Genieten aan de Turkse Riviera, deze drie bestemmingen zijn echte aanraders

by Geoffrey

Op een betaalbare manier genieten van een fantastische zon-zee-strandvakantie? Dat is mogelijk aan de Turkse Riviera! Deze regio staat er om bekend over kilometers lange stranden te beschikken evenals tal van luxe hotels. Bovendien is het zo dat je tijdens een vakantie naar deze regio ook kan rekenen op een mooi aanbod aan betaalbare all-inclusive vakanties. Alles bij elkaar gezien kunnen we de Turkse Riviera bestempelen als een klassieke vakantiebestemming gelegen aan de prachtige en uitnodigende Middellandse Zee. Zou jij ook graag jouw volgende vakantie willen doorbrengen in deze geweldige regio en ben je daarvoor nog op zoek naar enkele interessante tips? Wij stellen op deze pagina alvast drie interessante bestemmingen aan je voor die zonder meer echte aanraders zijn.

Wat is het klimaat van de Turkse Riviera?

Turkije is door de jaren heen als vakantieland stelselmatig populairder geworden. In het bijzonder voor de Turkse Riviera geldt dat dit het meest toeristische gebied is van Turkije. In principe wordt er op deze manier verwezen naar het gebied gelegen aan de Turkse zuidkust. Het gaat in het bijzonder om de regio tussen Marmaris in het westen tot net voorbij Alanya in het oosten van de centrale zuidkust. Aan deze ruim driehonderd kilometer aan kustlijn zijn niet alleen prachtige stranden, maar ook erg uitnodigende hotels terug te vinden. Een vakantie boeken naar de Turkse Riviera is niet alleen interessant voor strandliefhebbers. Dit gebied kenmerkt zich in de praktijk eveneens door de aanwezigheid van tal van historische bezienswaardigheden. Je maakt hier onder meer kennis met de antieke stad Perge evenals de vele vondsten die hier door de jaren heen zijn aangetroffen. Een belangrijk deel van deze vondsten bevinden zich in de archeologische musea van onder meer Antalya evenals Side.

Welke plaatsen ontdekken aan de Turkse Riviera?

De populariteit van de Turkse Riviera is door de jaren heen ongelofelijk snel toegenomen. Heel wat mensen zien in deze regio dan ook een fantastisch alternatief voor de andere, veel duurdere gebieden die aan de kust in verschillende landen zijn terug te vinden. Ben jij ook van plan om voor jouw volgende vakantie te kijken in de richting van de prachtige Turkse Riviera, maar zou je graag eerst even kennis willen maken met de mooiste plaatsen van deze streek? Dan kan de voorpret hieronder reeds beginnen!

1.) Antalya

De grootste internationale badplaats van Turkije luistert naar de naam Antalya. Deze badplaats herbergt zo’n slordige 1,5 miljoen inwoners. Voor Antalya geldt verder ook dat ze de hoofdstad is van de gelijknamige provincie. Ze staat algemeen ook bekend als een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de omgeving. In eerste instantie staat Antalya dan wel vooral bekend als badplaats, in de praktijk beschikt ze ook over een groot aantal culturele troeven. Neem nu bijvoorbeeld het oude centrum. Deze staat beter bekend onder de naam Kaleiçi. Dit is eigenlijk één van de beste plaatsen die er bestaan om de Turkse cultuur op te snuiven. Denk dus in ieder geval niet dat de Turkse Riviera enkel en alleen maar een geliefkoosde bestemming is voor het ondernemen van een strandvakantie.

2.) Belek

Op een afstand van ongeveer 40 kilometer ten oosten van Antalya vinden we de plaats Belek terug. Er wordt naar deze locatie niet zelden verwezen als zijnde het golf-mekka van Europa. Je treft hier dan ook zomaar even luxe resorts aan evenals 15 verschillende golfbanen. Deze hebben er samen voor gezorgd dat deze plaats door de jaren heen een zeer mondaine reputatie heeft gekregen. Belek prijkt bovendien ook trots bovenaan de lijst met beste bestemmingen van Europa voor wat het weer betreft. Dit dan uiteraard vooral in het voorjaar en najaar. Ook de vele faciliteiten evenals de scherpe tarieven waar je hier als reiziger aanspraak op kan maken zijn een bijzonder sterke troef waar deze regio over beschikt.

3.) Side

Op 30 kilometer ten oosten van Belek vinden we de plaats Side terug. De oude stad bevindt zich op een lange landtong en kenmerkt zich door de aanwezigheid van een groot aantal archeologische opgravingen die dateren uit de oudheid. Enkele bijzondere Griekse vondsten die je hier kan aantreffen zijn onder meer de volgende:

  • De Apollo tempel;
  • Het Romeinse aquaduct;
  • Het amfitheater;

Dat Side door de jaren heen is uitgegroeid tot één van de meest geliefde toeristenplaatsen aan de Turkse Riviera is het gevolg van een combinatie van verschillende factoren. Het gaat hierbij concreet om het feit dat dit gebied niet alleen zeer mooi, maar ook betaalbaar is. Daarnaast biedt ze een uitstekende combinatie van een mooie locatie voor een strandvakantie evenals een plaats waar cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Hoe dan ook, zou je graag op vakantie willen gaan naar de Turkse Riviera? Dan zal je kunnen vaststellen dat ook de plaats Side het overwegen zeker meer dan waard is.

De Turkse Riviera, een prijs-kwaliteit uitstekende regio voor jouw vakantie!

Wil jij graag kunnen genieten van een deugddoende vakantie onder de Turkse zon? Zou je graag willen kiezen voor een regio die je niet alleen voor een strandvakantie, maar ook op vlak van cultuur meer dan voldoende te bieden heeft? In deze gevallen kan de Turkse Riviera het overwegen zeker waard zijn. Je kan hier de tijd van je leven beleven. Bovendien kan je hier ook nog eens verblijven in prachtige all-inclusive resorts tegen een toegankelijke prijs. Indien je bovendien kiest voor een verblijf in één van de bovenstaande plaatsen ervaar je met zekerheid zowat het beste wat deze regio voor jou in petto heeft.

0 comment