Offroad door België

Offroad door België

by Danny

Fan van een beetje avontuur? Verken al fietsend enkele offroad routes in België. Door op de veilige, verharde weg te blijven, ontdek je geen adembenemende natuur en unieke landschappen dus dan verken je maar beter de avontuurlijke wegen. We vergeten soms dat we niet naar verre landen moeten trekken om natuurschoon te ontdekken. Ben jij klaar voor enkele spannende bospaadjes, zandwegen en misschien wat modder? Het enige wat je nodig hebt is de juiste fiets, een goede uitrusting en een uitdagende route. 

Alvorens je off road gaat: de essentials  

Je gravel bike staat al te blinken in je garage? Dan zijn er nog enkele essentials die je best meeneemt op avontuur. Een reparatiekit is een onmisbaar item. Neem deze kit mee voor pannes onderweg. Een reparatiekit omvat wat basisgereedschap zoals een fietspomp,lijm, patches om je band te plakken, etc. Even een indrukwekkend landschap bewonderen? Dan zal een kwaliteitsvol fietsslot van pas komen. Je wil tenslotte niet dat je (nieuwe) fiets gestolen wordt. Denk ten derde aan een handig drinksysteem: een drinkfles met drinktuit die je makkelijk in en uit de bidonhouder schuift. Dit laat je toe om handsfree te drinken tijdens het fietsen. Neem als laatst zonnecrème en lippenbalsem mee in je rugzak. Wellicht niet voor de hand liggend, maar wel zeer handig! Niets zo vervelend als een verbrande huid en droge lippen door het fietsen. 

Alvorens-je-off-road-gaat-de-essentials

3x avontuurlijke Belgische routes

  1. Dendervallei Gravel Route

Vooral de Dendervallei is een must do voor fietsers die niet zo van platgereden paden houden. Er zit dus zeker niet voor niets ‘gravel’ vervat in de benaming van deze route. De start ligt in Geraardsbergen, waar je fietst op asfaltwegen, gecombineerd met onverharde wegen. Een échte aanrader voor fietsers die van véél avontuur houden! 

  1.  Ardense Kruisboog-route 

Een route in de prachtige, Belgische Ardennen mocht absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Van plan om deze track te rijden? Houd dan alvast enkele dagen vrij. Je fietst vanaf Luik maar liefst 365 km richting de Ardennen. Verwacht weinig verkeer en inwoners, maar veel groen, heuvels en avontuur. 

  1. Social Ride rond Oud-Heverlee

Deze track is er een om samen met je partner of vriend(in) te beleven. Laat je verbazen door de mooie omgeving en verwilderde landschappen rond Leuven en Oud-Heverlee. De route is relatief vlak en het parcours is vrij toegankelijk. Ideaal dus als je niet meteen all the way wil gaan met een beginneling aan je zijde. Babbel tijdens je tussenstop gezellig bij in één van de leuke cafés in de buurt. 

Nog een laatste advies 

Voor je offroad gaat in de Belgische landschappen, geef ik je graag nog een laatste advies mee. Welke route je ook kiest, het is altijd een goed idee om je route vooraf te plannen. Niet tot in de puntjes natuurlijk, want het blijft leuk om onverwacht op unieke plekken uit te komen. Beslis op voorhand langs welke knooppunten je zeker wil fietsen om zeker de weg niet kwijt te geraken.

0 comment

You may also like