Treed in de voetsporen van Gaudí in Barcelona

by Geoffrey

Er zijn verschillende steden op deze planeet terug te vinden die de hand dragen van enkele gerenommeerde namen uit de geschiedenis. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Bernini en Michelangelo die hun stempel hebben gedrukt op Vaticaanstad. Ook voor Gaudí en Barcelona geldt dat beiden onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Tijdens een bezoek aan Barcelona kan je dan ook menig aantal prachtige bouwwerken van de Catalaanse architect Antoni Gaudí bewonderen. De bekendste van allemaal is natuurlijk de Sagrada Familia. Toch zou het zonde zijn om alleen maar bij deze bezienswaardigheid stil te blijven staan. Wil jij ook graag echt in de voetsporen van Gaudí treden tijdens je citytrip naar Barcelona? Dan laten we je op deze pagina graag ontdekken wat je allemaal zeker gezien moet hebben.

Welke bezienswaardigheden van Gaudí bezoeken in Barcelona?

Het is opvallend hoeveel verschillende bouwwerken in de Catalaanse stad Barcelona de hand dragen van Gaudí. In eerste instantie is er natuurlijk de Sagrada Familia waar nog steeds naarstig aan wordt gewerkt. Dat is echter niet alles. Wat bovendien namelijk ook te denken van de huizen van Gaudí en het Parc Güell? Deze laatste is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest populaire bezienswaardigheden van de Spaanse metropool. Dit park van Gaudí in Barcelona werd ontworpen en gebouwd in opdracht van de graaf Eusebi Güell. Hij had het idee opgevat om een prachtig park te bouwen voor de aristocratie in Barcelona. In eerste instantie bestonden er ook plannen om hier woningbouw te voorzien. Daar werd echter uiteindelijk grotendeels vanaf gestapt. Er verschenen uiteindelijk dan ook amper twee toonhuizen. Eén van deze huizen is nu ingericht als een museum. Eén van de beste plaatsen om te kunnen genieten van aan panoramisch uitzicht over Barcelona is overigens het terras dat je aantreft in Parc Güell.

De huizen van Antoni Gaudí in Barcelona

Lang niet alle bouwwerken die (deels) zijn gerealiseerd door Gaudí zijn op vandaag te bezoeken in Barcelona. Verschillende van deze woningen zijn namelijk in handen van particulieren. Eén van de woningen die je wel kan bezoeken is Casa Mila. Dit is waarschijnlijk ook één van de bekendste Gaudí panden in Barcelona. In het bijzonder de golvende voorkant trekt meteen de aandacht van de toeristen. Het is echter toch vooral het indrukwekkende, surrealistische dak die het pand echt uniek maakt. Tijdens verschillende nachten wordt er op het dak een audiovisuele voorstelling gegeven. Dit is absoluut een aanrader om mee te maken!

Barcelona heeft op verschillende locaties wel iets weg van een sprookje. Dat geldt niet in het minst voor het prachtige Casa Battló. Dit meesterwerk is ongetwijfeld een pareltje van formaat. Je moet er wel rekening mee houden dat een bezoek brengen aan dit gebouw vrij duur is. Op moment van schrijven kosten tickets dan ook een slordige 25 euro per persoon. Andere prachtige huizen die je verspreid over Barcelona kan ontdekken zijn met name:

  • Casa Vicens;
  • Het Casa Figueres;
  • Casa Calvet;

Deze laatste is eigenlijk één van de meest opzienbarende huizen van Gaudí in Barcelona. Dit niet in het minst als gevolg van het feit dat ze tussen andere woningen in moest worden gepropt. Toch loont het zeker de moeite om ook dit huis even te aanschouwen. Let op, op moment van schrijven is dat enkel mogelijk aan de buitenkant. Het huis bezoeken is namelijk niet mogelijk.

Tip! Bestel je tickets op voorhand!

Voor verschillende bouwwerken die van de hand komen van Gaudí geldt dat er dagelijkse limieten voor gelden. Dit betekent dat je er in het merendeel van de gevallen goed aan doet om je tickets op voorhand te bestellen. Dit is onder meer eenvoudig mogelijk via de betrouwbare website GetYourGuide. Het aankopen van je tickets voor de bezienswaardigheden van Gaudí via deze website is extra interessant omdat je tot 24 uur op voorhand gratis kan annuleren.

0 comment