Dit zijn de 5 leukste kerstmarkten van Europa

by Geoffrey

Elk jaar opnieuw openen eind november in heel wat Europese (hoofd)steden één of meerdere kerstmarkten de deuren. Dit is voor heel wat mensen ook meteen het startsein om hun kerstinkopen te beginnen doen. Een bezoek brengen aan één van de verschillende Europese kerstmarkten zorgt er echter niet alleen maar voor dat je leuke spullen kan aankopen. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook de bijzondere, gezellige sfeer die er hangt zeker een sterke troef is. Zou jij graag ook één of meerdere kerstmarkten willen bezoeken, maar stel je, je de vraag wat nu precies de leukste zijn van Europa? Je ontdekt de leukste kerstmarkten van Europa hier op deze pagina!

1.) De Kerstmarkt van Düsseldorf (Duitsland)

Duitsland is een land die er om bekend staat enkele zeer gezellige kerstmarkten te huisvesten. Eén van de meest populaire kerstmarkten van het land is sinds jaar en dag deze van Düsseldorf. Tijdens de maanden november en december wordt deze stad volledig gebaad in een fijne kerstsfeer. Eigenlijk is het fout om te stellen dat er slechts sprake is van één kerstmarkt. In de praktijk is het immers zo dat verspreid over Düsseldorf niet één, maar wel verschillende grote en kleine kerstmarkten zijn terug te vinden. Alle pleinen liggen hier bovendien op een boogscheut van elkaar. Dit zorgt er voor dat Düsseldorf zich eigenlijk tijdens de twee laatste maanden van het jaar kan profileren als zijnde een echte Kerststad!

2.) De Kerstmarkt van Londen (Verenigd Koninkrijk)

Ook in de Engelse hoofdstad Londen wordt er tijdens de winter een heuse kerstsfeer gecreëerd. Alle winkelstraten worden tijdens deze periode sprookjesachtig versierd. Ook de etalages van de winkels worden steevast prachtig aangekleed. Het is echt een absolute aanrader om tijdens deze geweldig sfeervolle periode in Londen rond te lopen. Je treft hier niet alleen prachtige verlichting en menig aantal kerstbomen aan, daarnaast wordt ook op verschillende plaatsen Kerstmuziek gespeeld. Tel daar ook nog eens de verschillende ijsbanen bij op waar je op kan vertoeven samen met de kinderen en het mag duidelijk zijn dat je een bezoek aan de kerstmarkt van Londen niet snel zal vergeten. In het bijzonder deze in Hyde Park staat er om bekend een absolute aanrader te zijn.

3.) De kerstmarkt van Wenen (Oostenrijk)

Dat ze in Oostenrijk weten hoe sfeer en gezelligheid te creëren hoeven we je wellicht niet meer te vertellen. Ook het organiseren van een kerstmarkt kunnen ze als geen ander! Wanneer we de geschiedenis moeten geloven zou het zelfs zo zijn dat het principe van de kerstmarkten hier zou zijn ontstaan. Wenen is op zich sowieso een sprookjesachtige evenals zeer romantische stad om te vertoeven. Tijdens de kerstperiode krijgt die sfeer en gezelligheid echter nog een stevig duwtje in de rug. De volledige stad baadt dan in een zee van sfeervol licht. Ook voor Wenen geldt dat er eigenlijk geen sprake is van één enkele, maar wel van verschillende kerstmarkten. In het bijzonder de ruim 700 jaar oude Wiener Christkindlmarkt bij het Rathaus is een absolute aanrader om te bezoeken.

4.) De kerstmarkt van Maastricht (Nederland)

Je hoeft niet perse naar het buitenland te gaan om één van de leukste kerstmarkten van Europa te kunnen bezoeken. Ook in Nederland zelf worden er natuurlijk elk jaar fantastische kerstmarkten georganiseerd. Eén van de meest sfeervolle is ongetwijfeld deze van de stad Maastricht. De markt wordt georganiseerd op het zogenaamde Vrijthof. Je treft hier niet alleen maar tal van verschillende houten kraampjes aan, daarnaast is er hier ook steeds een grote schaatsbaan terug te vinden. Tijdens een ritje op het Reuzenrad wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de sfeervol verlichte omgeving.

5.) De kerstmarkt van Praag (Tsjechië)

Last but not least is het zeker tijdens de Kerstperiode een absolute aanrader om een bezoek aan de kerstmarkt van de Tsjechische hoofdstad Praag te brengen. Eigenlijk is Praag altijd een gezellige, fijne stad om in te vertoeven. Tijdens de maanden november en december wordt die sfeer echter naar een nog hoger niveau getild. Er zijn verspreid over de stad twee grote kerstmarkten terug te vinden die worden aangevuld met nog verschillende kleine(re) exemplaren. In het centrum staat altijd een stevig uit de kluiten gewassen kerstboom die wordt omringd door leuke kraampjes.

Eén ding heeft het lijstje op deze pagina in ieder geval duidelijk gemaakt en dat is dat er in Europa menig aantal uitstekende kerstmarkten zijn terug te vinden om te bezoeken!

0 comment

You may also like