Koop een tweedehandsauto voor je volgende reis

Koop een tweedehandsauto voor je volgende reis

by Danny

Je kan in onze wereld bijna niet meer zonder een auto. Niet wanneer je flexibel wil zijn. We hebben een auto nodig om naar het werk te kunnen rijden of wanneer we voor het werk vaak op de baan moeten zijn. Gezinnen met kinderen hebben een auto nodig om het hele gezin vlot van school naar de voetbaltraining en de dansschool te brengen. En voor fijne verre reizen te maken, heb je ook een auto nodig. Maar de kosten voor een auto kunnen flink oplopen. 

Een auto hebben, of meerdere auto’s voor één gezin hebben, kan erg duur zijn. Naast de aankoopkosten van de auto zelf, betaal je natuurlijk de benzine, het onderhoud, de verzekering en de belasting. Tel je dat allemaal tezamen, dan kom je op een hoog bedrag per kilometer. Een bedrag dat niet iedereen heeft of wil neerleggen voor vervoer. Met de hoge benzineprijzen én de dure huurauto’s, is het misschien een goed idee om een tweedehandsauto te kopen voor je volgende reis! Wij lijsten alvast enkele voordelen van tweedehandswagens op.

Kies de juiste auto voor de juiste prijs

De aankoopprijs van een auto is vaak de grootste kost. Maar veel hangt natuurlijk af van het model dat je kiest. Een goede gezinswagen hoeft niet zo duur te zijn als een hypermodern sportmodel met alle mogelijke snufjes. 

Denk voor aankoop dus goed na waar je je auto voor wil gebruiken. Een sportwagen ziet er weliswaar fantastisch uit, maar heeft weinig nut als je in een drukke stad woont en heeft een kleine kofferruimte voor vakanties. Wil je toch voor een luxueuze auto gaan, dan zou je er voor kunnen kiezen een tweedehands BMW X3 te kopen: veel luxe voor een zachte prijs en erg comfortabel voor lange reizen.

Een tweedehandsauto kan ecologisch zijn

Een tweedehandsauto kan ecologisch zijn

Ook het ecologische aspect speelt steeds vaker een rol in onze maatschappij. En terecht, natuurlijk, onze planeet heeft het hard te verduren onder ons consumptiegedrag. Precies daarom is het belangrijk om na te denken over de duurzaamheid van je nieuwe auto. 

Dat is overigens niet altijd eenvoudig, want langs de ene kant is het best duurzaam om tweedehands te kopen, maar veel nieuwe modellen zijn duurzamer dan oudere auto’s. Het komt er dus op aan je goed te laten informeren over het ecologische aspect van je auto zoals de euronorm. Een tweedehandswagen met euronorm 5 of meer is nog een goede investering.

Iconische modellen

Tenslotte kunnen tweedehandsauto’s best iconisch zijn. Zo kennen we de laatste jaren een flinke revival van de Lada Minerva. Maar ook een Mini Cooper tweedehands kopen is erg populair. Natuurlijk loopt de prijs van gegeerde auto’s zelfs tweedehands flink op, maar liefhebbers en verzamelaars weten soms toch een gouden koopje te vinden. 

Een auto kopen kan flink duur zijn. Maar door goed in gedachten te houden waarvoor je je auto nodig hebt en je niet te laten verblinden door uiterlijke schijn, lukt het je zo om de juiste auto te kiezen.

0 comment

You may also like