3 treinreizen die een onvergetelijke indruk na zullen laten

by Geoffrey

We kunnen tegenwoordig vaststellen dat heel wat mensen er bewust voor kiezen om met de trein op vakantie te gaan. Het ondernemen van een treinreis brengt in de praktijk dan ook menig aantal voordelen met zich mee. In eerste instantie kom je gegarandeerd goed uitgerust aan op je vakantiebestemming. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan je onderweg bijvoorbeeld ook niet het risico lopen om een ongeval te hebben. Nog een interessant voordeel van een treinreis ten opzichte van een vliegvakantie is dat je onderweg reeds heel wat van het landschap kan ontdekken. Overweeg jij ook het ondernemen van een treinreis, maar weet je nog niet precies welke? Dan kunnen wij je daar bij helpen! We hebben op deze pagina speciaal voor jou dan ook 3 prachtige treinreizen op een rijtje gezet die een onvergetelijke indruk zullen weten na te laten!

1.) West Highland Line, van Glasgow naar Mallaig

De eerste mooie treinreis die we op deze pagina aan je voor willen stellen is de West Highland Line. Deze treinreis voert je mee van Glasgow naar Mallaig. Vanuit de Schotse stad Glasgow maak je, je op voor een ongekend mooie treinreis die het toch wel magische landschap van de Schotse West Highlands doorkruist. Het valt dan ook niet te verbazen dat de producenten van de Harry Potter films er voor hebben gekozen om de zogenaamde Zweinstein Express over deze route te laten rijden. Voor fans van de films uiteraard alleen maar nog een extra reden om te kiezen voor deze treinreis.

Voor echte fans van de Harry Potter films is er overigens in deze regio nog een interessant tip. Op het stuk tussen Fort William en Mallaig rijdt er namelijk een stroomtrein genaamd ‘The Jacobite’. Deze stroomtrein passeert onder meer het iconische Glenfinnanviaduct. Deze plaats is bekend van de scène waarin Harry en Ron bijna tegen de Zweinstein Express aanvliegen met hun vliegende Ford. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat je tijdens deze treinreis ook het wereldbekende hoefijzerviaduct zal aandoen bij Ben Dorian. Op een bepaald moment is het zo dat de spoorlijn hier als het ware drijft op de zompige ondergrond. Hoe het ook zij, zowel voor fans van de Harry Potter films als voor mensen die houden van natuurlijke omgevingen is het afleggen van deze treinreis absoluut meer dan de moeite waard.

2.) De Trans Siberië Express

Ongetwijfeld is de Trens Siberië Express ’s werelds bekendste treinreis. Dat is ook niet moeilijk. Er zijn door de jaren heen niet alleen menig aantal boeken over geschreven, daarnaast zijn er ook verschillende films over verschenen. Deze legendarische treinreis neemt je mee op een reis doorheen Siberië. Als beginpunt voor deze reis is Moskou uitgekozen om je vervolgens helemaal mee te nemen naar Vladivostok. Op moment van schrijven mag deze treinreis zich nog steeds de langste ter wereld noemen. Ze overbrugt dan ook een indrukwekkende afstand van zomaar even 9.288 kilometer. Wil je de volledige treinreis afleggen? Dan moet je er rekening mee houden dat je hiervoor ongeveer 7 dagen tijd nodig hebt. Vandaag de dag is het zo dat de Trans Siberië Express vaak wordt gebruikt als benaming voor een route die is opgedeeld in vier verschillende onderdelen. Het gaat hierbij om:

  • De route die leidt van Moskou naar vladivostok;
  • De route van Moskou via Ulaanbaatar tot Beijing;
  • Trans Mantsjoerije van Moskou naar Bejing;
  • Baikal-Amur Express van Moskou via Tynda naar Vladivostok;

In eerste instantie lijkt het misschien niet zo fijn om zeven dagen “opgesloten” te zitten in een trein. Toch is deze treinreis een once in a lifetime onderneming die eigenlijk iedereen eens gedaan moet hebben. Volgens ons en volgens heel wat experten is dit ongetwijfeld één van de mooiste treinreizen die er op deze wereld ondernomen kunnen worden.

3.) Rocky Mountaineer in Canada

De Rocky Mountaineer is misschien wel één van de meest efficiënte en tevens ook meest comfortabele manieren om kennis te maken met de indrukwekkende wereld van de Rocky Mountains. Wanneer je deze boeiende regio nog nooit eerder hebt bezocht is deze treinreis ondernemen dan ook een absolute aanrader. Het Westen van Canada wordt in de praktijk vaak omschreven als zijnde één groot natuurparadijs en daar is geen woord van gelogen, in tegendeel. De Rocky Mountaineer treinreis is zo populair omdat ze je op plaatsen brengt waar het met de auto zo goed als onmogelijk is om te komen. Je rijdt met deze trein dan ook dwars doorheen prachtige bossen en bergen waarbij je non-stop kan genieten van de meest spectaculaire uitzichten. Je kan in totaal een keuze maken uit vijf verschillende trajecten. Het merendeel van de mensen die deze treinreis hebben afgelegd zijn het er evenwel met elkaar over eens dat de route tussen Vancouver en Jasper en Banff wel veruit de mooiste is van allemaal. Je moet er wel rekening mee houden dat deze treinreis ook verschillende dagen in beslag neemt. Afhankelijk van de gekozen route ben je twee of drie dagen onderweg.

0 comment

You may also like