Ontdek de hoogtepunten van de IJslandse hoofdstad Reykjavik

by Geoffrey

Jarenlang was het niet bepaald eenvoudig om een citytrip naar Reykjavik te ondernemen. Sowieso werd reizen naar IJsland sterk bemoeilijkt. Dit niet alleen door toedoen van een beperkt vluchtaanbod. Daarnaast heeft de financiële crisis die het eiland heeft geteisterd er voor gezorgd dat het jarenlang gewoon onbetaalbaar was om kennis te maken met dit prachtige eiland. Op vandaag is dat gelukkig reeds even niet langer het geval. De sterk toegenomen interesse in het land heeft er ook voor gezorgd dat het toerisme aanzienlijke stappen in de juiste richting heeft gemaakt. Ben jij ook van plan om Reykjavik, één van de meest noordelijk gelegen hoofdsteden ter wereld te gaan ontdekken? Dan hebben wij op deze pagina alvast even de hoogtepunten verzameld die je zeker en vast niet mag missen!

1.) De Hallgrímskirkja kerk

Eén van de bekendste toeristische trekpleisters is ongetwijfeld de Hallgrímskirkja kerk. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is er de unieke uitstraling waar deze kerk over beschikt. Dat is echter niet alles. Niet alleen de buitenkant, maar ook het interieur zal je met verstomming slaan. Bovendien is de kerk vanuit grote delen van de IJslandse hoofdstad zichtbaar. Dat is ook niet zo moeilijk, want ze heeft een hoogte van zomaar even 74 meter. Wat veel mensen niet weten is dat er in deze kerk een lift is terug te vinden. Met deze lift kan je tot helemaal bovenin de kerk gaan. Van hieruit heb je een werkelijk fantastisch mooi uitzicht over de omgeving. Misschien wel één van de beste plaatsen van Reykjavik om een panoramische foto te nemen als aandenken!

2.) Harpa, het duurste gebouw van Reykjavik

Er zijn in IJsland menig aantal gebouwen terug te vinden die een behoorlijke kostprijs met zich meedragen. Het duurste gebouw ooit gebouwd in Reykjavik en bij uitbreiding natuurlijk in heel IJsland is de Harpa. Dit concertgebouw heeft het land zomaar even 120 miljoen euro gekost. Harpa is een uniek gebouw die door de jaren heen er in is geslaagd om verschillende prijzen in de wacht te slepen. Het gaat hierbij onder meer om de hedendaagse architectuurprijs van de Europese Unie in het jaar 2013. Zou je graag ook een show in dit unieke bouwwerk willen bijwonen? Dat kan. Er zijn verschillende voorstellingen die de moeite waard zijn. Eén van de beste is echter ‘How to become Icelandic in 60 minutes’. Deze voorstelling gaat volledig over de IJslandse cultuur. De informatie wordt op een leuke manier overgebracht waardoor dit zeker een aanrader is. Let wel, tickets zijn vrij duur. Een kaartjes kost hier op moment van schrijven gemiddeld 35 euro. De voorstellingen die worden gegeven zijn steeds in het Engels.

3.) Winkelen in de Laugavegur

IJslanders staan er om bekend hippe mensen te zijn. Dat blijkt ook wanneer je een wandeling maakt doorheen de bekendste en leukste shoppingstraat van de IJslandse hoofdstad. Laugavegur is de hoofdstraat van het centrum van Reykjavik en is een geweldige plaats om een middagje lekker rond te wandelen. Je treft hier echt tientallen bijzonder leuke winkels aan. Heb je even genoeg van al dat winkelen? Dan kan je even tot rust komen onder het genot van een lekker drankje in één van de verschillende bars of koffietentjes. Hoe dan ook, zou je graag tijdens je verblijf in Reykjavik ook wat lekker willen shoppen? Dan is ook dat zeker en vast mogelijk in deze fantastisch uitnodigende winkelstraat!

0 comment