3 minder bekende nationale parken in de Verenigde Staten

by Geoffrey

Amerika is een ongelofelijk fascinerend land. In eerste instantie is het zo dat mensen bij Amerika vooral denken aan de machtige metropolen. Toch is het zo dat de Verenigde Staten ook op vlak van natuur over enkele zeer interessante troefkaarten beschikt. Verspreid over het land zijn dan ook meerdere nationale parken terug te vinden. Voor verschillende van deze parken geldt dat ze bekend in de oren zullen klinken. Denk hierbij niet alleen aan Yellowstone National Park, maar ook aan bijvoorbeeld Yosemite evenals aan het Rocky Mountain National Park. Deze nationale parken worden elk jaar opnieuw aangedaan door een groot aantal toeristen. Toch zijn er ook minder bekende parken in Amerika terug te vinden die ook zeer de moeite waard zijn. Zou je ook deze graag willen leren kennen? Lees dan vooral snel verder!

1.) Het Big Bend National Park in Texas

De reputatie waar de Amerikaanse staat Texas over beschikt is niet over de hele lijn even prettig. Toch moet het gezegd dat dit vooroordeel je niet tegen hoeft te houden om deze fascinerende staat te bezoeken. Ze is dan ook werkelijk prachtig om doorheen te rijden. Op de grens van Texas en New-Mexico vinden we het Big Bend National Park terug. Dit nationaal park is ondanks een vrij povere bekendheid toch zomaar even het grootste beschermde gebied van de zogenaamde Chihuahuawoestijn. Deze rijke ecologie die je hier aantreft bestaat uit zomaar even 1.200 verschillende soorten planten. Daarnaast tref je hier ook 450 soorten vogels aan evenals 56 soorten reptielen. Tel daar ook nog eens 75 soorten zoogdieren bij op en je weet dat dit nationaal park heel wat moois voor jou in petto heeft. Eén van de absolute hoogtepunten die je zeker bezocht moet hebben is de zogenaamde Santa Elena Canyon. Deze indrukwekkende kloof mag je absoluut niet missen.

2.) Het Sequoia National Park in Californië

Zoals eerder reeds aangegeven is het mogelijk om verspreid over de Verenigde Staten kennis te maken met tal van verschillende nationale parken. Voor al deze parken met uitzondering van Yellowstone National Park geldt dat ze later zijn opgericht dan het Sequoia National Park. Dat is opvallend, want de kans is ongelofelijk groot dat je nog nooit eerder van dit park hebt gehoord. Ze dankt haar naam zoals je wellicht kan denken aan de sequoia’s die er massaal groeien. Je kan tijdens een bezoek aan dit nationaal park verder ook kennis maken met ’s werelds grootste boom op vlak van volume. Het gaat hierbij om de General Sherman Tree. In het jaar 2002 werd het volume van deze boom nog officieel geschat op een indrukwekkende 1.486 kubieke meter. De boom zou bovendien op moment van schrijven over een leeftijd beschikken van meer dan 2.200 jaar. Ze heeft verder een hoogte van maar liefst 84 meter. Naast deze boom zijn er nog vier van de tien grootste bomen op deze planeet terug te vinden in het Giant Forest.

3.) Gates of the Arctic National Park and Preserve in Alaska

Het Gates of the Arctic National Park is van alle nationale parken in de Verenigde Staten het meest noordelijk gelegen. Je vindt dit nationaal park dan ook terug in Alaska. Het park bestaat uit een combinatie van ruige bergen samen met imposante gletsjers, dichte bossen en uitgestrekte toendra’s en natuurlijk ook heel wat wilde rivieren. Je kan hier niet alleen kennismaken met de aanwezige kariboes, maar ook met elanden, dunhoornschapen evenals muskusossen, wolven en grizzlyberen. Doorheen het hele jaar kan je in dit nationaal park een prachtige wereld aantreffen om in te vertoeven. Ook dit nationaal park is dus absoluut de moeite waard om te ontdekken!

0 comment

You may also like