Op ontdekking door de indrukwekkende Schotse Hooglanden

by Geoffrey

Voor ongelofelijk veel mensen geldt dat ze met het idee spelen om ooit eens een vakantie te boeken naar de Schotse Hooglanden. Dit idee wordt niet zelden veroorzaakt door de vele prachtige beelden die op het internet circuleren. Vergis je namelijk niet, de Schotse Hooglanden vormen één van de mooiste natuurlijke regio’s van heel de wereld. Je moet er het onvoorspelbare klimaat natuurlijk bijnemen, maar deze omgeving heeft echt ongelofelijk veel moois voor jou in petto. Wil jij graag ook ontdekken welke hoogtepunten er allemaal zijn terug te vinden in de Schotse Hooglanden? Wij hebben ze met plezier voor jou op een rijtje gezet hier op deze pagina.

1.) Het Meer van Loch Ness

We beginnen met wellicht de bekendste plaats van de volledige Schotse Hooglanden, namelijk Loch Ness. Wanneer je aan eender wie vraagt wat hij of zij kent van Schotland, dan komt deze naam ongetwijfeld als één van de eerste dingen uit de bus. Dit meer dat is terug te vinden in de Schotse Highlands dankt haar naam natuurlijk vooral aan het legendarische monster dat er in zou wonen of in heeft gewoond. Ondanks het feit dat het bestaan van het monster nooit is bewezen trekt het meer toch omwille van die reden jaarlijks enorme hoeveelheden toeristen. Ben je hier dan toch in de buurt? Vergeet dan zeker niet om Urquhart Castle te bezoeken. Een extra reden om dit te doen is het prachtige uitzicht waar je van kan genieten op Loch Ness.

2.) Loch Lomond & The Trossachs National Park

Eveneens een prachtige omgeving om te ontdekken is deze van Loch Lomond en het Trossachs National Park. Voor fervente Schotland reizigers is dit wellicht één van de eerste plaatsen die men heeft bezocht. Maak jij voor het eerst kennis met dit prachtige land? Ook in dat geval zal je wellicht als één van de eerste plaatsen Loch Lomond van je verlanglijstje willen afvinken. Je mag verder nog niets gezien hebben van de Schotse Hooglanden, deze locatie alleen al bewijst haar ongelofelijke natuurpracht. Je bezoekt hier eigenlijk het Trossachs National Park waarvan Loch Lomond het hart vormt. Hoe je deze omgeving gaat ontdekken is volledig aan jou. Zo kan je er voor kiezen om een mooie wandeling om het meer te maken, maar is het ook mogelijk om een boottocht te boeken op het meer. Voor welke van deze verschillende mogelijkheden je ook mag kiezen, het uitzicht dat je zal ervaren is altijd ronduit prachtig te noemen!

3.) Het Isle of Skye

Het grootste eiland van de zogenaamde Binnen-Hebriden is het zogenaamde ‘Isle of Skye’. Dit land is voor veel mensen de eerste reden om een bezoek aan Schotland te overwegen. Het landschap dat je aantreft tijdens een bezoek aan het eiland is er dan ook eetje om duimen en vingers van af te likken. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat door de jaren heen verschillende films en series hier werden opgenomen. De belangrijkste bezienswaardigheden waar je hier kennis mee kan maken zijn:

  • Het stadje Portree;
  • Dunvegan Castle;

Naast bovenstaande bezienswaardigheden kan je hier ook nog kennismaken met enkele uitstekende geologische hoogtepunten. Het gaat op dit vlak dan niet alleen om Old Man of Storr, maar ook om de Quiraing en de Cuillin. Eén ding staat in ieder geval vast, ook deze locatie moet je tijdens een Schotland reis zeker eens gezien of bezocht hebben.

4.) Glen Coe

Het is algemeen bekend dat verschillende fragmenten uit films zoals James Bond Skyfall en natuurlijk ook Harry Potter in Schotland zijn opgenomen. Voor het merendeel van deze fragmenten werd gekozen voor de omgeving van Glen Coe. Tijdens een bezoek aan deze locatie begrijp je ook meteen waarom. Het landschap wordt hier gevormd door een combinatie van diepe valleien waar verschillende dorpjes vredig in verscholen liggen. Eén van deze dorpen luistert naar de naam Glen Coe. Het dorp bevindt zich langs de oevers van Loch Leven. Je treft ze aan, aan de voet van de beroemde Glen. Het gaat hierbij om een vallei die door een gletsjers is uitgesneden. Tijdens een hiketocht doorheen Glen Coe kan je jezelf een weg banen door het hart van de oude vulkaan. Dit is ongetwijfeld een prachtige wandeling om te maken en één die je, je ongetwijfeld nog lang zal blijven onthouden.

5.) Ben Nevis

Last but not least is er natuurlijk ook nog Ben Nevis. De top van deze plaats vormt meteen ook het hoogste punt van het hele Verenigd Koninkrijk. Voor deze berg geldt dat ze deel uitmaakt van het Grampain gebergte. Ze beschikt over een hoogte van 1344 meter. Wil je graag deze berg bezoeken? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie is er natuurlijk het ontstuimige weerbeeld waar je hier mee te maken kan krijgen. Daarnaast is het zo dat je ook best over een uitstekend paar wandelschoenen beschikt. Tot slot is het zo dat Ben Nevis eveneens kan worden bestempeld als een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de plaats Fort William.

0 comment

You may also like