Tips voor het aankopen van je nieuwe motor om mee rond te trekken

Tips voor het aankopen van je nieuwe motor om mee rond te trekken

by Danny

Wil je graag een nieuwe motor kopen om mee rond te trekken? Dan geven we je in deze blog een aantal tips waar je zeker en vast aan moet denken om je klaar te maken voor je rondreis met de motor.

1. Wat is je budget?

Je kan heel goedkope motors kopen, maar ook heel dure. Je moet best zelf zien wat je beschikbare budget is en dan op zoek gaan naar een motor die aansluit bij je behoeften om te reizen in die bepaalde prijscategorie. 

We raden je wel aan om op een motor voor hele lange afstanden niet te besparen. Het is zo belangrijk om een motor te hebben die comfortabel rijdt en je voorbij alle mogelijke hindernissen op je weg loodst. 

Kijk zeker en vast bij de aankoop van je motor dus naar rijcomfort, maar ook naar de wendbaarheid van de motor en de remmen. Met wendbaarheid bedoelen we of de motor eenvoudig meegaat in bochten of niet. 

2. Schaf beschermende motorkledij aan

Ga zeker en vast voor je trip naar een motorkledingstore om te zien wat voor kledij jij nodig hebt. Het is belangrijk kledij te hebben die voldoende bescherming biedt, maar daarnaast moet je motorkleding ook gewoon comfortabel zitten.

Wanneer je op reis bent met je motor rij je de kilometers na elkaar. We kunnen het dus niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dat rijcomfort wel niet is, ook bij je kleding.

Reis je met meerdere motorrijders? Dan is het altijd leuk om een helm aan te schaffen, waarbij je met elkaar kan communiceren onderweg. Dat is wel leuk, anders kunnen het wel eens lange ritten worden.

3. Stippel je reis op voorhand uit

Stippel je reis op voorhand uit

Wanneer we een lange reis doen met de motor stippelen we die op voorhand al uit. Zo vermijden we dat we voor onverwachte obstakels komen te staan. Je bent niet met de auto weg, maar met de motor. Dus het is wel aangenaam om te weten wat je te wachten staat en om bepaalde punten of wegen te vermijden. 

4. Extra tips 

Om af te sluiten geven we graag nog een extra tip mee. Wanneer je je nieuwe motor koopt, is het aangeraden om deze aan te sluiten op een druppellader. Die druppellader zorgt ervoor dat de accu van je motor langer meegaat. 

Een druppellader is daarnaast ook heel handig voor in de maanden dat je niet rijdt. De accu van je motor blijft namelijk altijd actief, dus het gebeurt wel eens dat je je motor uit de garage wilt halen voor een ritje en dat je dan merkt dat je accu leeg is. Super frustrerend. Dus wanneer je je motor aansluit op een druppellader tijdens die maanden dat je niet rijdt, dan gaat je accu veel langer mee.

0 comment

You may also like