Nieuw-Zeeland, een prachtige bestemming die bulkt van de natuurpracht

by Geoffrey

In verschillende landen kunnen we kennismaken met een werkelijk prachtige natuur. Bijzonder veel mensen gaan graag op reis om een wandeling te maken doorheen nieuwe omgevingen. Daarbij wordt een vleugje avontuur ook veelal niet geschuwd. Eén van de landen die er om bekend staat over misschien wel de meest indrukwekkende natuurlandschappen ter wereld te beschikken is ongetwijfeld Nieuw-Zeeland. Dit prachtige land heeft alles in huis om er voor te zorgen dat jouw vakantie een waar succes zal zijn. Wil jij graag ook kennismaken met de absolute natuurpracht van Nieuw-Zeeland? Dan zal de informatie op deze pagina je daar zeker en vast aardig bij van dienst kunnen zijn.

Coromandel, één van de mooiste plaatsen van Nieuw-Zeeland

Tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland mag je het ontdekken van het schiereiland Coromandel zeker niet over het hoofd zien. Dit is dan ook ongetwijfeld één van de mooiste plaatsen van heel Nieuw-Zeeland. Tijdens een bezoek aan deze locatie zal je kunnen vaststellen dat je hier ongelofelijk veel interessante activiteiten kan beleven. Je kan er niet alleen lekker ontspannen op één van de vele prachtige stranden. Daarnaast is het zo dat je ook fijne wandelingen in de natuur kan maken. Een absolute top bezienswaardigheid in deze regio luistert naar de naam ‘Cathedral Cove’. Je dient in eerste instantie wel een behoorlijke wandeling voor te maken, maar je wordt uiteindelijk wel stevig beloond voor je inspanningen. Het is mogelijk om deze grotten op verschillende manieren te bezoeken. Zo kan je er voor kiezen om dit te voet te doen, maar is het ook mogelijk om een boottocht te maken. Beide mogelijkheden zijn eigenlijk een aanrader.

Auckland en haar prachtige omgeving

Deze pagina gaat in eerste instantie natuurlijk over de Nieuw-Zeelandse natuur. Toch is de link tussen Auckland en prachtige natuurlandschappen niet ver te zoeken. In eerste instantie is bekend dat Auckland een stad is die is gebouwd op maar liefst 50 vulkanen. In de buurt van deze stad (die overigens niet de hoofdstad van Nieuw-Zeeland is zoals veel mensen wel vermoeden) tref je ook sublieme landschappen aan. Je hoeft deze overigens ook niet ver te zoeken. In eerste instantie is er bijvoorbeeld Mount Eden. Dit is de hoogste vulkaan van de stad. De vulkanische krater bevindt zich dan ook op amper 5 minuten rijden van het centrum van de stad. Mount Eden wordt algemeen beschouwd als een echt natuurwonder. Dit is echter lang niet de enige reden om er een bezoek aan te brengen. Wat namelijk bovendien ook te denken van het feit dat er heel wat zeer interessante historische verslagen zijn terug te vinden? Absoluut de moeite waard om te bezoeken dus!

De Waitakere Ranges, op een uurtje rijden van Auckland

Dat de omgeving van Auckland heel wat moois in petto heeft voor haar bezoekers wordt ook meteen duidelijk wanneer je ongeveer een uurtje richting de westkust rijdt. Dit is eigenlijk een uitstekende daguitstap voor iedereen die even de drukte van Auckland achter zich wil laten. Na een uurtje rijden kom je precies in een geheel nieuwe wereld terecht. Er zijn hier zomaar even 250 kilometer aan wandelpaden terug te vinden. Dit betekent dat je er zonder probleem een volledige dag in rond kan lopen. Tijdens deze wandeling ondervindt je aan de lijven waar Nieuw-Zeeland bekend om staat. Dat is uiteraard een onevenaarbare natuurpracht!

Drie niet te missen nationale parken in Nieuw-Zeeland

De absolute pracht van de natuur in Nieuw-Zeeland kan je natuurlijk op maar weinig plaatsen zo goed aan de lijven ondervinden als in de verschillende nationale parken die er zijn terug te vinden. Tijdens een vakantie in Nieuw-Zeeland is het zeker de moeite waard om kennis te maken met deze zeer aantrekkelijke omgevingen. Wil jij ook graag meer ontdekken over de mooiste natuurparken die Nieuw-Zeeland rijk is? Wij hebben in ieder geval de drie absolute toppers voor jou op een rijtje gezet.

1.) Het Egmont National Park

Dit nationaal park is sinds jaar en dag een vaste stop bij heel veel reizigers die Nieuw-Zeeland ontdekken. De blikvanger van dit nationaal park is de zogenaamde Taranaki vulkaan. Deze slapende vulkaan barstte voor het laatst uit in het jaar 1755 en vormt een indrukwekkend schouwspel in het verder vrij neutrale landschap. Voor natuurliefhebbers en wandelaars heeft de directe omgeving van de vulkaan heel wat moois in petto. Tijdens de winter is de vulkaan steevast bedekt met een mooie laagje sneeuw. Dit levert keer op keer terug prachtige beelden op. Er zijn in de buurt van deze vulkaan hoe dan ook meer dan voldoende wandelpaden terug te vinden om je dagenlang zoet te kunnen houden.

2.) Tongariro National Park

Van alle nationale parken is het ‘Tongariro National Park’ ongetwijfeld één van de bekendste van Nieuw-Zeeland. In het bijzonder de fans van de ‘Lord of The Rings’ films zullen verschillende landschappen hier herkennen. De zogenaamde Mt. Ngauruhoe deed bijvoorbeeld dienst als Mt. Doom. Dit is evenwel slechts één van de redenen waarom mensen naar dit nationaal park komen afgezakt. Het is in het bijzonder de zeer aantrekkelijke natuur die reizigers aantrekt. De belangrijkste trekpleisters in dit nationaal park zijn uiteraard de nog steeds actieve vulkanen die er zijn terug te vinden. Het gaat hierbij om de vulkanen;

  • Ruapehu;
  • Ngauruhoe;
  • Tongariro;

De aanwezigheid van deze vulkanen zorgt er voor dat er in dit nationaal park sprake is van een eigen microklimaat. Het resultaat zijn kale steppe’s die worden afgewisseld met bossen evenals bergen. Je treft hier evenwel ook natuurlijke warmwaterbronnen aan evenals kokende modderpoelen en kraters.

3.) Fiordland National Park

Het zogenaamde ‘Fiordland National Park’ is opvallend genoeg net wat minder bekend. Dat is opvallend omdat er wellicht slechts weinig nationale parken op deze planeet zijn terug te vinden die mooier zijn dan deze. Je treft hier een sublieme combinatie aan van uit de zee rijzende bergtoppen samen met glinsterende meren en prachtige fjorden. Het park is bovendien de locatie waar je de wereldberoemde Milford en Doubtful sounds kan ontdekken. Let op, dit park beschikt over een omvang van 12.500 vierkante kilometer. Wil je dus met andere woorden graag bepaalde specifieke bezienswaardigheden ontdekken? Dan is het zeker van belang om je uitstap naar dit nationaal park op voorhand grondig voor te bereiden. Hoe dan ook is het ongetwijfeld duidelijk dat Nieuw-Zeeland op vlak van natuur een pareltje van formaat is.

0 comment