Op bezoek op Corsica, het eiland van Napoleon Bonaparte

by Geoffrey

Ben je op zoek naar een paradijselijk aandoende vakantiebestemming op slechts enkele uren vliegen van België en Nederland? Wil je tijdens je vakantie niet alleen kunnen genieten van prachtige stranden, maar ook van indrukwekkende bezienswaardigheden? Dat is zeker mogelijk op het Franse eiland Corsica. Eigenlijk kunnen we stellen dat Corsica voor elk type reiziger een ideale bestemming is. Strandliefhebbers kunnen hier bijvoorbeeld genieten van langgerekte stranden terwijl de meer avontuurlijke reiziger hier spectaculaire rotskusten aantreft. Sowieso valt er voor wandelaars heel wat moois te ontdekken op Corsica. Verspreid over het eiland is namelijk een fantastische natuur terug te vinden. Ben jij eerder iemand die houdt van een gezonde portie cultuur? Ook daarvoor kom je op dit eiland zeker aan je trekken. Corsica staat er immers om bekend een eeuwenlange geschiedenis te koesteren die de moeite meer dan waard is om te ontdekken. Tel bij dit alles ook nog eens een geweldig mediterraan klimaat op en het mag duidelijk zijn hoe het komt dat Corsica door de jaren heen over zo’n ongelofelijke bekendheid is komen te beschikken.

Ajaccio, de hoofdstad van het eiland Corsica

Er zijn verspreid over het eiland verschillende steden terug te vinden die het bezoeken waard zijn. Eén van deze steden is natuurlijk de hoofdstad van het eiland Ajaccio. Deze stad beschikt niet alleen voor een aantrekkelijk karakter omwille van haar functie als hoofdstad van het eiland. Daarnaast staat ze immers ook bekend als de geboorteplaats van niemand minder dan Napoleon Bonaparte. Op vandaag is het mogelijk om tijdens een bezoek aan Ajaccio de geboorteplaats van de voormalig leider te ontdekken. Deze geboorteplaats luistert naar de toepasselijke naam ‘Casa Buonaparte’. Ook in het stadhuis van Ajaccio zijn verschillende verwijzingen naar Napoleon terug te vinden. Zo tref je er verschillende schilderijen aan evenals standbeelden die getuigen over de legendarische veldslagen van de Franse generaal. Ook tijdens een bezoek aan het zogenaamde Place Giraud (wat zeker ook een aanrader is) zal je een standbeeld aantreffen van Napoleon.

Een absolute aanrader tijdens een bezoek aan Ajaccio is ook een wandeling maken doorheen het pittoreske stadscentrum. Hier wandel je door de meest gezellige straatjes waarbij je de leukste winkels leert kennen. Bovendien is er hier ook een fijne vissershaven terug te vinden waarin het zeker aangenaam vertoeven is. Enkele bezienswaardigheden die je verder tijdens een bezoek aan Ajaccio niet mag missen zijn onder meer:

  • De kathedraal Notre Dama de L’Assomption;
  • Het Muséé Fesch;
  • De Citadel;

Wil je graag een locatie bezoeken van waaruit je kan rekenen op een zeer mooi uitzicht over de Middellandse Zee? Dan kan je daarvoor een bezoek brengen aan de zogenaamde Place Foch. Dit is ongetwijfeld één  van de mooiste plaatsen van het hele eiland Corsica van waaruit je kan rekenen op een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Ontdek de woeste, indrukwekkende natuur van Corsica

Tijdens een bezoek aan Corsica kan je niet alleen interessante steden bezoeken en vertoeven op de meest prachtige stranden. Verspreid over het eiland zal je namelijk ook prachtige, robuuste omgevingen kunnen ontdekken die het hart van de natuurliefhebber ongetwijfeld sneller zullen doen slaan. Het gaat hierbij onder meer om de Calanches de Piana. Deze bevinden zich tussen Porto en Ajaccio en zijn eigenlijk rotsen en kliffen van een rood graniet. Volgens velen vormen zij het meest betoverende landschap van heel Corsica. Dit stukje bijzondere natuur is eigenlijk het gevolg van een eeuwenlange erosie die hier vat heeft gekregen op de omgeving. Vanaf de rode rotsformaties kan je eveneens rekenen op een fantastisch uitzicht op de omgeving. Wanneer je hier toch in de buurt bent doe je er overigens ook zeker goed aan om een bezoek te brengen aan de plaats Piana.

Nog een prachtig stukje natuurgebied dat je eigenlijk als natuurliefhebber tijdens een reis naar Corsica gezien moet hebben luistert naar de naam ‘Gorges de Spelunca’. Dit is een spectaculaire kloof die zich bevindt op een afstand van ongeveer 20 kilometer ten oosten van Piana. De kloof werd vele miljoenen jaren uitgespleten door de zogenaamde Spelunca-rivier. Hierdoor is het landschap tot stand gekomen. Het wordt aangeraden om deze boeiende en indrukwekkende regio vooral te voet te verkennen. Eén van de beste wandelroutes in dit gebied is deze die je meevoert van het dorpje Evisa richting Ota. Deze wandeling voert je onder meer mee langs steile rotswanden evenals natuurlijke zwempoelen en prachtige stenen bruggen. Eén ding staat hoe dan ook vast, een bezoek brengen aan dit gebied is voor de natuurliefhebbers altijd een must!

Een bezoek aan het unieke plaatsje Bonifacio

Ondanks het feit dat iedereen die naar Corsica op vakantie gaat wel een bezoek brengt aan Ajaccio geldt dat eigenlijk niet voor de plaats Bonifacio. Dat is opvallend, want ook deze stad is ongelofelijk bezienswaardig. We zouden ze zelfs ook gewoon ronduit kunnen noemen. Bonifacio bevindt zich dan ook op een klif die zo’n 80 meter boven de zee uittorent. De plaats bestaat al sinds het jaar 828 en tot op de dag van vandaag is het nog altijd mogelijk om hier de middeleeuwse sfeer op te snuiven. Het is zeker een aanrader om even lekker doorheen de oude straten te slenteren en een bezoek te brengen aan de oude vestigingsmuren. De bekendste bezienswaardigheid van Bonifacio is ongetwijfeld de citadel die uitkijkt over de haven van de plaats. Deze citadel maakte het in het verleden mogelijk om de volledige zuidkust van het eiland in het oog te houden. Vijandelijke legers werden dan ook reeds erg snel gespot. Ten tijde van de twintigste eeuw heeft de citadel dienst gedaan als hoofdkwartier van het Franse vreemdelingenlegioen. Ben je toch in Bonifacio? Vergeet dan ook zeker niet om de indrukwekkende kalkgrotten evenals de prachtige jachthaven te bezoeken!

Ook een vakantie naar Corsica boeken?

Zou jij ook graag op reis willen gaan naar Corsica? Dan zal je kunnen vaststellen dat dit op verschillende manieren mogelijk is. Vanaf het Franse vasteland zijn er bijvoorbeeld veerverbindingen met Corsica, maar er worden ook rechtstreekse vluchten ingelegd naar het eiland. Ter plaatse op Corsica kan je er voor kiezen om op verschillende manieren te verblijven. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de vele prachtige hotels en appartementen die je er terug kan vinden evenals de sublieme campings waarop het heerlijk vertoeven is. Voor mensen die graag dicht bij de natuur verblijven zijn deze laatste mogelijkheden uiteraard de interessantste. In ieder geval, ben je op zoek naar een fantastisch mooi eiland waar je jouw volgende vakantie graag op zou willen doorbrengen? Dan kan een reis ondernemen naar Corsica zeker de moeite waard zijn!

0 comment

You may also like