Leer de stad Antwerpen kennen op verschillende manieren

Leer de stad Antwerpen kennen op verschillende manieren

by Danny

Antwerpen is en blijft een hele populaire stad, niet enkel voor Belgen, maar ook voor toeristen uit de hele wereld. De stad heeft dan ook heel wat te bieden. Je kan er lekker eten, er zijn heel wat bezienswaardigheden én je kan je volledig laten gaan op de Meir, een van de bekendste winkelstraten in België.

Ontdek Antwerpen al wandelend

De beste manier om een stad te leren kennen, is al wandelend. Dit is niet anders voor Antwerpen. Wil je de geschiedenis, achtergrond en alle geheimen van de stad ook echt leren kennen? Kies dan voor een gidsenwandeling.

Een gidsenwandeling in Antwerpen kan je snel en eenvoudig online boeken. Bovendien zijn er enorm veel mogelijkheden. Zo kan je een gidsenwandeling Antwerpen doen die je onderdompelt in 800 jaar geschiedenis van de stad. Bij deze wandeling vertrek je langs het Steen om via het historisch centrum te eindigen bij het stadhuis. Onderweg vertelt de gids alle informatie en enkele interessante weetjes.

Ben je verzot op chocolade? Ook daar bestaat een wandeling voor! Je leert bij over de geschiedenis van cacao en van de praline. Tussendoor stop je ook nog bij enkele bekende en gespecialiseerde chocolatiers waar je echte Belgische pralines kan proeven. Begin je ook al te watertanden?

Voor de mensen die eerder op zoek zijn naar iets actiever, bestaat ook de mogelijkheid om een fietstocht te doen. Tijdens een van de tochten passeer je langs alle belangrijkste bezienswaardigheden zoals het MAS, de Grote Markt en het Steen. En dat met de zon op je snoet!

Ontdek Antwerpen al wandelend

Plan een schooluitstap naar Antwerpen

Ook heb je enorm veel activiteiten in Antwerpen voor jouw klas of school. Zo heb je voor het kleuter- en lager onderwijs onder meer een korte tour in het Middelheimmuseum waarna de leerlingen zelf een kunstwerk in elkaar mogen steken met klei of met hout.

Voor de leerlingen uit het secundair onderwijs zijn er net iets meer activiteiten mogelijk. Zo biedt het Red Star Line museum een tour aan waarbij de leerlingen kunnen stilstaan bij migratie. De huidige wereld aan de geschiedenis koppelen en een kritische blik stimuleren, daar draait het bij een schooluitstap toch om?

Voor studenten uit het hoger en universitair onderwijs, is het Mas een echte topper. Hier kan je bijleren over de geschiedenis van de Congolese cultuur. Er wordt nagedacht over de relatie tussen Europa en Afrika en de studenten krijgen de kans om stil te staan bij de betekenis van beeldvorming.

Het schoolaanbod is dus zeer uitgebreid en voor elke leeftijdscategorie zijn er mogelijkheden genoeg!

0 comment

You may also like