Een voetbalreis boeken naar de meest indrukwekkende voetbalstadions ter wereld

by Geoffrey

Het ondernemen van een voetbalreis lijkt tegenwoordig populairder te zijn dan ooit. Steeds meer mannen en vriendengroepen kiezen dan ook hun reisbestemming uit op basis van het voetbalstadion dat er is terug te vinden. Dit uiteraard niet alleen maar om een bezoek te brengen aan het stadion. Uiteraard is het veelal de bedoeling om ook echt een voetbalmatch te gaan bijwonen. Speel jij met hetzelfde idee? Dan zal je mogelijks graag willen achterhalen waar zich nu precies ’s werelds meest indrukwekkende voetbalstadions bevinden. Op deze  vraag hebben wij een passend antwoord. Wij zochten de meest indrukwekkende voetbalstadions immers voor je uit en stellen ze hieronder aan je voor!

1.) Old Trafford in Manchester

Voor ons Belgen is het vrij eenvoudig om de oversteek naar Engeland te wagen. Niet alleen kan je eenvoudig met de boot of de trein naar Engeland, daarnaast worden er ook voldoende vluchten uitgevoerd. Het boeken van een voetbalreis naar Engeland is dan ook een koud kunstje. Het eerste stadion dat je over de plas kan bezoeken is het zogenaamde ‘Theatre of Dreams’ van Manchester United. Dit stadion is al sinds het jaar 1910 de thuisbasis van Manchester United. Old Trafford beschikt op moment van schrijven over een capaciteit van zo’n slordige 76.000 mensen. Dit is meteen één van de grootste voetbalstadions die er in het Verenigd Koninkrijk zijn terug te vinden.

2.) Wembley Stadium in Londen

Ook voor het tweede voetbalstadion maken we de oversteek naar Engeland. Daar waar Old Trafford het op één na grootste stadion is van Engeland is Wembley het grootste. Dit voetbalstadion bevindt zich in de Engelse hoofdstad Londen en beschikt over een indrukwekkende capaciteit van 90.000 mensen. Het Wembleystadium fungeert reeds vele jaren als nationaal stadion voor de Engelse voetbalploeg. Door de jaren heen vonden hier ook verschillende finales plaats. Het ging hierbij niet alleen om de finale van het WK van 1966, maar ook om de EK-finale van 1996. Ook verschillende finales van de UEFA Champions League werden hier reeds georganiseerd.

3.) Het Santiago Bernabéu in Madrid

Sinds jaar en dag is Real Madrid één van ’s werelds beste voetbalploegen. Bovendien moet het gezegd dat ook het stadion van de ‘Koninklijken’ één van de mooiste is die je in de wereld terug kan vinden. De voetbaltempel van Real Madrid heeft het door de jaren heen mogelijk gemaakt om verschillende sterren uit het internationale voetbal aan het werk te zien. Het ging hierbij niet alleen om Luis Figo, maar ook om Zinedine Zidane en natuurlijk ook om Cristiano Ronaldo. Het is mogelijk om deel te nemen aan een tour doorheen het stadion, maar je kan er uiteraard ook voor kiezen om een fantastische wedstrijd van deze topploeg bij te gaan wonen. Let op, de kaartjes zijn wel vrij duur.

4.) Maracaña (Rio de Janeiro)

In zeldzame gevallen is het zo dat er voor het organiseren van een voetbalreis ook wordt gekeken naar een bestemming die verder weg van huis is gelegen. Een populair land voor het ondernemen van een voetbalreis is Brazilië. Dit niet alleen omwille van de razende populariteit van de Braziliaanse nationaliteit, maar ook omwille van het legendarische Maracaña stadion. Dit stadion vinden we terug in Rio de Janeiro. Het stadion zal voor eeuwig en altijd geassocieerd blijven met de Maracanaço in het jaar 1950. Het was in dat jaar dat Brazilië de finale van het wereldkampioenschap verloor van Uruguay. Na het laatste fluitsignaal pleegde een teleurgestelde supporter zelfmoord. Later kwam aan het licht dat er ook nog eens drie andere mensen waren gestorven vanwege een hartaanval die ze hadden gekregen. Dit gezegd hebbende is dit één van de meest overweldigende voetbalstadions die er in de wereld zijn terug te vinden.

5.) De Allianz Arena (München)

Het laatste voetbalstadion die we aanhalen in deze lijst luistert naar de naam ‘Allianz Arena’. In het jaar 2005 was het de Duitse voetbalploeg Bayern München die er voor koos om haar Olympia Stadion in te ruilen voor dit hypermoderne exemplaar. Tot op moment van schrijven is dit voetbalstadion één van de meest moderne ter wereld. De buitenkant van het stadion werd bedekt met panelen die van kleur kunnen veranderen. Door de jaren heen is dit voetbalstadion ondanks haar nog vrij jonge leven het toneel geweest van verschillende topaffiches. Zo werd hier bijvoorbeeld het wereldkampioenschap gespeeld van 2006. In het jaar 2012 vond hier ook de finale plaats tussen thuisploeg Bayern München en Chelsea. Geef jij toch eerder de voorkeur van een voetbalreis wat dichter bij huis en hou je van de Duitse sfeer en gezelligheid? Dan kan het zonder meer ook de moeite waard zijn om een voetbalreis naar de Allianz Arena in München in Duitsland te overwegen.

0 comment

You may also like