Een roadtrip maken door de VS? Hier rekening mee houden!

by Geoffrey

Het ondernemen van een roadtrip is door de jaren heen steeds populairder geworden. Eén van ’s werelds meest populaire landen voor het ondernemen van een roadtrip is de Verenigde Staten. De uitgestrektheid van het land maakt het mogelijk om er kennis te maken met heel wat moois. Het gaat hierbij niet alleen om indrukwekkende steden, maar ook om zeer mooie natuurparken. Waar jouw voorkeur ook naar uit mag gaan, je ontdekt het tijdens een roadtrip doorheen de VS allemaal. De vraag die veel mensen zich echter stellen is waar je voor een dergelijke rondreis nu allemaal precies rekening mee moet houden. Dat is in de praktijk best wel wat. Wij hebben de belangrijkste tips voor jouw aankomende rondreis doorheen de Verenigde Staten in ieder geval op deze pagina even netjes op een rijtje gezet.

Hoe ga je jouw rondreis door Amerika boeken?

De eerste vraag die je, je moet stellen heeft te maken met de manier waarop je, je rondreis doorheen Amerika gaat boeken. Op dit vlak kan je een keuze maken uit twee verschillende mogelijkheden, namelijk:

  1. Je regelt alles zelf waardoor je, je roadtrip volledig kan personaliseren;
  2. Je doet voor je roadtrip een beroep op een gespecialiseerde reisorganisatie;

De eerste keuze betekent niet alleen dat je volledig zelf je accommodaties moet regelen in de Verenigde Staten. Daarnaast zal je ook de huurauto zelf moeten regelen evenals de zogenaamde ESTA-reistoestemming. Deze laatste kan je zeer eenvoudig aanvragen online. Het is mogelijk om dit rechtstreeks te doen bij de US Customs & Border Control of je kan dit laten doen door een gespecialiseerd bedrijf in Nederland. Welke keuze je op dit vlak maakt is aan jou, maar het is wel zeer belangrijk om over een dergelijke reistoestemming te beschikken. Hou hier dan ook zeker en vast rekening mee.

Boek je jouw rondreis door Amerika via een gespecialiseerde reisorganisatie? Dan zal je uiteraard veel minder moeten plannen. Daar tegenover staat dat je mogelijks je rondreis niet volledig zo zal kunnen plannen zoals je zelf in gedachten hebt. Welke van beide beschikbare mogelijkheden voor jou de beste keuze is, is uiteraard volledig aan jouzelf om te beslissen.

Hoeveel kilometers ga je afleggen tijdens je rondreis doorheen Amerika?

Misschien wel de belangrijkste vraag die je, je zal willen stellen voor het aanvatten van je roadtrip doorheen de Verenigde Staten heeft te maken met het aantal kilometer dat je gaat afleggen. Dat is direct een vrij lastige. De gouden regel is eigenlijk om rekening te houden met tussen de 200 & 300 kilometer per dag. Uiteraard zou het mogelijk zijn om nog grotere afstanden af te leggen, maar daar tegenover staat dat je voldoende tijd zal willen hebben om onderweg te stoppen bij de diverse bezienswaardigheden. Bovendien is het zo dat je wellicht tijdens je roadtrip ook eens een dag zal willen inplannen waarin er niet zal worden gereisd. Over een periode van ongeveer 17 dagen kan je dan ook in principe uitgaan van een afstand van tussen de 2000 & 3000 kilometer die kan worden afgelegd. Dit gezegd hebbende spreekt het hierbij voor zich dat je ook altijd stil zal willen blijven staan bij bijvoorbeeld de staat van de wegen waarop je gaat rijden. Deze zijn niet overal in de Verenigde Staten even goed. In het bijzonder wanneer je de berggebieden intrekt zal je uiteraard ook niet aan 100 kilometer per uur kunnen rijden. De omstandigheden en de locatie waar je, je bevindt zullen dus in de praktijk altijd mee bepalen welke afstanden je af kan leggen tijdens jouw rondreis doorheen Amerika.

Welk soort auto boeken voor jouw roadtrip?

Ga je zelf de huurauto regelen waar je in Amerika gebruik van gaat maken? Dan is het zo dat je ook op dit vlak zeker rekening zal willen houden met een aantal belangrijke zaken. In Amerika staat alles er om bekend lekker groot te zijn. Dat geldt ook voor de auto’s waarin wordt gereden. Het merendeel van de reizigers die op voorhand hun auto bespreken in Amerika kiezen voor een voertuig uit de zogenaamde economy-klasse. Dat lijkt in eerste instantie een goed idee, maar dat is het niet. Ter plaatse komt men er dan namelijk vaak achter dat de auto toch niet helemaal weet te voldoen aan de vooropgestelde eisen en verwachtingen waardoor er een upgrade moet gebeuren. Een dergelijke upgrade is altijd mogelijk, maar erg duur. De kosten die je hiervoor gaat betalen liggen dan ook structureel hoger dan de kosten je zou betalen indien je vanuit België meteen de juiste huurauto bespreekt. Denk dus zeker altijd goed na over het type auto waar je gebruik van wil maken.

Bepaal het budget voor je roadtrip doorheen de VS

Het ondernemen van een roadtrip is een vrij dure vorm van vakantie nemen. Je dient namelijk rekening te houden met menig aantal verschillende kosten. Veel van deze kosten heb je niet wanneer je gewoon een reis naar één en dezelfde plaats boekt. Enkele zaken die je niet uit het oog mag verliezen zijn de kosten voor:

  • Het huren van een auto voor je roadtrip;
  • De brandstof die je moet betalen;
  • De parkeergelden (in het bijzonder in de grote steden erg duur!);
  • Het boeken van de accommodaties voor onderweg;

Voor deze laatste kost geldt natuurlijk dat je er ook voor kan kiezen om een camper te huren. In dat geval overnacht je in de camper en hoef je dus geen hotel(s) te boeken. De belangrijkste kost zal dan wellicht de huurprijs zijn voor de camper. Er is echter meer. Vroeger was het namelijk zo dat brandstof in Amerika ongelofelijk voordelig was. Op vandaag is dat niet langer het geval. Een gallon van 3,75 liter kost je bijvoorbeeld 3,10-3,80 Amerikaanse dollar. Dit betekent dat je op moment van schrijven toch al snel ongeveer 1 dollar per liter betaalt. Voor een huurauto geldt dat ze zo’n 10 à 12 kilometer kan rijden op één liter. Reken zelf maar uit hoeveel extra de brandstof je zal kosten tijdens het afleggen van je roadtrip.

Wat te te denken van het parkeergeld in grote steden?

Een andere niet onbelangrijke kostprijs is deze die voortvloeit uit het parkeergeld dat je moet betalen. In het bijzonder wanneer je een bezoek gaat brengen aan grote steden zal je kunnen vaststellen dat de parkeergelden hier ongelofelijk flink kunnen oplopen. In steden zoals bijvoorbeeld San Francisco, Washington D.C., Los Angeles en New York is het zo dat het parkeergeld al snel tussen de 20 & 50 Amerikaanse dollar per dag kost. Vooral wanneer je veel van deze grote steden aan gaat doen tijdens je roadtrip zal je kunnen vaststellen dat het totale bedrag aan parkeergeld dat je zal moeten betalen een stevig deel van je totale budget zal uitmaken.

Een roadtrip door Oost- of West-Amerika boeken?

Last but not least, de volledige Verenigde Staten ontdekken tijdens één enkele roadtrip is niet mogelijk. Omwille van deze reden is het belangrijk om op voorhand voor jezelf uit te maken of je bijvoorbeeld liefst van allemaal Oost- of West-Amerika wil ontdekken. Bedenk daarbij op voorhand vooral of de focus moet komen te liggen op steden of natuurgebieden. Wil je in alle rust de belangrijkste bezienswaardigheden van een regio willen kunnen ontdekken? Dan is het zeker van belang om hier op voorhand even grondig over na te denken!

0 comment

You may also like