Een leven als digital nomad? Zo begin je eraan

Een leven als digital nomad? Zo begin je eraan

by Danny

Werken en reizen combineren? Het is de droom van zowat elke gen x en millennial. Je kan ervoor kiezen om een baantje te zoeken achter de bar in Thailand of Tenerife, maar wil je echt locatieonafhankelijk zijn, dan kies je voor een leven van een digital nomad. Hoe je aan zo’n vrij leven begint, lees je in deze inspirerende blog!

Brainstorm

Je wil reizen en werken, mooi idee, maar zonder een concreet plan begin je er best niet aan. Om als digital nomad aan de bak te raken moet je vanzelfsprekend op een consistent inkomen kunnen rekenen. Bedenk dus hoe je je geld gaat verdienen. Kan je aardig schrijven? Dan is het een idee om als freelance blogger aan de slag te gaan of misschien is affiliate marketing wel iets voor jou?

Word zelfstandige

Een grote stap is de stap naar je officieel zelfstandige activiteit. Het is spannend omdat je als zelfstandige volledig instaat voor je eigen sociale lasten. Val je ziek, dan heb je geen inkomen. Daarom raden we je aan om toch een soort van buffer, lees: spaargeld achter de hand te hebben. Je weet maar nooit. Mocht je om welke reden dan ook even niet in staat zijn om te werken, kan je daarop terugvallen. Of je neemt jezelf dan toch maar eerst dat baantje achter de bar, natuurlijk!

Ga op zoek naar klanten

Een vast klantenbestand is een voorwaarde voor een standvastig inkomen. Dat heb je liefst wel als je zo de hele wereld aan het afreizen bent. Nadat je je richting hebt gekozen en alle wettelijke zaken op orde hebt, ga je op zoek naar, jawel, klanten. Je kan het op verschillende manieren aanpakken. Het beste is om zoveel mogelijk mensen te laten weten wat je doet. Dat kan je doen door je eigen website op te zetten. Maar je kan er ook voor kiezen een webshop te openen en zelfgemaakte sieraden van over de hele wereld te verkopen, ik zeg maar wat. Heb je de ambitie om een succesvolle e-commerce ondernemer te worden? Neem dan zeker een betaalprovider onder de arm die je helpt bij de betalingen.

Kies je eerste bestemming

Kies je eerste bestemming

Hebben je klanten massaal hun weg gevonden naar jou. En kunnen ze jou online betalen? Voila, dan is het tijd om jouw eerste bestemming te kiezen! Wat dacht je van een weekje chillen in Aruba op het strand? Of een maandje Bali in een hangmat en tokkelen maar? In het leven van een digital nomad ligt het allemaal voor het grijpen!

0 comment

You may also like