Goedkope skivakantie boeken? Het kan in deze skigebieden!

by Geoffrey

Ongelofelijk veel mensen houden er van om minstens één keer per jaar een wintersportvakantie te beleven. Er gaat dan ook (bijna) niets boven even heerlijk vertoeven op een prachtige, sneeuwwitte piste. Dit gezegd hebbende staat een wintersportreis er ook om bekend een vrij dure vakantie te zijn. Je wordt dan ook tijdens je reis geconfronteerd met een behoorlijk aantal verschillende kosten. Denk hierbij in eerste instantie maar eens aan de kosten voor je accommodatie, maar wat ook te denken van je skipas, het eten en drinken, etc? Ook de huur van eventueel wintersportmateriaal kan al snel een behoorlijke som geld kosten. Al deze verschillende kosten zorgen er helaas voor dat het boeken van een wintersport niet voor iedereen even financieel toegankelijk is. Geldt dat ook voor jou? Zou je toch graag een fijne vakantie naar de sneeuw willen ondernemen? Dan kan het de moeite waard zijn om één van de onderstaande skigebieden te overwegen!

1.) Een goedkope skivakantie boeken naar Tsjechië

Tsjechië kan met recht en rede worden bestempeld als één van de meest goedkope wintersportbestemmingen van heel Europa. Voor deze lagere kostprijs moet je wel een klein beetje inleveren op vlak van pistekilometers. In vergelijking met de grote(re) skigebieden in de Alpen zijn deze uiteraard in Tsjechië een stuk beperkter. Door de jaren heen hebben we bovendien kunnen vaststellen dat wintersporten in Tsjechië alleen maar moderner is geworden. De oude liften zijn inmiddels dan ook in het merendeel van de gebieden vervangen. Kiezen voor een wintersport in Tsjechië zorgt er voor dat je op financieel vlak kan rekenen op verschillende voordelen. In eerste instantie is het boeken van een accommodatie hier veel goedkoper dan in de Alpen. Dat is echter niet alles. Ook de kostprijs van de skipas ligt aanzienlijk lager. Een absolute topper van een skigebied in Tsjechië luistert naar den aam Spindleruv Mlyn. Niet alleen geniet je hier van een gezellig dorp, daarnaast kan je ook rekenen op mooie afdalingen met in totaal zo’n 24 kilometer aan pistes.

2.) Goedkoop skiën in Frankrijk? Het kan!

In eerste instantie staat Frankrijk er om bekend een vrij duur land te zijn om een vakantie naar te ondernemen. Toch geldt dat niet voor het volledige land. Zelfs wie graag goedkoop wil gaan skiën kan daarvoor terecht in het prachtige Frankrijk. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de wintersportplaats Valfréjus. Haar ligging tegen Val Thorens zorgt er voor dat ze de reputatie heeft ongelofelijk duur te zijn. Toch valt dat in de praktijk ongelofelijk goed mee. Zeker wanneer we het prijsniveau gaan vergelijken met deze van Val Thorens blijkt dat Valfréjus toch financieel heel wat toegankelijker is. Nog een financiële topper is La Norma. Dit sfeervolle dorp staat er om bekend uitstekend te zijn voor families. Dit natuurlijk ook grotendeels door het autovrije centrum. Wil je toch graag kunnen vertoeven in een wat groter skigebied? Dan kan je daarvoor kijken in de richting van bestemmingen zoals bijvoorbeeld Superdévoluy en La Joue du Loup.

3.) Betaalbaar op wintersport naar Oostenrijk

Van alle populairste wintersportlanden in de Alpen is Oostenrijk wellicht in haar totaliteit de meest betaalbare. Natuurlijk zijn er hier ook uitzonderingen. Toch is het prijsniveau dat in Oostenrijk wordt gehanteerd doorgaans bijzonder prettig. Enkele aanraders van goedkope skigebieden in Oostenrijk zijn de volgende:

 • Brandnertal;
 • Wildkogel Arena;
 • Diedamskopf;

Niet alleen het prijsniveau van een skivakantie in Oostenrijk is behoorlijk gunstig. Daarnaast staat hier natuurlijk altijd sfeer en gezelligheid centraal. Of je nu van plan bent om met vrienden of met het volledige gezin te gaan wintersporten, Oostenrijk is als bestemming altijd meer dan het overwegen waard.

4.) Goedkope skigebieden in Italië ontdekken

Het prachtige Italië kan door reizigers het hele jaar worden bezocht. Tijdens de zomermaanden is het bijvoorbeeld heerlijk vertoeven in het prachtige Toscane. In de winter worden vooral de berggebieden opgezocht. Opvallend is daarbij dat heel wat uitstekende skigebieden ook dichterbij zijn gelegen dan de toppers in Frankrijk en Zwitserland. Enkele interessante skigebieden zijn op dit vlak dan ook:

 • Meransen;
 • Pinzolo;
 • Fai della Paganella;

Bovenstaande bestemmingen hanteren in eerste instantie een zeer toegankelijk prijsniveau. Daarnaast zijn ze zowel vanuit België als Nederland ook lekker vlot bereikbaar. Deze plaatsen zijn dan ook allen gelegen vlakbij de Brenner Autobahn. Nog een andere tip die wat bekender in de oren zal klinken is Livigno. Hier kan je belastingvrij wintersporten en ook dat maakt uiteraard in de portefeuille ene niet onaanzienlijk verschil.

5.) Voordelig dichtbij wintersporten in Duitsland

Lang niet iedereen die op wintersport gaat doet dit voor een periode van een week of langer. Heel wat mensen zijn dan ook reeds tevreden wanneer ze al eens gewoon drie dagen op de piste kunnen staan. Dat kunnen we best geloven, maar hoe krijg je dat voor mekaar? Zeer eenvoudig. In Duitsland zijn verschillende plaatsen terug te vinden die hier zeker voor in aanmerking komen. Enkele van de bekendste plaatsen die niet alleen erg leuk, maar bovendien ook helemaal niet duur zijn luisteren naar namen als:

 • Winterberg;
 • Willingen;

Heb je er geen probleem mee om wat verder te rijden? In dat geval zou je kunnen kijken naar andere locaties. Denk hierbij dan aan bijvoorbeeld Feldberg in het Schwarzwald. Ook in het zuiden van Duitsland zijn diverse bestemmingen terug te vinden waar je voordelig kan wintersporten. Het gaat in dat geval onder meer om de plaatsen Großer Arber en Ostallgäu.

Extra tips voor het boeken van een goedkope skivakantie

Je skivakantie boeken naar één van de aangehaalde skigebieden op deze pagina kan er beslist voor zorgen dat je heel wat geld kan besparen. Het uitkiezen van een goedkoop skigebied is echter niet het enige punt om rekening mee te houden. Wat namelijk bovendien ook te denken van het moment waarop je boekt? Of nog beter, het moment waarop je daadwerkelijk op wintersport gaat? Heel veel verschillende factoren dragen bij aan de kostprijs die je voor jouw skivakantie zal moeten betalen. Ben jij ook benieuwd naar welke zaken dit allemaal zijn? We hebben ze hieronder voor je opgelijst:

 • Probeer je skivakantie zo vroeg of juist zo laat mogelijk te boeken;
 • Boek geen wintersportvakantie tijdens een vakantieperiode;
 • Bundels waarbij de skipas reeds is inbegrepen zijn vaak voordeliger;
 • Kies niet de meest super de luxe accommodatie uit om in te verblijven;
 • Huur geen skimateriaal in de Alpen zelf, maar neem je eigen materiaal mee;

Besteed je aandacht aan de bovenstaande bespaartips? Hou je bovendien ook rekening met het boeken van een skivakantie naar één van de voordelige skigebieden zoals vermeld op deze pagina? Dan zal je kunnen vaststellen dat het boeken van een goedkope skivakantie plots een behoorlijk stuk eenvoudiger wordt!

 

0 comment

You may also like