Met de kids op vliegvakantie 4 tips

Met de kids op vliegvakantie: 4 tips

by sander@swmarketing.nl

Een vliegvakantie met de kinderen is altijd wel een uitdaging. Zeker op het vliegtuig, waar lang niet iedereen evenveel geduld heeft als jou, kan het al eens een uitdaging worden om je kindje stil en gelukkig te houden. Daarom deze handige tips voor een optimale vliegvakantie met de kids.

# 1. Contacteer de luchtvaartmaatschappij

Als je met jonge kinderen op vliegvakantie gaat, ziet het er soms uit als een halve volksverhuizing. Je moet nu eenmaal veel meenemen, van buggy’s tot autostoeltjes enzovoort. Ook voor de vlucht zelf ga je maar beter na wat je allemaal moet voorzien. Bij sommige vliegtuigmaatschappijen krijg je bijvoorbeeld een speciale bassinet voor je kindje, maar bij andere maatschappijen moet je zelf het een en ander voorzien. Voor jonge kinderen krijg je vaak ook een korting voor een stoeltje, maar je moet dan wel zelf een kinderstoel in het vliegtuig voorzien. Ook de prijzen kunnen soms sterk verschillen. Vraag daarom vooraf het een en ander na en kies voor een kindvriendelijke maatschappij.

# 2. Voorzie voldoende activiteiten

Kinderen en lang stilzitten is geen geslaagde combinatie. Gewoon een kleurboekje meenemen en verwachten dat dit hen drie uur zal entertainen op weg naar IJsland zal niet werken. Bedenk daarom vooraf een aantal activiteiten die elk maximaal 15 minuten duren. Uit het raampje kijken bij het opstijgen en landen zijn twee terugkerende activiteiten waar je alvast gebruik van kan maken. Mogen ook niet ontbreken: tussendoortjes, kleuren, een korte tekenfilm, een spelletje op de iPad, een voorleesboekje enzovoort.

Met de kids op vliegvakantie

# 3. Gebruik nooit rolkoffers als handbagage

Het zijn soms de meest eenvoudige tips die de grootste impact hebben. Maar echt: gebruik een rugzak als handbagage. Ga niet aanklooien met rolkoffers die ervoor zorgen dat je geen handen vrij hebt. Met een rugzak heb je handen vrij om je kinderen in toom te houden, paspoorten af te geven, snel nog even een drankje te nemen enzovoort.

# 4. Stem het vliegmoment af op je kind

Een tip die we vaak horen, is om te vliegen wanneer kinderen onder normale omstandigheden slapen. Hun bioritme krijgt dan de overhand en zo slapen ze tijdens de vlucht. Dat kan werken, maar je moet er toch mee opletten. Sommige kinderen vinden het allemaal zo spannend dat ze de slaap niet kunnen vatten, waardoor ze net extra beginnen te jengelen en dit tot ergernis van andere reizigers die wel willen slapen. Ken je kind en bedenk hoe het reageert op bijvoorbeeld een zomerse barbecue tijdens slaaptijd. Kies op basis daarvan de beste reistijd.

Meer tips? Check dan zeker even de blogsectie op Kinderstoelen.be waar je onder andere meer leest over de beste kinderstoel voor op reis.

0 comment

You may also like