Populaire rondreizen voor beginners

Populaire rondreizen voor beginners

by Danny

Je droomt er al jaren van, je hebt ervoor gespaard, je wilt vertrekken maar hebt het nog nooit gedaan en dus ben je op zoek naar de rondreis die je aandurft. Het goede nieuws is: elke rondreiziger is ergens gestart. Vind hier wat inspiratie van mooie en waardige reizen die je het zelfvertrouwen en kennis kunnen geven in de toekomst om spannendere reizen te maken.

Groepsreis vs individuele reis

Eerst en vooral moet je er achter komen welk type rondreis je wil maken. Groepsreizen zijn in een zekere zin veiliger, dus kan je avontuurlijker beginnen. Een nadeel dan weer is dat je meestal een groter budget moet voorzien, want groepsreizen vallen soms iets duurder uit. Als je alleen op pad gaat, heb je ook meer vrijheid en bij individuele reizen kan je zelf kiezen met wie je reist. Bij een individuele reis kan je ook de data zelf kiezen, terwijl bij groepsreizen je vasthangt aan een reisprogramma. Alles hangt natuurlijk af van je bestemming, budget en doelen voor de reis. 

Groepsreis vs individuele reis

Gegeerde bestemmingen

Superpopulair als je alleen reist zijn gebieden met weinig conflict met een vrij westers karakter. Dat voelt vertrouwd aan, je kent de taal misschien zelfs en je weet hoe je moet handelen bij een probleem. Denk bijvoorbeeld aan de Verenigde Staten. Het enorm diverse land geeft ieder wat wils, Engels is een wereldtaal en je erdoor navigeren van plek tot plek zal vlotter verlopen dan een land waar je de taal niet spreekt. 

Reizen naar Zuid-Afrika zijn een must voor zowel mensen die graag willen rondreizen maar er nog niet veel ervaring mee hebben als geoefende reizigers. Je kan je reis aanpassen aan jouw noden en expertise. Je kan er bijvoorbeeld gepersonaliseerde routes aanvragen in het Nederlands en een privé-auto huren. Zo rijd je van Johannesburg naar Kaapstad en kan je de hoogtepunten ertussen bezichtigen, naar de Big Five speuren in de wildparken en verblijven in guesthouses en lodges.

Reizen in Indonesië zijn erg populair door het aantal activiteiten zoals leren duiken tussen de koraalriffen van de duizenden eilanden. De diversiteit aan culturen is ook niet te missen wanneer je je rondreis maakt. Je merkt zo het verschil tussen het Aziatische stadsleven wanneer je naar café’s of restaurantjes gaat en het platteland tijdens een fiets- of wandeltocht. Je vindt er stranden, rokende vulkanen en wildlife zoals komodovaranen en orang-oetans in de oerwouden. En niet te ontbreken: de unieke rijstterrassen zijn het waard om te reizen naar Indonesië.

0 comment

You may also like