Op reis naar Kopenhagen, wat heeft de Deense hoofdstad je te bieden?

by Geoffrey

Het is opmerkelijk te noemen dat de Deense hoofdstad Kopenhagen er maar niet in blijkt te slagen om zich te manifesteren als toeristisch aantrekkelijke stad. Er zijn dan ook jaarlijks opvallend weinig mensen die er voor kiezen om voor hun citytrip naar Kopenhagen af te reizen. Dit is des te opmerkelijk omdat Kopenhagen wel degelijk over enkele uitstekende toeristische troeven beschikt. Deze fijne en uitnodigende havenstad huisvest niet alleen statige paleizen, daarnaast kan je er ook prachtige wandelingen maken in de mooiste parken. Wanneer je Kopenhagen een kans wil geven om zich te bewijzen zal je kunnen vaststellen dat ze op haar geheel eigen manier eigenlijk helemaal niet onder hoeft te doen voor de bekendere hoofdsteden die er in Europa zijn terug te vinden.

Maak kennis met de kleurrijkste huisjes van Nyhavn

Verspreid over de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn menig aantal erg leuke en uiterst fotogenieke plaatsen terug te vinden. Eén van de meest fotogenieke van allemaal luistert naar de naam ‘Nyhavn’. Langs de kade kan je hier een groot aantal kleurrijke oude huizen terugvinden die het gebied een geheel eigen karakter geven. De gevels beschikken over een ouderdom van zomaar even 300 jaar. Je vindt hier ook uitstekende mogelijkheden terug om even lekker te kunnen genieten aan het water. Een terrasje doen is op maar weinig plaatsen in Kopenhagen dan ook zo uitnodigend als hier het geval is. Tijdens een bezoek aan Nyhavn doe je er overigens ook goed aan om even wat extra aandacht te besteden aan de woning met nummer 20. Dit is namelijk het huis waar Christian Andersen heeft gewoond. Hij was verantwoordelijk voor verschillende werken waaronder ‘De tondeldoos’ evenals ‘De prinses en de erwt’. Het oudste huis van allemaal is het huis met nummer 9. Dit gebouw dateert van het jaar 1681, maar heeft de tand des tijds behoorlijk goed weten te doorstaan.

Verdwalen in het ongelofelijke park Tivoli

Recht tegenover het centraal station van Kopenhagen tref je het Tivoli park aan. Voor de oprichting van dit park moeten we al een behoorlijk eind terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 1843. Het was in dit jaar dat het park werd opgericht door Georg Carstensen. Op vandaag is het zo dat het Tivoli park niet alleen dienst doet als wandelpark, maar ook als pretpark. Interessant detail is dat dit park één van de oudste is ter wereld. Er zijn in totaal 25 verschillende attracties terug te vinden waaronder 5 achtbanen. Dit zorgt er voor dat een bezoek brengen aan dit park zeer aantrekkelijk is voor zowel jong als oud.

Het Tivoli park is elke dag te bezoeken van 11h00 tot 23h00. Tijdens de avond is het park ook prachtig verlicht. Dit zorgt er voor dat het niet alleen de moeite waard is om er tijdens de dag een bezoek aan te brengen, maar ook in de avond. Ben je van plan om het park te bezoeken op vrijdag of zaterdag? Dan is het zo dat je ze kan bezoeken tot middernacht. In ieder geval, ook dit park is beslist een locatie die je niet over het hoofd mag zien tijdens je citytrip naar Kopenhagen.

Kennismaking met de Kleine Zeemeermin

Het spreekt voor zich dat de schrijver Christian Andersen onlosmakelijk is verbonden met de Deense hoofdstad. Tijdens een bezoek aan deze stad kan je dan ook op geen enkele manier om deze sprookjesschrijver heen. Werkelijk overal in de stad zijn beeltenissen terug te vinden van zijn sprookjesfiguren. Eén van de absolute top bezienswaardigheden waar Kopenhagen ook een groot deel van haar populariteit aan te danken heeft is de Kleine Zeemeermin. Dit beeld bevindt zich in de haven van Kopenhagen en staat er al sinds het jaar 1913. Let wel, veel mensen verwachten een enorm statig beeld, maar dat is niet juist. Het beeld zelf beschikt dan ook slechts over een hoogte van 1,25 meter. Toch spreekt het voor zich dat deze bezienswaardigheid absoluut niet op je verlanglijstje voor Kopenhagen mag ontbreken.

De oude citadel Kastellet

Dat er verspreid over Kopenhagen tal van bijzondere plaatsen zijn terug te vinden wordt meteen extra in de verf gezet wanneer je een bezoek brengt aan de Kastellet, de oude citadel. De oude vesting werd in eerste instantie gebouwd in opdracht van Frederik III in het jaar 1662. Deze bezienswaardigheid is één van de best bewaarde vestingwerken die er in Noord-Europa zijn terug te vinden. In het bijzonder vanuit de lucht wordt duidelijk hoe indrukwekkend mooi en spectaculair deze plaats wel niet is. Binnen de stadswallen kan je verschillende eeuwenoude gebouwen aantreffen. Het gaat hierbij dan onder meer om de achttiende-eeuwse kazerne. Ook een bezoek aan de windmolen mag je eigenlijk niet over het hoofd zien. De plaatselijke kapel die je hier aantreft wordt vandaag de dag op regelmatige basis gebruikt voor het organiseren van concerten.

Ook een vakantie naar Kopenhagen boeken?

De op deze pagina aangehaalde bezienswaardigheden zijn eigenlijk nog maar het puntje van de staart van de Kleine Zeemeermin. Tijdens een enkele wandeling doorheen deze prachtige stad val je dan ook wellicht van de ene verbazing in de andere. Niet alleen de aangehaalde bezienswaardigheden op deze pagina, maar ook bijvoorbeeld het Churchill Park, het paleizencomplex Amalienborg en het oude paleis Rosenborg zijn stuk voor stuk pareltjes van formaat die je gezien moet hebben. Al deze verschillende bezienswaardigheden tref je bovendien aan op een beperkte vluchtduur van  slechts anderhalf uur vanuit België en Nederland. Ook voor een lange vlucht hoef je dus in de praktijk niet te vrezen!

Ook de toeristische infrastructuur van Kopenhagen is er eentje die vriend en vijand weet te verrassen. Door de jaren heen is ze dan ook ongelofelijk spectaculair uitgebreid. Of je nu graag tijdens je  verblijf in de Deense hoofdstad wil verblijven in een voordelig hotel of in een accommodatie met alle luxe en comfort, het is allemaal mogelijk. Van één ding zijn we in ieder geval absoluut overtuigd, een vakantie of citytrip naar Kopenhagen is er één die je, je zeker en vast nog lang zal blijven herinneren. Wil je dus met andere woorden graag eens iets helemaal anders dan Parijs, Londen of Berlijn? Dan is het ondernemen van een citytrip naar Kopenhagen absoluut meer dan de moeite waard!

0 comment