Een goedkoop weekendje Amsterdam boeken, kan dat wel?

by Geoffrey

Amsterdam is een fantastische stad die over heel wat interessante troeven beschikt. Tegelijkertijd moeten we echter ook stellen dat het één van de duurste steden is van heel Nederland. Sterker nog, ook op Europees vlak prijkt Amsterdam bovenin de lijst met duurste steden. Dit is de reden waarom veel mensen een weekendje Amsterdam toch maar even uitstellen. Dat is jammer, want de Nederlandse hoofdstad is echt wel het bezoeken waard. Heb jij er ook lange tijd voor gekozen om Amsterdam niet op te nemen op je verlanglijstje, maar wil je daar nu graag verandering in brengen? Ontdek dan vooral snel op deze pagina hoe een goedkoop weekendje Amsterdam boeken perfect tot de mogelijkheden behoort!

Met de bus naar Amsterdam

Bij het boeken van een vakantie naar Amsterdam moet je rekening houden met alle kosten waarmee je kan worden geconfronteerd. Voor mensen die een autovakantie ondernemen naar de Nederlandse hoofdstad komt daar een belangrijke kost bij. Het gaat hierbij om de parkeerkosten die in Amsterdam moeten worden betaald. Deze kosten hebben namelijk de reputatie ongelofelijk hoog te liggen. Die reputatie komt ook zeker niet uit de lucht vallen, in tegendeel. Wil je graag een goedkoop weekend Amsterdam kunnen beleven? Overweeg dan ook even een busreis. Zowel vanuit België als vanuit Nederland zelf rijden er verschillende Flixbussen naar Amsterdam. Zo kan je onderweg alvast geen ongeval tegenkomen. Bovendien hoef je ook de hoge parkeerkosten ter plaatse niet langer te schuwen.

Toch met de auto naar Amsterdam? Let op gratis parkeerplaatsen!

Ga je toch liever met de eigen auto naar Amsterdam? Dan is het goed om te weten op welke locaties je gratis kan parkeren. Binnen de ring is dit bijvoorbeeld mogelijk in Amsterdam-Oost. Ook bij het sportpark Middenmeer is op moment van schrijven een gratis parking terug te vinden. Je moet er wel rekening mee houden dat je op deze locaties slechts vier uur mag parkeren. Niet alleen binnen, maar ook buiten de ring zijn diverse gratis parkeerplaatsen terug te vinden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om Amsterdam-Noord waar je met een blauwe parkeerschijf gratis kan parkeren. Interessant om weten is dat parkeren op zondag in Amsterdam sowieso gratis is. Dit met uitzondering van bepaalde specifieke plaatsen. Vraag hierover ter plaatse gerust meer informatie.

Vergelijk goed de verschillende accommodaties in Amsterdam

Overnachten in Amsterdam is nooit echt goedkoop. Toch zijn er in de Nederlandse hoofdstad verschillende verblijfsmogelijkheden terug te vinden die financieel wat toegankelijker zijn. Het beste kan je er voor kiezen om even op bijvoorbeeld Booking.com de verschillende accommodaties te vergelijken. Door het instellen van bepaalde filters (bijvoorbeeld op budget) is het mogelijk om eenvoudig een geschikte accommodatie te kunnen vinden. Let wel, in vergelijking met heel wat andere steden is en blijft Amsterdam eigenlijk haast altijd een vrij dure stad om in te overnachten.

Tip! Denk aan het aanschaffen van de ‘I Amsterdam City Card’

Voor het merendeel van de reizigers kan het ongelofelijk interessant zijn om de I Amsterdam City Card aan te kopen. Deze kaart levert je verschillende interessante voordelen op. In eerste instantie kan je er gratis mee gebruikmaken van het openbaar vervoer. Daarnaast is het ook nog eens door kan rekenen op gratis toegang bij maar liefst 30 verschillende musea en attracties. Voor andere bezienswaardigheden kan je met deze kaart dan weer rekenen op een interessante korting.

0 comment