Op reis door Noorwegen; 4 verschillende manieren

by sander@swmarketing.nl

Ben jij er nog niet helemaal uit waar je volgende reis naartoe gaat? Overweeg dan zeker eens een vakantie naar Noorwegen. Een geweldig, veelzijdig land met een aantal van de mooiste natuurgebieden van Europa. Bovendien is Noorwegen de perfecte bestemming tijdens de coronacrisis; het land is dunbevolkt en uitgestrekt. Je kunt er dus heerlijk ontspannen en stressloos genieten van alles wat je meemaakt. Er zijn meerdere manieren waarop je door Noorwegen kunt rondreizen. En deze willen we graag met je delen!

1. Een treinreis door Noorwegen

Noorwegen heeft een goed ontwikkeld spoorwegennetwerk. Het strekt zich uit van Kristiansund in het zuiden, tot Bodø; een stadje boven de poolcirkel. Over meer dan 3.000 kilometer door Noorwegen vindt je spoorlijnen. Het land kan dus perfect per trein worden ontdekt! Veel van de treinroutes slingeren door een prachtig, schilderachtig landschap en bieden panoramische uitzichten over bergen, meren en fjorden. Het is dus bepaald geen straf om in de trein te zitten in Noorwegen…

Een van de bekendste treinreizen is de “Bergen Railway”. Deze is door bepaalde kranten, tijdschriften en zelfs de Lonely Planet uitgeroepen tot een van de beste treinritten van de wereld. De route loopt tussen Oslo en Bergen over Hardangervidda; het hoogste bergplateau van Europa.

2. Een camperreis door Noorwegen

Ook met een camper is het heerlijk om alle pracht en praal van Noorwegen te ervaren. Je bent super flexibel met dit vervoersmiddel en kunt optimaal genieten met het comfort van je eigen “huis”. Heb je geen eigen camper? Geen probleem. In Noorwegen zijn tal van bedrijven te vinden die campers aan toeristen verhuren.

Of je nu een weekje wilt rondreizen of een half jaar wilt wegblijven; het kan allemaal. Je kunt in Noorwegen bovendien op veel plaatsen gratis staan met je camper. Dit maakt het niet alleen avontuurlijk, maar ook een stuk goedkoper dan dat je iedere nacht een accommodatie moet boeken! Beleef de uitgestrektheid van het land als geen ander terwijl je alles op je eigen tempo doet. De steden Oslo, Bergen en Trondheim zijn onder andere geweldige startpunten voor een campervakantie.

3. Een bootvakantie door Noorwegen

Noren zijn van oudsher een zeevarend volk. Niet alleen omdat ze van de zee houden, maar ook omdat ze de zee op móesten. Door deze lange geschiedenis heeft Noorwegen tegenwoordig een geweldig systeem van veerboten, voor passagiers en auto’s. Het is zowel gemakkelijk als tof, om zelfs naar de meest afgelegen delen van het land te kunnen reizen. Daar waar fjorden diep in het landschap snijden en het onmogelijk maken om met de auto op bepaalde plekken te komen, zorgen boten ervoor dat dit wél kan.

Veel dorpen en steden hebben kleine passagiersveerboten waar iedereen gebruik van kan maken. Van kleine gehuchten in Bergen, en “Sundbåten” in Kristiansund, tot de veerboten die Oslo met de eilanden in de Oslofjord verbinden. Ook is het een optie om een georganiseerde bootvakantie in Noorwegen te plannen, mocht je in groepsverband of met een gids willen reizen.

Lees ook: 3 uitstekende plaatsen om het Noorderlicht te spotten.

4. Een wandelvakantie door Noorwegen

Ben jij een echte sportieveling en verblijf je het liefst zo dicht mogelijk bij de natuur? Dan is een wandelvakantie in Noorwegen helemaal jouw ding. En of je kunt wandelen in het Hoge Noorden! Het hele land ligt vol met natuurgebieden met een oneindige keus aan routes.

Verblijf op 1 locatie om vanuit daar dagwandelingen te maken, hike van plek naar plek tijdens een “huttentocht” of boek een wandelvakantie bij een van de vele aanbieders (zoals SNP, TUI of ANWB). Enkele aanraders in Noorwegen om je wandelvakantie door te brengen zijn Jotunheimen, de Lofoten, Hardangervidda, Trollheimen en de Lyngen Alpen.

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om het prachtige Noorwegen te ontdekken. Welke van de bovenstaande reismanieren is jouw favoriet?  

0 comment

You may also like