De leukste steden van het eiland Cyprus die je gezien moet hebben

by Geoffrey

De populariteit van het eiland Cyprus is door de jaren heen sterk toegenomen. Steeds meer mensen vinden dan ook de weg naar dit uitnodigende en bovendien ook lekker zonnige eiland. Dit is niet alleen maar het gevolg van de geweldige natuur die je hier aantreft. Verspreid over het eiland Cyprus kan je namelijk ook heel wat interessante steden en dorpen terugvinden. Wij hebben in ieder geval de leukste steden van dit eiland op deze pagina voor je op een rijtje gezet!

1.) Nicosia

De hoofdstad van Cyprus, namelijk Nicosia mag zeker niet op je verlanglijstje ontbreken. Voor deze stad geldt dat het op moment van schrijven ’s werelds enige verdeeld hoofdstad is. Nicosia bevindt zich dan ook exact op de grens van Noord- en Zuid-Cyprus. De aanwezige groene lijn die de twee helften van het eiland van elkaar scheidt markeert de scheidingslijn tussen de twee staten. Sinds enkele jaren is het wel terug mogelijk om vrij van de ene kant van de stad naar de andere te reizen. Dit heeft het comfort van de inwoners aanzienlijk verbeterd.

Voor het zuidelijke gedeelte van de stad geldt bovendien dat ze ongelofelijk Europees aanvoelt. Je treft er dan ook onder meer drukke winkelstraten aan waar enkele van ’s werelds bekendste ketens in zijn terug te vinden. Van zodra je de grens met Noord-Cyprus oversteekt maken deze drukke winkelstraten met kwalitatieve producten al snel plaats voor heel wat namaak zoals imitatiekleding. De belangrijkste bezienswaardigheden die je in Nicosia gezien moet hebben zijn onder meer de Arab Ahmetwijk, de Selimiye moskee evenals de Mevlevi Tekke.

2.) Limassol

Ondanks het feit dat Nicosia de hoofdstad is van het eiland Cyprus moet het gezegd dat Limassol toch veruit de grootste en tevens ook de belangrijkste stad is. In eerste instantie heeft ze de grootste haven van heel Cyprus. Daarnaast is het ook één van de meest populaire toeristische steden. In de omgeving van Limassol zijn ook menig aantal prachtige stranden terug te vinden om te ontdekken. Net buiten de stad kan je overigens Kourion terugvinden. Deze historische stad was in het verleden één van de meest machtige steden van het hele eiland. Op vandaag tref je hier uitsluitend nog ruïnes aan, maar ook deze zijn het ontdekken meer dan waard.

3.) Paphos

Last but not least is er nog de stad Paphos. Ook deze stad is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische locaties op het eiland. Het merendeel van de hotels en resorts die je hier aantreft bevinden zich aan de kust in de buurt van de oude vissershaven. De indrukwekkende aanwezigheid van menig aantal historische bezienswaardigheden heeft er voor gezorgd dat de UNESCO heeft besloten om de volledige stad op de Werelderfgoedlijst op te nemen. De stad is opgedeeld in drie verschillende delen. Het gaat hierbij om:

  • Pano-Paphos;
  • Kato-Paphos;
  • Nea-Paphos;

De belangrijkste bezienswaardigheden die je als reiziger in Paphos kan ontdekken zijn het volledige Kato Paphos evenals de Rots van Aphrodite en natuurlijk ook de tombes van de koningen. Ook de Agora is een bezienswaardigheid die de meeste mensen niet willen missen. Ben jij iemand die vooral naar Cyprus op vakantie gaat om er te gaan vertoeven op één van de prachtige aanwezige stranden? Ook in dat geval ben je in de omgeving van Paphos zeker en vast aan het juiste adres!

0 comment

You may also like