Malta, een klein eiland rijk aan cultuur

by Geoffrey

Een vakantiebestemming hoeft niet altijd een stevig uit de kluiten gewassen locatie te zijn, in tegendeel. Neem nu bijvoorbeeld het eiland Malta. Dit kleine eiland is eigenlijk een Zuid-Europese dwergstaat welke zich bevindt in de Middellandse Zee. Buiten het eiland Malta zelf tref je hier ook nog verschillende andere locaties aan. Het gaat hierbij dan om Gozo evenals om Comino. Andere eilandjes die je hier terug kan vinden, maar veel minder bekend zijn, zijn met name Manoel Island, Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul’s Islands. Deze laatste zijn overigens allemaal onbewoond, maar zeker een bezoekje waard. Beperk jij je tijdens jouw vakantie op Malta toch eerder tot het hoofdeiland? Dan zal je zeker rekening willen houden met de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

Beleef een ongelofelijk fijne vakantie op Malta

Het mediterrane dwergstaatje Malta bezoeken zal er voor zorgen dat je kennis maakt met een eiland die haar gelijke eigenlijk niet kent. Je treft er niet alleen erg leuke steden aan, maar ook rotsachtige stranden en idyllisch ogende lagunes en binnenmeren. In het noorden van het eiland zijn overigens tal van verschillende baaien terug te vinden waarin je lekker kan baden. Deze baaien staan er om bekend ook zeker geschikt te zijn voor gezinnen met kinderen. Eén van de meest populaire stranden van het eiland is Mellieha Bay. Wil je graag kunnen genieten van iets meer rust en stilte? In dat geval zal je daarvoor wellicht willen uitwijken naar het noordwesten van het eiland. Hier bevindt zich onder meer het uitnodigende Paradise Bay.

Een reis naar Malta boeken voor cultuurliefhebbers

Malta beschikt over een groot aantal toeristische troeven voor mensen die uitsluitend op zoek zijn naar een zon-, zee-, strandvakantie. Dit betekent echter niet dat cultuurliefhebbers in de kou blijven staan, in tegendeel. Verspreid over het eiland zijn immers niet alleen zeer bezienswaardige plaatsen, maar ook erg interessante culturele trekpleisters terug te vinden. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn onder meer de volgende:

  • De historische hoofdstad Valletta;
  • De ommuurde stad Mdina;
  • De megalithische tempels van onder meer Hagar Qim en Mnajdra;
  • Het traditionele vissersdorp Marsaxlokk;
  • De Ħal Saflieni Hypogeum tempel;

Het mooie aan een vakantiebestemming zoals Malta is ook dat je er helemaal geen lange vakantie naar dient te ondernemen om kennis te kunnen maken met alle toeristische troeven van dit eiland. Eén enkele week is eigenlijk voldoende om de mooiste plaatsen en de belangrijkste bezienswaardigheden te leren kennen. Met een beetje geluk heb je zelfs nog tijd over om te besteden op het eiland Gozo. Ook een bezoekje aan dit eiland is namelijk zeker de moeite waard.

Welke reizen naar Malta worden er allemaal aangeboden?

Bij het boeken van een rechtstreekse vlucht naar Malta dien je er rekening mee te houden dat de vluchtduur ongeveer zo’n drie uur bedraagt. Er zijn zowel vanuit Nederland als vanuit België uitstekende verbindingen met Malta. Door de jaren heen is Malta ook uitgegroeid tot een zeer toeristische en populaire bestemming waardoor ook menig aantal reisorganisaties reizen naar Malta aanbieden. Het gaat hierbij onder meer om de bekende reisorganisatie Sunweb. In ieder geval, of je nu graag even wil gaan genieten onder de Maltese zon of je als cultuurliefhebber kennis wil maken met enkele bijzondere bezienswaardigheden, in beide gevallen is het boeken van een vakantie naar Malta absoluut de moeite waard!

0 comment

You may also like