Parijse bezienswaardigheden die je wellicht nog niet kende

by Geoffrey

Parijs is sinds jaar en dag één van de bekendste en tevens ook meest toeristische steden ter wereld. Het lijkt dan ook in eerste instantie weinig waarschijnlijk dat er enkele bezienswaardigheden in terug te vinden zijn waar menig aantal mensen wellicht nog niet over hebben gehoord. Toch is dat wel degelijk het geval. Verspreid over de Franse hoofdstad zijn diverse locaties en bouwwerken terug te vinden die wonderwel aan de aandacht van heel wat toeristen ontsnappen. Toch zijn ook deze plaatsen en bezienswaardigheden een absolute aanrader om te bezoeken. Om er voor te zorgen dat jij deze bezienswaardigheden niet over het hoofd zal zien tijdens jouw bezoek aan Parijs hebben we ze hieronder even op een rijtje gezet.

Eén van de meest relaxte bezienswaardigheden van Parijs

Parijs staat er om bekend een ongelofelijk hectische stad te zijn. De bedrijvigheid in de hoofdstad van Frankrijk is er dan ook eentje die absoluut niet te onderschatten valt. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er op verschillende locaties ook natuurlijke plaatsen zijn terug te vinden waar je even (letterlijk en figuurlijk) op adem kan komen. De Bois de Boulogne is zo’n locatie. Dit indrukwekkende park dat eigenlijk veel weg heeft van een bos is absoluut een aanrader om te bezoeken. Zo kan je even vluchten van de hectiek die zo kenmerkend is voor het centrum van Parijs.

Enkele minder bekende gebouwen van Parijs

Voor het merendeel van de (toeristische) gebouwen in Parijs geldt natuurlijk wel dat iedereen ze kent… of er in ieder geval al eens over heeft gehoord. Toch zijn er ook nog enkele minder bekende gebouwen in Parijs terug te vinden die de moeite meer dan waard zijn om kennis mee te maken. Het betreft hier dan onder meer de gebouwen zoals hieronder aangegeven:

  1. De Conciergerie;
  2. Het Palais de Chaillot;
  3. De Sorbonne;

De zogenaamde Conciergerie bevindt zich in de directe omgeving van de Notre-Dame. Ondanks haar toeristische ligging en haar indrukwekkende, monumentale uitstraling wordt ze toch nog steeds door veel toeristen gemist. Dat heeft wellicht deels te maken met het feit dat ze tegenwoordig toebehoort aan het Franse Paleis van Justitie. Ondanks dit gegeven en in tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden is dit statige gebouw wel nog altijd gewoon te bezoeken. Dit is ook zeker en vast de moeite waard om te doen.

Enkele onbekende hoogtepunten van het prachtige Parijs

Onbekende hoogtepunten in Parijs? Bestaat er dan zoiets? Absoluut! Ondanks het feit dat verschillende bezienswaardigheden wel bekend zijn bij de meeste mensen die Parijs gaan bezoeken worden ze toch niet zelden over het hoofd gezien. Dat niet in het minst omdat ze in de schaduw staan van de belangrijkste toeristische kleppers. Enkele van deze onbekende hoogtepunten  van Parijs die we je niet willen onthouden zijn de volgende:

  1. Pont Alexandre III;
  2. Pont Neuf;
  3. Het Palais Royal;
  4. De Tuilerieën;
  5. De Jardin Du Luxembourg;

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, buiten de absolute toeristische kleppers heeft Parijs nog heel wat ander moois voor haar bezoekers in petto. Wil jij ook deze bezienswaardigheden graag ontdekken? Dan kan de informatie op deze pagina je daar zeker bij helpen!

0 comment

You may also like