3 bijzondere Europese hoofdsteden die je wellicht nog nooit hebt bezocht

by Geoffrey

Elk jaar opnieuw kiezen heel wat mensen er voor om op vakantie te gaan naar één van de vele Europese hoofdsteden. Helaas is het in de praktijk zo dat vooral toeristische kleppers zoals met name Parijs, Berlijn, Rome en Amsterdam het hardst profiteren van deze interesse. Natuurlijk zijn dit stuk voor stuk geweldige steden, maar Europa heeft heel wat meer te bieden. Wij hebben op deze pagina dan ook drie minder bekende Europese hoofdsteden op een rijtje gezet die toch zonder meer de moeite waard zijn om te gaan bezoeken!

1.) Tallinn (Estland)

De eerste stad die vaak onder de radar blijft hangen is Tallinn. De hoofdstad van Estland beschikt ondanks haar beperkte toeristische interesse toch over enkele zeer interessante troeven. Haar verleden als Hanzestad heeft er voor gezorgd dat ze gouden tijden heeft meegemaakt. Er kan bij een bezoek aan Tallinn worden vastgesteld dat het voornamelijk de Russen zijn die door de jaren heen een grote invloed hebben gehad op deze stad. Je treft er dan ook heel wat indrukwekkende Russische architectuur aan waaronder de Alexander Nevski Kathedraal. Deze kathedraal bevindt zich overigens op de zogenaamde Domberg. Deze ligging zorgt er voor dat de kathedraal niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk het absolute hoogtepunt vormt van de oude stad. Andere bezienswaardigheden die je tijdens een bezoek aan Tallinn eigenlijk niet mag missen zijn onder meer Kadriorg Loss, het Eesti Vabaõhumuuseum evenals de verschillende kloosters die er zijn terug te vinden. Hoe dan ook, wanneer je nog nooit eerder een bezoek hebt gebracht aan Tallinn is een citytrip naar deze plaats overwegen absoluut meer dan de moeite waard te noemen. 

2.) Reykjavik (IJsland)

Een tweede bijzondere Europese hoofdstad die je wellicht nog niet eerder hebt bezocht is Reykjavik. De hoofdstad van IJsland kan de voorbije jaren toch rekenen op een alsmaar verder toenemende populariteit. Jarenlang was een bezoek brengen aan deze prachtige stad sowieso een lastig karwei, niet in het minst omwille van de stevige financiële crisis die er heerste in IJsland. Ondertussen is dat gelukkig een behoorlijk stuk eenvoudiger geworden. Je kan dan ook op vandaag zonder moeite kennismaken met de prachtige bezienswaardigheden die Reykjavik rijk is. Denk hierbij onder meer aan:

  • De Hallgrimskirkja kerk;
  • De Blue Lagoon (buiten Reykjavik gelegen);
  • Grasagardur Botanische Tuin;
  • De Pearl;

Vanuit Reykjavik start overigens ook ‘The Golden Circle’. Dit is één van de bekendste toeristische routes van heel IJsland die je zonder probleem in één dag kan afleggen. Je moet er wel voldoende vroeg voor opstaan. Zeker wanneer je hier en daar nog een beetje zal willen afwijken van de route ben je er toch wel een volledige dag zoet mee. 

3.) Tirana (Albanië) 

Veel mensen zullen nu misschien een beetje vreemd opkijken, maar ook de hoofdstad van Albanië, namelijk Tirana is een Europese hoofdstad. Voor heel wat mensen geldt dat Albanië tot op de dag van vandaag nog steeds nagenoeg volledig onbekend gebied is. Dat is begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook erg jammer. Wanneer jij daar graag verandering in wil brengen vormt een citytrip ondernemen naar Tirana een uitstekende eerste stap. Je zal kunnen vaststellen dat de mensen die hier wonen zeer gastvriendelijk zijn en bovendien is het ook nog eens mogelijk om hier kennis te maken met enkele zeer interessante bezienswaardigheden. Op dit vlak mag je denken aan onder meer: 

  • Het Skanderbegplein;
  • Oorlogsmuseum Bunk Art;
  • Het Nationaal Historisch Museum;
  • De Et’hem Bey-moskee;
  • Blloku, het meest geliefde stadsdeel van Tirana;

Heb je nog een klein beetje tijd over nadat je de stad hebt bezocht? Dan kan ook even de omgeving van Tirana ontdekken de moeite waard zijn. Het boeken van bijvoorbeeld een begeleide trip is wat dit betreft beslist interessant.

0 comment

You may also like