De Provence, geniet ten volle van de unieke sfeer van La Douce France

by Geoffrey

De Provence is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest favoriete vakantiebestemmingen van heel Europa tijdens de zomermaanden. Elk jaar opnieuw komen heel wat mensen vanuit heel Europa dan ook naar deze streek afgereisd om er hun zomervakantie (gedeeltelijk) door te brengen. Dat hoeft niet te verbazen. De Provence is namelijk een ongelofelijk diverse regio. In eerste instantie kan je er verschillende prachtige natuurgebieden aantreffen. Het gaat hierbij dan onder meer om de gebieden van de Luberon en natuurlijk ook de Camargue. De Provence is echter nog veel meer dan alleen maar dat. Verspreid over deze regio zijn immers ook nog tal van zeer aantrekkelijke en uitnodigende steden terug te vinden. Namen zoals Avignon en Marseille klinken wat dit betreft ongetwijfeld bekend in de oren. Overweeg jij ook om een vakantie te boeken naar de prachtige Provence streek? Verdiep je dan zeker even in de onderstaande informatie!

Avignon, een stad die je gezien moet hebben

Eén van de absolute hoogtepunten van een vakantie in de Provence is ongetwijfeld de stad Avignon. Deze stad bevindt zich aan de rivier de Rhône en beschikt over een rijk aanbod met cultureel en historisch erfgoed. Eén van de absolute top bezienswaardigheden van Avignon is ongetwijfeld het ‘Palais des Papes’. Dit paleis werd gebouwd over een periode van maar liefst 30 haar. Het waren de pausen die op dat ogenblik in Avignon verbleven die daarvoor verantwoordelijk waren. Het gebouw moest niet alleen dienst doen als paleis, maar tegelijkertijd ook als fort. Vandaag de dag is er hier een museum in gevestigd en kan je verschillende vertrekken in het paleis ontdekken. Vergeet ook zeker niet om tijdens je bezoek aan Avignon de Pont Saint-Bénézet te gaan ontdekken. Deze brug stamt af uit de Middeleeuwen. Op vandaag blijft er jammer genoeg niet meer van over dan slechts een paar bogen.

De Mont Ventoux, de reus van de Provence

De hoogste berg van de Provence luistert naar de naam ‘Mont Ventoux’ en bevindt zich in het noorden van de Luberon. De Mont Ventoux beschikt over een hoogte van 1909 en staat in het bijzonder bekend voor de vele wielerliefhebbers die de klim naar boven maken. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook enkele specifieke wandelpaden zijn aangelegd. Het beste uitzicht dat je op de Mont Ventoux aantreft bevindt zich aan de zuidkant. Hier kan je eindeloos ver kijken over de verschillende gebieden van de prachtige Provence regio. Op de zuidhelling van deze reus zijn lavendelvelden terug te vinden. Ook diverse wijngaarden zijn hier gelegen. Des te hoger je gaat, des te meer de omgeving weg gaat hebben van een maanlandschap. Op de noordelijk gelegen hellingen van de berg is het aanzienlijk ruiger. Bovendien is het zo dat je hier tijdens de wintermaanden een dik pak sneeuw kan aantreffen.

Op verkenning in de prachtige Gorges du Verdun

De mooiste gorges van heel Frankrijk luistert naar de naam ‘Gorges du Verdun’. Deze kloof beschikt over een indrukwekkende lengte van zomaar even 25 kilometer. Op bepaalde plaatsen heeft ze een breedte van maar liefst 700 meter. Erdoorheen loopt de rivier de Verdon die er om bekend staat prachtige turquoise water te bevatten. Bij de gorges kan je heel wat activiteiten ondernemen. Het gaat hierbij niet alleen om kajakken of een kano huren, maar ook om raften. Er zijn hier ook verschillende wandel- en fietspaden terug te vinden die zeker en vast ook de moeite zijn om te ontdekken.

De havenstad Marseille, een razend populaire stad

De populariteit van de stad Marseille is door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. Deze havenstad heeft dan ook heel wat moois voor haar bezoekers in petto. De haven ‘Le Vieux Port’ is het absolute middelpunt van de stad. Het is bij deze mooie, zeker niet onaantrekkelijke haven dat alle straten samenkomen. Je kan hier ook heel wat fijne restaurantjes en uitstekende bars terugvinden. Wil je graag kunnen genieten van een mooi uitzicht over de stad Marseille? In dat geval kan je daarvoor terecht bij de Notre-Dame de la Garde. Deze basiliek bevindt zich op een heuvel aan de rand van de stad. Vanaf deze plaats kan je niet alleen de stad, maar ook de zee bewonderen. Heb je het wel even gehad met het bezoeken van de stad? In dat geval kan je natuurlijk ook nog altijd even lekker vertoeven aan één van de stranden in de buurt van Marseille.

Het Parc Naturel Régional du Luberon

Last but not least moeten we natuurlijk ook even stil blijven staan bij de Luberon. Het Parc Naturel Régional du Luberon valt onder het bergmassief van de Luberon. Dit is één van de uitlopers van de bergen van de Vaucluse. Dit is werkelijk een fantastische plaats om te gaan wandelen. Het eerste deel luistert naar de naam ‘Petit Luberon’ en beschikt over toppen die niet hoger uitvallen dan 700 meter. Het landschap dat je hier aantreft kenmerkt zich door een combinatie van ravijnen en diepe kloven. Je kan hier ook verschillende erg aantrekkelijke dorpjes terugvinden waaronder Oppède-le-Vieux. Het tweede deel luistert naar de naam ‘Grande Luberon’. De toppen in deze regio zijn aanzienlijk hoger. Neem nu bijvoorbeeld de zogenaamde Mourre Nègre. Deze beschikt over een hoogte van een slordige 1125 meter. Het beklimmen van deze berg zorgt er voor dat je kan rekenen op een prachtig uitzicht over de omgeving. Zeker de moeite waard om te doen dus!

0 comment

You may also like