Moskou, misschien wel de meest indrukwekkende hoofdstad ter wereld

by Geoffrey

De Russische hoofdstad Moskou is wellicht één van de meest tot de verbeelding sprekende steden ter wereld. Ondanks het feit dat het karakter van deze stad stevig verschilt ten opzichte van deze van de bekendste Europese hoofdsteden is ze toch zeker meer dan de moeite waard om te ontdekken. Je treft hier niet alleen enkele imposante bezienswaardigheden aan, daarnaast maak je ook meteen kennis met één van de meest machtige landen ter wereld. Overweeg jij ook een enigszins atypische citytrip naar Moskou? Kan je daarvoor echter nog wel een beetje extra informatie gebruiken? Zou je vooral graag willen ontdekken wat nu precies de belangrijkste bezienswaardigheden zijn van deze imposante stad? Je kan dit alles ontdekken door het doornemen van de onderstaande informatie.

Wat is de top 10 met bezienswaardigheden van Moskou?

Tijdens een bezoek aan Moskou zal je kunnen vaststellen dat dit een stad van contrasten is. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is het namelijk zo dat de Russische hoofdstad zich in een razend tempo heeft uitgebreid. Bovendien werd er ook zeer veel kapitaal aangetrokken. Dit uit zich in het bijzonder in het ontstaan van vele extreem dure plekken in Moskou met daaromheen ook veel armoede en verval. Deze armoede en het verval is voornamelijk terug te zien in de voormalige communistische wijken. Het is zeker de moeite waard om even gewoon rustig kennis te maken met de verschillende gezichten waar Moskou over beschikt. Verblijf je echter slechts kort in Moskou en wil je dan ook vooral kennismaken met de top 10 bezienswaardigheden van Moskou? Dat zijn de volgende:

  1. Het Rode Plein;
  2. Het Kremlin;
  3. Mausoleum van Lenin;
  4. De Sint-Basiliuskathedraal;
  5. Het Poesjkinmuseum;
  6. Het Triomfpaleis;
  7. Tverskaja Oelitsa;
  8. Het Bolsjojtheater;
  9. Het Novodevitsji-klooster;
  10. Zamoskvoretsje;

Ongetwijfeld de belangrijkste bezienswaardigheid van heel Moskou is natuurlijk het Rode Plein. Dit wereldberoemde plein trekt elk jaar opnieuw miljoenen toeristen. Zij komen er zich vergapen op de prachtige, sprookjesachtige gebouwen die er zijn terug te vinden. Bovendien spreekt het voor zich dat dit plein ook bekend is omwille van de vele historische gebeurtenissen die er door de jaren heen op hebben plaatsgevonden. Aan de westkant van het plein bevindt zich het Kremlin. Aan de noordkant tref je het Nationaal Historisch Museum aan terwijl je in het zuiden de Pokrovkathedraal terug kan vinden. Eén ding staat in ieder geval als een paal boven water, het is bij een bezoek aan Moskou een absolute must om even dit plein te gaan ontdekken. 

Kennismaking met enkele andere hoogtepunten van Moskou 

Hoe indrukwekkend en interessant het Rode Plein in Moskou ook mag zijn om te bezoeken, het spreekt voor zich dat er ook nog tal van andere hoogtepunten zijn die je bij voorkeur niet zal willen missen. Eveneens meer dan de moeite waard om te gaan bezoeken is bijvoorbeeld het Mausoleum van Lenin. Ook deze bevindt zich aan het Rode Plein. Hier is het gebalsemde lichaam van de eerste leider van Rusland terug te vinden. Wie het Rode Plein bezoekt zal direct kunnen vaststellen dat de gebouwen die er aan terug te vinden zijn veelal behoorlijk indrukwekkend zijn vormgegeven. Dat geldt evenwel niet voor de laatste rustplaats van de eerste Russische leider. Dit gebouw is zelfs opvallend sober vormgegeven. Dit gezegd hebbende is het toch zo dat dit met absolute zekerheid één van de belangrijkste toeristische trekpleisters is van Moskou. 

Zonder twijfel één van de meest prachtige bouwwerken van Moskou (en dat wil wat zeggen) is de Sint-Basiliuskathedraal. Deze kathedraal werd gebouwd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke. De bouw van de kathedraal vond plaats tussen het jaar 1555 en het jaar 1560. Het was de architect Postnik Jakolev die verantwoordelijk was voor de realisatie van dit ronduit indrukwekkende bouwwerk. Niet alleen de buitenkant, maar ook binnen in dit gebouw is er ongelofelijk veel aandacht besteed aan de kleinste details. Voor liefhebbers is het ook een mogelijkheid om een begeleid bezoek te brengen aan dit bouwwerk.

Een prachtige stad die je ongetwijfeld zal weten te verrassen

Moskou mag zich niet alleen veruit de grootste, maar tevens ook één van de belangrijkste steden van Rusland noemen. Deze enorme metropool is niet alleen op economisch en zakelijk vlak zeer belangrijk voor Rusland. Wat bovendien ook te denken van haar toeristische troeven? Ook deze zijn immers om duimen en vingers van af te likken. Reeds vele jaren strijdt Moskou samen met het eveneens zeer indrukwekkende Sint-Petersburg om meest toeristische stad van het land. Hoe dan ook, wil jij graag eens een echt bijzondere citytrip beleven op niet al te grote afstand van België? Dan is het zeker de moeite waard om er voor te kiezen om een reis naar de Russische hoofdstad Moskou te overwegen. 

0 comment