Met jonge kinderen op vakantie 4 tips

Met jonge kinderen op vakantie: 4 tips

by sander@swmarketing.nl

Een vakantie met jonge kinderen is niet meer zoals je het voorheen gewoon was. Niet automatisch slechter, zeker niet, maar toch anders. Wij hebben alvast enkele leuke tips om er het maximum uit te halen: van een handige tweeling kinderwagen tot het vinden van tijd voor jezelf.

Maak een checklist

Zorg er alvast voor dat je alles meehebt en denk daarbij ook aan de weg naar je vakantiebestemming. Een zonnescherm is tijdens een lange autorit een must, tenzij je natuurlijk getinte autoramen hebt. Denk daarnaast aan een draagzak voor de kleinsten, een dekentje, eten voor onderweg, een reiswieg, reservekledij, een reisapotheek, een luiertas enzovoort. Maak een checklist zodat je zeker niets vergeet.

Als je met meer vrienden en meerdere kindjes reist, kan een tweeling- of duokinderwagen handig zijn omdat je dan kan afwisselen. Daarvoor hoef je niet automatisch een nieuwe kinderwagen te kopen, want er zijn veel kinderwagens die je eenvoudig kan omvormen met behulp van een extra unit of een koppelstuk. Onder andere via Wandelwagens.be vind je eenvoudig een geschikt model.

Kies een geschikte vakantiebestemming

Niet alle vakantiebestemmingen zijn geschikt voor jonge kinderen en daar moet je je bij neerleggen. Er kan al eens een “saaie” daguitstap op de planning staan, maar zorg ervoor dat er toch ook voldoende kinderactiviteiten mogelijk zijn. Je hoeft heus niet elk jaar opnieuw naar een Landal-park te trekken. Ook op je Tsjechische vakantiebestemming is het best mogelijk om bijvoorbeeld eens een wandeling te maken met ezels, kan er een pretpark in de buurt zijn of is er toch zeker een stopplek met een speelpleintje te vinden. Je zal merken dat er dankzij een goede voorbereiding veel vakantiebestemmingen mogelijk zijn.

Met jonge kinderen op vakantie

Maak ook eens tijd voor jezelf

Een vakantie met jonge kinderen houdt vaak in dat de hele vakantie in het teken van de jongsten staat. Natuurlijk vind je dat niet altijd erg en haal je misschien wel energie uit hun plezier, maar vergeet niet om ook eens tijd voor jezelf te maken. Voorzie elke dag minstens één uur voor jezelf. Je partner kan dan even op de kinderen passen, terwijl jij naar de bakker wandelt of gewoon even op een bankje van de rust geniet. Als je met vrienden reist, kunnen jullie de zorg afwisselen en is er nog meer tijd voor jezelf mogelijk.

Zorg dat je zelf kan koken

Veel kinderen worden prikkelbaar wanneer ze een hongertje hebben. En maar klagen wanneer het restaurant geen kinderspaghetti heeft! De beste oplossing is om er voor te zorgen dat je niet afhankelijk bent van restaurants. Zorg dat je ook zelf iets kan koken of op zijn minst kan opwarmen in een microgolfoven.

0 comment

You may also like