Solo reizen? Zo haal je het beste uit je me-time!

Solo reizen? Zo haal je het beste uit je me-time!

by Danny

Alleen op vakantie? Laten we eerlijk zijn, het is niet aan iedereen besteed. Sommige mensen willen simpelweg graag de hele dag door in gezelschap zijn. ‘Hoe meer volk, hoe beter’: gezelligheid en ambiance staan voorop. Maar voor zij die nood hebben aan wat ademruimte of graag op zelfontdekking gaan, heeft een solo trip zo ook zijn voordelen. 

Een reis naar binnen 

Waar je ook beslist om naartoe te gaan, een solo vakantie, is naast een fysieke reis, ook een reis naar binnen. Hoezo? Wel, als je zo alleen op pad bent en een reisgenoot niet voor afleiding zorgt, dan heb je tijd, veel tijd. In die tijd leer je jezelf beter kennen. Hoe red ik me alleen in  een vreemd land met allemaal vreemde mensen? Je bent volledig op jezelf aangewezen en volgt je eigen pad. Je kiest zelf het restaurant waar je wil gaan eten, of gaat zelf naar de supermarkt om je eigen potje te koken. Zo op je uppie op vakantie, dat zet de dingen in perspectief. Je kan vanop een afstandje nadenken en kijken naar leuke of minder leuke dingen die zich op het thuisfront afspelen. Je bent er letterlijk even tussenuit en dat kan soms wonderen doen. Zo kom je met een opgeruimde en wie weet wel verruimde geest weer thuis straks. 

Een reis naar binnen 

Mensen leren kennen 

Leuk zo om jezelf beter te leren kennen en eens écht tijd voor jezelf te nemen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen mensen tegenkomt. Tenzij je je reis hebt geboekt naar de Sahara of een verlaten stuk van de jungle in Costa Rica, kan je er vrij zeker van zijn dat anderen je pad zullen kruisen. Mensen zijn namelijk overal. Misschien heb je de eerste dagen op je bestemming wel helemaal geen behoefte om je tussen de locals te begeven en bevalt die me-time je beter dan verwacht of wie weet vind je het net reuze fijn om in een lokale kroeg een drankje te nemen en wat in te blenden, zoals ze zeggen. Behoefte aan wat pit op je vakantie? Dan vergeet je best je fleshlight niet. Hoe jij je ook voelt, neem rustig je tijd en wissel sociale activiteiten af met rustigere periodes, zodat je het meeste uit deze vakantie kan halen. 

In je koffer 

De koffer van een solotripper, die ziet er nét iets anders uit. Wat mag je zeker niet vergeten? Je kleding en toilettas, uiteraard. Een goed boek of twee en een notitieblok en pen, om je gedachten neer te schrijven. Op zoek naar een beetje kwaliteitsvolle me-time, ook tussen de lakens en in de privacy van je hotelkamer? Vergeet dan zeker je satisfyer pro 2 of (voor de mannen) je fleshlight niet mee te nemen! 

0 comment

You may also like