Praag, een gezellige en betaalbare stad om te bezoeken

by Geoffrey

De Tsjechische hoofdstad Praag is er eentje die vriend en vijand weet te verbazen. Dit is niet in het minst het gevolg van de sprookjesachtige bezienswaardigheden die je hier terug kan vinden. De geplaveide straatjes nodigen bovendien uit om doorheen te lopen. Bovendien tref je in Praag ook rijk versierde paleizen aan evenals indrukwekkende gotische kerken. De zogenaamde Karelsbrug is wellicht de populairste en tevens ook de bekendste bezienswaardigheid van Praag. Zou jij ook graag naar Praag een citytrip willen ondernemen, maar wil je op voorhand alvast wat meer te weten komen over deze fijne stad? Dan zal je kunnen vaststellen dat de voorpret op deze pagina reeds volop kan beginnen!

Een eerste kennismaking met de Tsjechische hoofdstad

Tijdens een citytrip Praag zal je kennismaken met enkele van de meest tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheden van Tsjechië. De Middeleeuwse binnenstad is werkelijk ongelofelijk rijk aan cultuur. Het is dan ook niet voor niets dat UNESCO er voor heeft gekozen om dit stadsdeel op te nemen op de Werelderfgoedlijst. Wanneer je een wandeling maakt doorheen het oude gedeelte van Praag zal je kunnen vaststellen dat je hier kennis zal maken met niet alleen heel wat oude paleizen, maar ook met gotische kerken en geplaveide straatjes. In het bijzonder de straatjes rond het zogenaamde Staré Mesto stadsplein zijn een aanrader.

Wat te doen in Praag?

Praag is een ronduit prachtige stad die eigenlijk wordt beschouwd als de zesde meest bezienswaardige stad van heel Europa. De Tsjechische hoofdstad dient in de lijst met mooiste hoofdsteden alleen namen zoals Londen, Parijs, Rome, Madrid en Berlijn voor zich te dulden. Het is dan ook niet voor niets dat Praag door de jaren heen de bijnaam ‘Gouden Stad’ heeft gekregen. Tijdens een bezoek aan de stad zal je ongetwijfeld gecharmeerd worden door de authentieke schoonheid waar deze Tsjechische parel over beschikt. Enkele zeer interessante bezienswaardigheden om te bezoeken zijn onder meer de volgende:

  • Het Oude Stadsplein of de zogenaamde Staroměstskě námĕstí;
  • De Praagse Burcht of Pražský hrad;
  • De Sint-Vituskathedraal;
  • Het Nationaal Theater;
  • Het Nationaal Museum;

Ten Noorden van de Oude Stad van Praag bevindt zich ook de Joodse wijk die luistert naar de naam ‘Josefov’. Vele jaren was het zo dat de Joodse populatie van Praag zich in deze wijk manifesteerde. Op vandaag is dat niet meer zo nadrukkelijk het geval en zijn het vooral verschillende monumenten en bouwwerken die nog aan deze periode doen herinneren. Het gaat hierbij niet alleen om monumenten en synagogen, maar ook om bijvoorbeeld de Joodse begraafplaats die je hier kan aantreffen.

De Karelsbrug, de absolute top bezienswaardigheid van Praag

Wanneer we het hebben over de bezienswaardigheden van Praag moeten we uiteraard ook even stil blijven staan bij de Karelsbrug. Sterker nog, eigenlijk is dit wellicht de bekendste bezienswaardigheid waar deze stad over beschikt. Deze gotische brug vormt de verbinding tussen het oude centrum van de stad en de wijk Mala Strana. In het bijzonder na het ondergaan van de zon is een wandeling maken over de Karelsbrug ongelofelijk populair. Dit heeft niet in het minst te maken met de 30 barokbeelden die de balustrades versieren waar deze brug over beschikt.

De Karelsbrug is niet alleen populair omdat ze over een prachtige aanblik beschikt, daarnaast heeft ze ook iets romantisch. Tijdens een wandeling over deze brug overvalt je dan ook meteen het romantische karakter waar de Tsjechische hoofdstad zo bekend om staat. De torens van de St. Vitus-kathedraal en de Praagse Burcht steken magnifiek en schilderachtig af tegen de stenen huizen met hun rode daken. Wil je graag in alle rust een wandeling kunnen maken over deze brug? In dat geval doe je er vooral goed aan om ze in de vroege uurtjes te komen bezoeken.

Winkelen tijdens een citytrip Praag

Praag mag dan een op cultureel vlak zeer populaire stad zijn, dat betekent niet dat je hier niets anders kan beleven, in tegendeel. Praag staat er wat dat betreft dan ook om bekend eveneens een zeer populaire shoppingsstad te zijn. Winkelen doe je hier in een geheel autovrije winkelstraat genaamd Na Prikope. Menig aantal zeer bekende winkelketens hebben zich hier gevestigd. Zit het even niet helemaal mee met het weer? Dat hoeft geen probleem te zijn! Je kan er immers eveneens voor kiezen om te gaan winkelen in het overdekte winkelcentrum genaamd Palladium. Hier zijn maar liefst meer dan 200 verschillende winkels in terug te vinden die je de mogelijkheid bieden om heel wat moois aan te kopen!

Eten drinken in Praag

De sterk toegenomen toeristische interesse in de Tsjechische hoofdstad Praag heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat er ook een absolute wereldkeuken is ontstaan. Tijdens een bezoek aan één van de vele restaurants die hier zijn terug te vinden evenals tijdens een verblijf in een hotel zal je kunnen vaststellen dat het aanbod aan gerechten echt ongelofelijk divers is. Ben jij echter iemand die zich toch liever onder laat dompelen in de traditionele keuken waar een land over beschikt? Ook dan heeft Praag voor jou heel wat interessants in petto. Enkele traditionele specialiteiten van deze stad zijn dan ook:

  • Goulash;
  • Gebakken kaas;
  • Varkenslever met uien;

Opvallend is dan weer wel dat het aanbod met desserts in de gewone restaurants doorgaans bijzonder karig is. Het aanbod staat in dergelijke zaken dan ook in zeer schril contrast met deze in bijvoorbeeld de verschillende theehuizen die verspreid over Praag zijn terug te vinden. Voor mensen die er van houden om tijdens hun vakantie een lekker biertje te drinken heeft Praag eveneens behoorlijk wat interessants te bieden. Nergens anders in Europa wordt per hoofd van de bevolking zoveel bier gedronken als hier. Dat is niet in het minst het gevolg van de lage prijs waar bier in Praag over beschikt.

Praag, een magische bestemming voor een citytrip

Een citytrip ondernemen naar Praag zorgt er voor dat je kan rekenen op heel wat verschillende voordelen. De informatie op deze pagina heeft in ieder geval duidelijk gemaakt dat deze prachtige stad over heel wat culturele troeven beschikt. Dat is echter nog lang niet alles. Daarnaast tref je hier immers ook een heerlijke keuken aan, kan je er uitstekend uitgaan en is het ook nog eens zo dat je hier tegen een voordelige prijs kan overnachten. Ondanks het scherpe prijsniveau is het wel zo dat de kosten van een overnachting door de jaren heen wel stelselmatig omhoog zijn gegaan. Wil je dus met andere woorden nog voordelig op vakantie gaan naar deze prachtige, haast magische stad? Dan is je vakantie niet al te lang meer uitstellen absoluut de boodschap!

0 comment

You may also like