3 uitstekende plaatsen om het Noorderlicht te spotten

by Geoffrey

Waar kun je het Noorderlicht zien? Het is een vraag die ongelofelijk veel mensen zich stellen. Het Noorderlicht fascineert reeds vele jaren en dat hoeft zeker niet te verbazen. Iedereen die dit natuurspektakel waarneemt is er namelijk sterk van onder de indruk. Dat er zoveel mensen interesse hebben in dit bijzondere natuurfenomeen is niet alleen te wijten aan het feit dat het er ongelofelijk mooi uitziet. Daarnaast is het namelijk ook zo dat ze het een vrij zeldzaam fenomeen is die je niet altijd zal kunnen spotten, ook niet wanneer je op vakantie gaat naar het Noorden. Zou jij toch graag het Noorderlicht willen aanschouwen en ben je bijgevolg op zoek naar de beste plaatsen om dit te kunnen doen? Ontdek ze dan snel op deze pagina!

Waar het Noorderlicht waarnemen in Noorwegen?

Ongetwijfeld één van de beste landen om het Noorderlicht te kunnen aanschouwen is Noorwegen. In principe is het zo dat je het Noorderlicht overal in het land kan aanschouwen. Dit geldt niet in het minst voor de periode aan het einde van de zomermaanden. Dan is de zogenaamde aurora borealis activiteit namelijk veruit het grootst. Ondanks het feit dat je in heel Noorwegen het noorderlicht prima kan bekijken is het zo dat veel mensen er toch voor kiezen om hiervoor een bezoek te brengen aan de stad Tromsø. Deze locatie staat niet voor niets in de boeken als misschien wel de beste ter wereld om het Noorderlicht te kunnen zien. Let wel, tijdens het hoogseizoen kan het hier vrij druk zijn. Zou je liever het Noorderlicht in alle rust willen kunnen bekijken? Dan kan je overwegen om daarvoor een reis naar Spitsbergen te ondernemen.

De beste plaats in Finland om het Noorderlicht te zien

Niet alleen Noorwegen, maar ook Finland is een populair, Noord-Europees land om het Noorderlicht te gaan zoeken. In het bijzonder in Fins Lapland is het zo dat dit natuurspektakel zich regelmatig laat zien. Eén van de beste locaties van Europa om het Noorderlicht te kunnen zien is er meteen één die ook vrij opmerkelijk is. Op een boogscheut van de grens met Rusland bevindt zich namelijk de plaats Nellim. Vanaf de brug die zich over de zogenaamde Pasvikelva rivier bevindt zou je volgens statistieken zomaar even ruim 90 procent kans hebben om het Noorderlicht te kunnen zien. Het spreekt evenwel voor zich dat ook hier de omstandigheden natuurlijk wel een beetje mee moeten zitten.

Waar kun je het Noorderlicht zien op IJsland?

De derde locatie uit deze lijst is zeker niet de minste. Ook het prachtige eiland IJsland staat namelijk bekend als een absolute topbestemming voor wat het spotten van het Noorderlicht betreft. Voor dit land geldt dat er amper sprake is van lichtvervuiling. Dit betekent dat je niet alleen een grote kans hebt op het aanschouwen van het Noorderlicht, daarnaast kan je dit doorgaans ook nog eens doen in de meest optimale omstandigheden. Wil je echt kunnen rekenen op de meest optimale ervaring? In dat geval is het een aanrader om naar het Noorden van het eiland te trekken. Hier kan je het Noorderlicht zelfs aanschouwen vanuit één van de aanwezige warmwaterbronnen. Zou je liever vanuit een stad willen kunnen genieten van het Noorderlicht? Dan kan je daarvoor kiezen voor plaatsen als Reykjavik en Akureyri.

0 comment

You may also like