Ontdek de schatten van het prachtige Estland

by Geoffrey

Estland is één van de (Baltische) landen die eigenlijk gedurende een bijzonder lange tijd ontdekt is gebleven. Dat is helemaal niet terecht, in tegendeel. Tijdens een vakantie in Estland zal je namelijk kennis kunnen maken met niet alleen heel wat natuurschoon, daarnaast zijn er verspreid over het land ook zeer mooie, historische steden terug te vinden. De bekendste van deze steden luistert uiteraard naar de naam ‘Tallinn’.  Zou jij ook graag willen ontdekken welke schatten het prachtige Estland nu precies allemaal herbergt? Ontdek ze snel hier op deze pagina! 

Tallinn, de gezellige hoofdstad van Estland

Het is misschien een beetje een cliché, maar de Estse hoofdstad Tallinn is ongetwijfeld één van de meest bezienswaardige locaties van het hele land. Deze stad bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte, het zogenaamde ‘Vanalinn’ is gelegen op een heuvel en telt menig aantal historische bezienswaardigheden. Het gaat hierbij onder meer om de oude orthodoxe Alexander Nevski kathedraal. Ook liefhebbers van musea zullen in deze fijn stad op hun wenken bediend worden. Wist je dat je ook een heuse, ondergrondse excursie kan maken? Op deze manier zal je onder meer heel wat interessants te weten komen over het militaire verleden waar het land over beschikt.

Wat zijn de interessantste bezienswaardigheden van Estland?

Buiten de Estse hoofdstad Tallinn is het zo dat er verspreid over Estland uiteraard nog heel wat andere interessante bezienswaardigheden zijn terug te vinden. Enkele absolute aanraders zijn op dit vlak alvast de volgende:

  • De in het Zuiden gelegen universiteitsstad Tartu;
  • Het Mõniste Vabaõhumuuseum, het oudste openluchtmuseum van het land;
  • Het Soomaa Rahvuspark in het Zuidwesten van Estland;
  • Het indrukwekkend mooie meer Verijärv;

Het zal je tijdens een reis naar Estland ongetwijfeld meteen opvallen hoe ongelofelijk divers dit land wel niet is. Historische steden worden afgewisseld met traditionele kleine  dorpjes en heel wat prachtige bezienswaardigheden. Ook de natuur van dit Baltische land zal je ongetwijfeld weten te verbazen. Ben jij een absolute natuurliefhebber? Dan zal je ook zeker de grootste waterval van Estland, de zogenaamde ‘Valaste Waterval’ willen bezoeken. Deze is gelegen in het Noordoosten van het land, meer bepaald tussen Ontika en Valaste.

Ook een groot aantal eilanden behoren tot de bezienswaardigheden van Estland

Veel mensen weten het misschien niet, maar Estland is zoveel meer dan enkel en alleen het vasteland. Daarnaast is het namelijk zo dat dit land ook nog eens bestaat uit maar liefst 1500 eilandjes. Het spreekt voor zich dat ook deze eilandjes toebehoren tot de bezienswaardigheden van Estland. Op verschillende van deze eilandjes stellen de inwoners overigens alles in het werk om de lokale tradities nog in stand te houden. Het grootste eiland dat tot Estland behoort luistert naar de naam Saaremaa. Hier kan je onder meer de bekende stad Kuressaare bezoeken. Ook interessant om te weten is dat je op het schiereiland Kõpu één van ’s werelds oudste vuurtorens terug kan vinden die tot op de dag van vandaag nog in functie is. Wil je graag een eiland bezoeken waar menig aantal kunstenaars en schrijvers graag op verblijven? Dan is een bezoek brengen aan het Estse eiland Kassari zeker de moeite waard.

0 comment

You may also like