jaar in het buitenland nou niet stil zitten en je graag verder ontwikkelen? Heb je er al eens over nagedacht om een taalcursus in het desbetreffende land te doen? Zo kan je vaak cursussen boeken in Spanje, voor de Spaanse taal, in Italië voor Italiaans, en in Portugal voor.. je raad het al! Portugees!

0 comment

You may also like