De 5 beste bezienswaardigheden van een Afrikareis naar Namibië

by Geoffrey

Namibië is sinds jaar en dag één van de populairste Afrikaanse landen om een vakantie in door te brengen. Dit adembenemende land dankt haar naam aan de aanwezige Namib woestijn. Dit is niet alleen het oudste, maar tegelijkertijd ook het droogste woestijngebied op onze planeet. Kenmerkend voor Namibië is niet alleen de onmetelijke ruimte, maar ook het verlaten karakter. Ondanks het feit dat Namibië maar liefst vijftien keer zo groot is als Nederland telt ze toch slechts 1,5 miljoen inwoners. Daarmee is het meteen het dunbevolkste land van heel Afrika. Overweeg jij ook om een vakantie naar Namibië te boeken, maar wil je graag in eerste instantie even ontdekken welke fantastische bezienswaardigheden dit land allemaal herbergt? Dat kan zonder probleem gebeuren hier op deze pagina!

1.) Het Etosha National Park

Verspreid over Namibië kan je verschillende natuurparken terugvinden. Ongetwijfeld het bekendste park van allemaal luistert naar de naam ‘Etosha National Park’. Dit park heeft een gigantische oppervlakte. In totaal is ze dan ook maar liefst anderhalf keer zo groot als Nederland. Het grootste deel van dit gebied bestaat uit een zogenaamde zoutpan. Je kan hier als bijna nergens anders wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving aanschouwen. Je treft hier niet alleen giraffen aan en cheeta’s, maar ook neushoorns. Wil je het park bezoeken? Dan is het aan te raden om daarvoor gebruik te maken van een 4WD. Ondanks het feit dat de paden die doorheen het park lopen goed begaanbaar zijn, zijn ze wel onverhard. Hier moet je dus wel rekening mee houden.

2.) De Sossusvlei

Een ongelofelijk mooi gebied in Namibië luistert naar de naam ‘Sossusvlei’. Deze vallei bevindt zich centraal in het land en wordt gevormd door felrode duinen met een haast witte bodem. Deze haast witte bodem is het gevolg van het hoge zoutgehalte. Kenmerkend voor deze vallei zijn de ongelofelijk hoge duinen die er terug te vinden zijn. De bekendste van allemaal luistert naar de naam ‘Big Daddy’ en heeft een hoogte van maar liefst 325 meter. Wil je graag meerdere dagen vertoeven in deze prachtige vallei? In dat geval kan je er voor kiezen om gebruik te maken van één van de verschillende overnachtingsmogelijkheden die hier zijn terug te vinden.

3.) Cape Cross

De plaats Cape Cross bevindt zich op een afstand van zo’n 100 kilometer ten noorden van de plaats Swakopmund. Deze locatie werd in het jaar 1484 ontdekt door Diogo Cao. Op de parkeerplaats die toegang verschaft tot het Cape Cross Seal Reserve is een standbeeld van de Portugese ontdekkingsreiziger terug te vinden. Ondanks het feit dat Cape Cross niet één van de bekendste bezienswaardigheden is van Namibië moet het gezegd dat de indrukwekkende pelsrobben populatie ze door de jaren heen toch op de toeristische kaart heeft gezet.

4.) Walvisbaai

Tijdens een reis naar Namibië zal je ongetwijfeld kennismaken met enkele bijzondere dieren. Eén van de bekendste plaatsen in Namibië onder toeristen is wellicht de zogenaamde Walvisbaai. Deze baai, welke is gelegen aan de Atlantische Oceaan, heeft haar naam te danken aan de indrukwekkende populatie walvissen die er is terug te vinden. De lagune is een absolute aanrader om te ontdekken, maar dat geldt zeker ook voor de bijbehorende stad. Ben je dan toch in de buurt? Dan is het zeker ook de moeite waard om even een bezoek te brengen aan Sandwich Harbour.

5.) Windhoek

We zouden het bijna vergeten vanwege al het natuurschoon waar je in Namibië mee wordt geconfronteerd, maar er zijn in dit land ook fijne steden te ontdekken. De belangrijkste en tevens ook meest toeristische stad is ongetwijfeld de hoofdstad Windhoek. Verspreid over deze stad kan je een fijne afwisseling terugvinden van groene parken samen met kleine winkeltjes, restaurants en zelfs tal van grote multinationals. Zou je graag tijdens je vakantie in Namibië ook graag een beetje willen winkelen? Dan zal je kunnen vaststellen dat Windhoek wellicht één van de beste steden is om dit te kunnen doen.

0 comment

You may also like